Regisztráció Elfelejtett jelszó

Köszönjük Matolcsy György!

Gyarapszik a matolcsy családi vagyon.

#1487739 Fornit

https://hvg.hu/kkv/20221007_MNB_ingatlan_Pusztasze...

"A főhadiszállásként szolgáló ingatlan története sem piskóta, a II. kerületi Pusztaszeri út 59-67. szám alatt található épületkomplexumot még az MTI-től vásárolta meg a jegybank 2015-ben és akkoriban még arról volt szó, hogy a korábbi kutatóintézeti központ a későbbiek során is a tudomány szentélyeként fog működni. A fentiek ismeretében talán nem túl nagy spoiler elárulni, hogy nem így történt. Először is, mint annyi minden más, ez az ingatlan is elvesztette közvagyon jellegét, majd négy éven át a Pallas Athéné alapítványhálózatnál parkoltatták, ezt követően pedig eladták a Matolcsy György családjával összeköthető magántőkealapos lobbicsoportnak. Ezzel azonban nem ér véget a történet, ugyanis az ingatlan 2022 elején visszakerült az MNB alá, pontosabban annak a varsói tőzsdén jegyzett régiós multicége, a GTC vásárolta meg. „Némi leegyszerűsítéssel tehát: a jegybanktól a jegybanki alapítványokon és a jegybankelnök baráti körén át a jegybankhoz tért vissza a Pusztaszeri úti létesítmény” – írja a portál. És hogy mi volt ennek az értelme? Nagy valószínűséggel a válasz a számokban található meg, az ingatlant ugyanis hét éve 2,7 milliárd forintért vásárolta a jegybank az akadémiától, a GTC pedig jelenleg 8 milliárdra taksálja az értékét. Csak tippelni lehetne arra, hogy a sok adás-vétel során kinek, mennyi közvetítői jutalék üthette a markát. Menet közben ráadásul a tudományos jellege is elkopott az épületegyüttesnek, mostanra a GTC nyilvántartásában pusztán „zöld minősítésű, A osztályú irodakampuszként” jegyzik."

Hogyan változik 5 milliárd forint közpénz Matolcsypénzzé.

Köszönjük Matolcsy György, te fostos tolvaj!

Csak a figyesz!!!





Részben józan paraszti é…

#1487374 TrendMan Előzmény: #1487373

Részben józan paraszti ész, amit ír, még diploma se kell hozzá.

Részben meg zavarosak a részletek, nem világos, hogy a gyakorlatban mit jelentene az a bizonyos egy százalék?

Erre akármilyen embertelenséget is fel lehet fűzni.

A kisördög a részletekben van, azok meg nincsenek kibontva, így ez számomra üres duma.

Kövezzetek meg, de én ez…

#1487373 Koffein Előzmény: #1487363

Kövezzetek meg, de én ezzel egyetértek:

1, Nem lehet megengedni azt, hogy míg tavaly Lengyelország 1,9%-os államháztartási hiánnyal működött, addig Magyarország 6,8%-ossal.

2, Fent lehet tartani Magyarország felzárkózását, csak más úton, és meg kell találni az 1%-ot minden városban, ami a többlet eredményre képes.


3, „Magyarország elfogadhatatlanul rossz helyzetben van ebben” mind a céges körben, mind „állami dimenzióban is”. „Az állam digitalizációjával kötelező foglalkozni. Elfogadhatatlan, hogy a magyar állam nem működik digitális módon, mert ahhoz mérni kellene, így tehát először a mérésekre kell figyelni”

4, A magyar gazdaság fenntartható növekedési keretei kapcsán kritikusan megjegyezte, hogy a sokak által figyelt járműszektori hozzáadott értéknél jóval nagyobb hozzáadott értéket tud termelni a kreatív ipar, amely mellett például az oktatási tevékenység szerepére utalt.

A Pareto elves levezetése is érdekes, "az erőforrások 20%-a adja az eredmények 80%-át, hanem a 20%-ot és a 80%-ot is tovább érdemes bontani. Így tehát a 20%-nak is van 20%-a (4%), illetve a 80%-nak is van 80%-a (64%), valamint a 4%-nak is van 20%-a (1%), illetve az 64%-nak is van 80%-a (50%), így rámutatott, hogy 1%-nyi erőforrás végül 50%-nyi eredményt is kiválthat a mai nem-lineáris, aránytalan világban."


