Regisztráció Elfelejtett jelszó

Miért kerül tizenötször annyiba?

Re: Miért kerül tizenötször annyiba?

#382514 _pda_ Előzmény: #382473

de bizony reklamálok, nem alaptalanul

2000.08 óta volt itthon tőkeszámlám

azóta számtalan brokicégnél megfordultam, először azért mert felvásárolták a kicsiket (Quantum, Eastbroker),majd azért, mert elégedetlen voltam a szolgáltatásaikkal (BC,KBC,Quaestor)

idén januárban számoltam fel az összeset, (visszaolvashatod a brókeres topikban)

próbáltam minden lehetséges eszközzel elérni azt, ami az MT4-ben alapértelmezett

lehetetlen

rákereshetsz az Amibroker, PETI topikokban, h mennyi hsz-em volt a témához

az utolsó trió PETI>Amibroker a chart miatt, Quaestor számla a készletkezelés miatt

közben elkezdtem DEMO-zni a TDFX-nél

hát ennyi dióhéjban

jahhhh, még a reklamáláshoz, bekopizok neked egy emilt a sok közül, amit a PETI fejlesztőivel váltottam, egy idő után nem válaszoltak:

"Üdv,

riched20.dll,

PETI 09.04.15 beta verzió

Ez a PETISetupFull_Beta8 szvsz.

Downgradeltem a 9-est, de ez sem jobb

Beszéltem többekkel, akik a petit használják, náluk is gyakoribb a kapcsolat szakadása miatti hibaüzenet Szóval, szerintem instabilak az újabb verziók!

A 3. potra reagálnék, igen arra értem

Ez is elég gáz, h az ember nem tudja, h teljesült-e az ajánlat.

Lázas kapkodás, h visszaloginoljon, khmmmmmmm.......

A kapcsolat szakadása előfordul ADSL és GPRS kapcsolattal is, nem hinném, h ennyi szakadás lenne a hálózaton. Talán a timeout rövid a programban de ez nem az én asztalom.

A hibaüzenet ablakot, van, h 10x is feldobja, mire stabil lesz a kapcsolat szerinte.

Azt csak gondolom, h valami szerver oldali problémájuk is lehet esetleg, mert egy lezárt trade után sokszor hibásan jelenik meg a portfólióm összege, valamint teljesen random módon értékpapírok jelennek meg a portfoló egyszerű ablakban.

??

Várom a folytatás, lassan két éve csak BETA verziók vannak a letöltésben"

bye

Re: bracket

#382509 Cimballi Előzmény: #382491

Két céggel kereskedem, IB és Zaner. Mindkettőnél én viszem be a piacra a megbízásaimat, tehát azok közvetlenül bekerülnek a Chicago-i és a New York-i elektronikus piacokra. Ez azért fontos, mert nem spread-es elszámolás van közöttünk, tehát nem egy tőzsdén kívüli CFD dealer ajánlataira megyek rá, hanem pontosan azt látom, kapom, ami az adott termék valódi piacán van, ami a grafikonokon rajzolódik. Ez azt is jelenti, hogy nem spread-et fizetek, hanem egy fix díjat, kontraktusonként irányonként 2,00-3,22 dollár között. Ez a legbiztonságosabb, mert itt nincs dealer, aki megborulhatna; ami a tőzsdén a könyvekben van, az számomra mindig elérhető.

Ez a legjobb, amit el lehet érni és nem kell hozzá extra nagy játékosnak lenni, vagy alkudozni. A spread-es megoldásnál is hatékonyabb, levezetem egy deviza példán:

ha devizákkal foglalkozol és 100.000-es EURUSD pozíciókkal operálsz, akkor a spread-es delaer azt mondja, nem kér jutalékot, hanem az ő árrése 2 pip irányonként. Tehát 0 a jutalék, de az árrés, amit megfizetsz 100e után 40 USD. Ha fogod magad és a Globex tőzsde elektronikus piacán kötsz egy kontraktus EURUSD-t, aminek az értéke 125.000 dollár, akkor irányonként 2,86 USD a költséged, azaz mondjuk 6 dollár áll szemben az imént említett 40 dollárral. Végtelen a likviditásuk a mi egyszeri halandó tőzsdések nagyságrendjéhez képest. Ebben a konstrukcióban díj / kontraktus van, viszont nincs spread.

