Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #611818

"van egy vállalkozás topik..beírtam pár tapasztalatot anno..ha komolyan érdekel olvasgasd.."

Mivel történetesen most éppen ráértem, végigfutottam azt a topicot, mert rövid és kigyűjtöttem Makkoscipő uraság összes munkásságát, hogy minő tapasztalatokat szerzett és milyen szinten, gondolatvilágban mozog. Az alábbi gyűjtemény nem teljes, pár igazán lényegretörő gondolatot nem idéznék be arról, hogy a "cégalapítás attól függ, hogy mennyi a bevételből a haszon", maradjunk a konkrét vállalkozási tapasztalatoknál.

Tessék megnézni a NAGY VÁLLALKOZÓ, a NAGY MAKKOSCIPŐ URASÁG gondolatait a vállalkozásról, a vállalkozókról, különösen annak fényében, hogy milyen büszkén vágta hozzá, hogy ő már megcsillantotta arrafelé, hogy mire képes, pedig valójában ordít minden hozzászólásából, hogy mekkora seftes és hogy mennyire megveti azokat, akiknek esze is van. Igazi angyalföldi seftes gondolkodásmód, az, amikor valaki több volt a melósnál és élből nézte le például a mérnököket, értelmiségieket, mert az ész a kézben és az izomban van, és aki nem seftel, az csak fehérgalléros bűnöző lehet.

Kiemelések tőlem:

2011.02.20 00:58: “ki tudja? lottózó mekkora üzlet..?”

2011.02.20 01:52 sztem a kiskerrel bezárja magát az ember..vesz magának egy mókuskerekes kalitkát..” (SZERK: vö: lottózó...)

én a nagykert gondolom jónak.. nagy cash-flowt kell elérni.. mind egy mivel.." (SZERK: Álmodik a nyomor, hogy mivé szeretnél felnőni ha nagy leszel?)

2011.02.20 01:55: “eladni a sok baleknak a frencsájz rendszert..az buli.. oszt adják el 700ért a kenyered..meg a sok vackot” (SZERK: Munka nélkül lenyúlni a balekokat, ez az igazi seftes logika. Az, hogy egy franchise kialakítása, levédetése, bevezetése mekkora munka, az persze fel sem merül. A lényeg a vállalkozási logikája Makkoscipő uraságnak: BALEKNAK DRÁGÁN ELADNI)

2011.02.21 00:13: “írtam már az üzletheyiségemet nem túl nagy energiával árulom.. raktárnak használom,most úgy néz ki kiveszik bérbe.. már 2 bérlő jelöltet elhajtottam..kicsit vártam... (SZERK: KÉT bérlő jelöltet? Micsoda forgalom... mekkora komolyság.)

2011.02.24 09:26: “A vállalkozás az lehetőség..arra, ha jók a képességeid sokat keress...vagy legalább is többet mint egy munkahelyen.a magad ura vagy független és szabad..általában azok vállalkoznak akiknek magasabb a szabadságfoka másoknál..

Ha van egy végzettséged munkahelyed...akkor 20-40évre előre megrajzolhatod a saját életpályád..” (SZERK: Ez utóbbit elmagyarázhatod például errefelé is pár embernek, hogy mire gondolsz, mert sokakat érdekelne.)

2011.03.22 09:51 “nem kis üzlet lenne cunamis autókat összevásárolni alkatrésznrk..bmv audi..merci..” (SZERK: Egy picit sem seftes, egy picit sem. Ócsón összevásárolni, szétszetdni... Devecseri Lomis Akadémia I. Évfolyam.)

2011.05.14 13:10 “használt pc.. pc bontó..szervízzel használt mobilkütyükkel kombinálva nagyon megy.. voltam kettőben kétszer visszamentem annyian voltak kifordultam.. persze szegényebb kerületben kell..repkedtek a 3-5ezer forintok.. (SZERK: Pár ezer forintokon csodálkozni és irigyelni... mindent elmond a nagyságrendről, amiben Makkoscipő uraság az életét éldegéli)

voltam egynél aki 8-16ig volt nyitva szerintem gáz..

9-10-18ig ami szerintem nyerő..” (SZERK: Ennyit arról, hogy a kisker dolog pocsék mókuskerék, ha röpködnek a "pár ezrek", akkor máris felcsillan a látvány, hogy egyszer majd Makkoscipő uraságnak is lesz ennyije, ha jól figyel.)

2012.05.28 23:28: “a cégnek az előnye oda fejlődhet ahova akar..bevezeted a nevét..” (SZERK: A kontextus az volt, hogy valaki havi egy számlát akar kiállítani. A bevezeted a nevét, meg a fejlődés előnye pedig akkora no comment, hogy csak úgy zeng tőle a ház)

És kérem alássan, ennyi volt Makkoscipő uraság teljes munkássága.

És külön ROTFLMAO az, hogy mindezekre a BÖLCS GONDOLATOKRA, ezekre a VÁLLALKOZÁSI TAPASZTALATOKRA hivatkozva, ezekkel magát piedesztálra állítva írja a konklúziót - de nyilván bárki megláthassa, hogy ez az ő ars poeticája. Éppen ezért zárnám is Makkoscipő uraság vállalkozási tapasztalatait, és vissza is fordítom neki fogadjistennel a saját gondolatát sajág magáról:

"de szánalmas vagy úgy erőlködsz majd'becsinálsz.. nevetséges már tényleg.."