Habár ez jól hangzik, csak az a probléma, hogy a politika felülírja a közgazdaságtant, lehet jók az elképzelései, csak ha a politikai érdeket nem szolgálja, akkor nem abba az irányba fognak húzni a pacik...

Nem védeni akarom MrElto…

#1487361 Koffein Előzmény: #1487358

Nem védeni akarom MrEltolcsyt, de ami az ő bűnük 300-320ig tartott, a feletti rész a háború hatás, mert a fél világ dollárba menekül...

USD HUF 425 volt tegnap,…

#1487358 Fornit

USD HUF 425 volt tegnap, a fidesz hatalomátvétel előtt 195 körül.

55% minusz. Több mint a felét lerohasztották, mindenki vagyona feleannyit sem ér dollárban ezek miatt a férgek miatt.

köszönjük Matolcsy György, köszönjük fasszopó fidesz.

Dögöljetek meg!

Dilettáns gecik.

Re: nincs cím

#615459 macika Előzmény: #615416

Félreértette a piac Matolcsyt, esik a forint!

Matolcsy György reggeli interjúját félreértették a piaci szereplők, amiben szerepet játszott az is, hogy az egyik meghatározó külföldi hírügynökség is tévesen idézte a jegybankelnököt. A zavar a kéthetes jegybanki kötvények és a külföldi bankok kapcsán van. A forint 297-nél jár.

)))))))

http://gazdasagtv.hu/

Re: nincs cím

#612521 Ibiza Előzmény: #612392

:) egy gyógyegér ábrándozásait láthassuk.. még a szófordulatokat és poénokat is Vállalkozótól jelen esetben Ibizától kell beszopni..csüngünk ajkán mint nektáron a méh..,)

Re: nincs cím

#612392 lagwagoner Előzmény: #611934

"2011.05.14 13:10 “használt pc.. pc bontó..szervízzel használt mobilkütyükkel kombinálva nagyon megy.. voltam kettőben kétszer visszamentem annyian voltak kifordultam.. persze szegényebb kerületben kell..repkedtek a 3-5ezer forintok.. (SZERK: Pár ezer forintokon csodálkozni és irigyelni... mindent elmond a nagyságrendről, amiben Makkoscipő uraság az életét éldegéli)

voltam egynél aki 8-16ig volt nyitva szerintem gáz..

9-10-18ig ami szerintem nyerő..” (SZERK: Ennyit arról, hogy a kisker dolog pocsék mókuskerék, ha röpködnek a "pár ezrek", akkor máris felcsillan a látvány, hogy egyszer majd Makkoscipő uraságnak is lesz ennyije, ha jól figyel.)"

Azért ezen könnyesre röhögtem magamat :-) Többször elolvastam, el is mentem.

Re: nincs cím

#612089 Előzmény: #612061

Az, hogy számlát kaptál, az nem jelenti azt, hogy adót is fizettek.

Egyébként, én nem így hallottam és tapasztaltam a garis ügyintézést, volt olyan, amikor légkalapács hangú HDD-t hoztak be hozzánk, hogy mi lehet vele, és mondtam, hogy oda vigyék vissza, mert garis. Visszavitték boldogan, elvitték hátra, majd kijött a szervizes, hogy "ennek semmi baja". A történet további részét nem ismerem, csak azt, hogy nem ment olyan egyszerűen a csere. A Mistral ugyanis híres-hírhedt volt arról, hogy garanciamegváltással vett olcsón cuccost, tehát náluk minden hibás darab effektív anyagi veszteség volt. Node, régen volt ez már.

Re: nincs cím

#612061 lagwagoner Előzmény: #612044

"Van persze, akinek ez nagy pénz, de ha az ember tud más méretekben gondolkodni, akkor beláthatja, hogy óriási kockázat mellett, hatalmas munkavégzés mellett alig marad belőle valami."

Na igen.

Érdekes, nekem van/volt Bluefish-es és Mistralos cuccom is, és mind számlára kaptam (én). Sőt garis ügyemben is készségesek voltak. De valszeg meg volt aZ oka a bezárásnak. Vagy arra érted, hogy a beszerzésnél nyomták "okosban"?...Igen :-)

"Részemről a tanács ingyen volt."

:-)