Adat, platform, grafikon ingyen, belépési díj, számlavezetési díj 0 forever.

Ez nem teória, ott az oldalamon a Zaner ajánlata, elérhető bárkinek.

Re: bracket

#382507 _pda_ Előzmény: #382491

felejtsd el a magyar brokicégeket, elég sok külföldi van jelen a magyar piacon, akinek van itthoni irodája, képviselete

MT4 platform és CFD, ahhoz nem kell nagy tőke, ne akarj kint RV-el kereskedni

de ez már egy másik topik témája

Re: bracket

#382500 Cimballi Előzmény: #382491

Köszönöm.

Magam már nem keresem a lehetőséget, hogy Mo-on oldjam meg. Ahogy írtam a folytatásban egy kontraktus e-mini Dow értéke 5xDow, tehát most cca. 62.000 dollár. 500 dollár napon belüli letét kell hozzá, bár én magamnak úgy határoztam meg, hogy 12.000 dollár tőkére nyitok egy kontraktust. Egy pont változás értéke 5 USD. A kötés irányonként 2,50, tehát összesen 5 USD, vagyis 1 pont elmozdulás fedezi a teljes költséget.

Ma már csak ezzel érem be, egy tick, azaz egy lépésköz elmozdulás fedezze a tőzsde és a bróker díját. Így van ez a devizáknál is: 1 pip, vagy kevesebb megy nekik a nyitásért és a zárásért összesen, a többi marad nálam.

Re: bracket

#382491 BudFox Előzmény: #382483

Nagyon jó ez a cikk....

a kérdés : Hol lehet itthon a külföldi határidős részvényekkel kereskedni, SP, Dow Jones, NAsdaq, ahol nagyobb tőkeáttétek is vannak és nem kerül sokba ?

A questor eqtradert ajánlotta már valaki, majd utánanézek...nekem úgyis questor webbrókerem van most...majd személyesen bemegyek a brókeremhez.

Azért van már egy kis rutinom, egy olcsó rendszerrel, nagyobb tőkeáttéttel lehet hogy lehetne keresni az USA piacon.

bracket

#382483 Cimballi

Az a baj, hogy a szándékot sem látom a piaci szereplők részéréről a helyzet változtatására. Jó példa erre, az előttem szólók által említett legegyszerűbb funkció, a bracket order. Magyarul: amikor felviszel egy megbízást, akkor a szülő megbízással együtt a rendszer létrehozza a hozzá tartozó stoploss piaci és célár limit megbízást is, amelyek a kötés pillanatában aktivizálódnak. Amelyik előbb teljesül, az törli a másikat. Lefejlesztette valaki a magyarok közül? Nekem a profitom jelentős része olyan trédekből van, amikor ott sem vagyok a gépnél, hanem a rendszer magától lekereskedi, amit az elemzésem alapján kitaláltam.

Semmit nem tudunk erről a bizniszről, semmit. De minek is, miután az ügyfelek 97%-nak úgyis mindegy csak behányja a megtakarítását, amit sohasem lát viszont. Teljesen etikátlan, ahogy a status quo-t őrzik. Miközben az ügyfeleik esélytelenek. Annak idején, mielőtt az USA-ba transzferáltam volna a kereskedési tőkémet, hónapokon át hivatalosan leveleztem vezető magyar brókercégek menedzsereivel. Azt mondtam, hajlandó vagyok 5x annyit fizetni, mint az amerikai brókereknek fizetnék. Azt ajánlottam, hogy indulásként legyen rám alapon érvényes a listaár, de amelyik hónaban elérem a 300M HUF forgalmat, ott térítsék vissza a listaár és az általam elfogadható ötszörös USA ár különbözetét. Szerintetek érdekelte őket?

Aki nem tud angolul, vagy nem érti, vagy fél az amerikai piacok lendületességétől az haljon meg? Régen volt már, de még most is puffogok miatta.

Re: Miért kerül tizenötször annyiba?

#382473 Tavasz Előzmény: #382275

Hát ha már nem is kereskedsz itthon,akkor ne tessen reklamálni.:-))

de igazad van...

Re: Miért kerül tizenötször annyiba?

