Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

Koffein Előzmény: #1487363

Kövezzetek meg, de én ezzel egyetértek:

1, Nem lehet megengedni azt, hogy míg tavaly Lengyelország 1,9%-os államháztartási hiánnyal működött, addig Magyarország 6,8%-ossal.

2, Fent lehet tartani Magyarország felzárkózását, csak más úton, és meg kell találni az 1%-ot minden városban, ami a többlet eredményre képes.


3, „Magyarország elfogadhatatlanul rossz helyzetben van ebben” mind a céges körben, mind „állami dimenzióban is”. „Az állam digitalizációjával kötelező foglalkozni. Elfogadhatatlan, hogy a magyar állam nem működik digitális módon, mert ahhoz mérni kellene, így tehát először a mérésekre kell figyelni”

4, A magyar gazdaság fenntartható növekedési keretei kapcsán kritikusan megjegyezte, hogy a sokak által figyelt járműszektori hozzáadott értéknél jóval nagyobb hozzáadott értéket tud termelni a kreatív ipar, amely mellett például az oktatási tevékenység szerepére utalt.

A Pareto elves levezetése is érdekes, "az erőforrások 20%-a adja az eredmények 80%-át, hanem a 20%-ot és a 80%-ot is tovább érdemes bontani. Így tehát a 20%-nak is van 20%-a (4%), illetve a 80%-nak is van 80%-a (64%), valamint a 4%-nak is van 20%-a (1%), illetve az 64%-nak is van 80%-a (50%), így rámutatott, hogy 1%-nyi erőforrás végül 50%-nyi eredményt is kiválthat a mai nem-lineáris, aránytalan világban."


Habár ez jól hangzik, csak az a probléma, hogy a politika felülírja a közgazdaságtant, lehet jók az elképzelései, csak ha a politikai érdeket nem szolgálja, akkor nem abba az irányba fognak húzni a pacik...