#382459 Cimballi Előzmény: #382275

Így van, a kereskedés az utóbbi 15 évben mindenképpen "technikai (technológiai) sport" lett, bár ennek más az üzenete, mint a Forma-1-ben. A mai piacokon ugyanaz kell a profitban megmutatkozó előnyhöz, mint 20 évvel, vagy akár 50 évvel ezelőtt + az, hogy ne kerülj hátrányba a platformoddal és a brókereddel. Vagyis ez nem egy fejlesztendő terület a tréder személyes hatékonyságában, hanem egy kötelező gyakorlat, egy digitális kérdés; megvan, vagy nincs?

Ha nem oldja meg magának valaki, akkor kész, vége nincs mit csiszolni a tudásán, vagy finomítani a belépési feltételein, vagy a kereskedési tervén. Eleve akkora hátrányban van, amekkora kiaknázható lehetőség nincs a piacokon.

A cikk folytatásából egy részlet:

...a BUX-ban 0,122% a kötési díj, a CBOT-on pedig 0,008%. Más szavakkal 1,22-ért forgathatunk meg 1000 forintot itthon és 0,08-ért az amerikai határidős piacon.

Arról nem beszélve, hogy szabályozottabb keretek és nagyobb likviditás mellett.

Re: Miért kerül tizenötször annyiba?

#382275 _pda_ Előzmény: #382258

de most komolyan, 2011-ben ne akarjak tökéletes megoldást?

miér fizessek realt, ha máshol, a világ legnagyobb piacon utánnad dobják ingyé?

itt lehúznak mindenért, számlavazatés, real, ....

működik minden DEMO-ban is, TÖKÉLETESEN

MINDEN

userek tömegei fejlesztik a fizetős megoldásokon kívül az indikátorokat, stratágiákat

belefulladsz, annyi van

a kockázat mindenhol ott van, csak a komfortérzet kicsit más

vergődtem eleget a magyar piacon, mire a barátaim unszolására váltottam FX-re

elég volt, sokkal korábban kellet volna ezt meglépni

daytradernek likvid piac…

#382266 banyaiz

daytradernek likvid piac kell, bét eleve nem az, kivéve ha Otp formában van.

Miért kerül 15 x annyiba? Mert sok brókercég akar belőle megélni, és kicsi piac. Említhetnénk pl a real time díjat is, fejlettebb helyeken kiment már a divatból.

Ezt csak a piac tudja kikényszeríteni, hogy olcsóbbak legyenek. Egy bizonyos szintig lehet velük alkudozni úgy vettem észre.

Mondjuk kereskedési felületek engem annyira nem hoznak lázba, de biztos lehetne jobbat fejleszteni, csak gondolom ez is ügyfélszám függő mennyitől éri meg nekik.

Re: Miért kerül tizenötször annyiba?

#382258 Tavasz Előzmény: #382246

no jó,hát mindent azért ne akarj

követő stoppot nem tud,mert a hazai piacon sincs ilyen,bár jó lenne

chartrajzolóhoz pedig fizessíelő komolyabb rendszerre

bár itt real time van,de nekem van GIR professional

Re: Miért kerül tizenötször annyiba?

#382252 Lovax Előzmény: #382246

Emlékszem első daytrade évemben majdnem 300 ezer ft brokidíjat fizettem, ha ennek csak a felét megtakarítom, már nem lettem volna veszteséges. Egy idő után rá kellett jönnöm, hogy

A BUX csak swingre jó, de a megjósolhatatlan árfolyammozgások és az egészségesnél kétszer szélesebb stopok szükségessége ellen még azzal sem lehet tenni ha az ember napon túl poziban marad.

A platformok meg egyszerűen használhatatlannak tűnnek, ha egyszer kipróbáltál egy Ninja Trader szintű szoftvert, ami automatikusan kezeli a stopokat, targeteket, ismeri az OCO és a követő stop fogalmát és egy rendszerben kezel mindent, ami szükséges a kereskedéshez (account, order, chart, stratégia tesztelő, stb).

Re: Miért kerül tizenötször annyiba?

#382246 _pda_ Előzmény: #382244

ok, készletkezelés, chartrajzoló, követőstoppok,stb..?

én belefáradtam

Re: Miért kerül tizenötször annyiba?

#382244 Tavasz Előzmény: #382236

Én olyan cégnél kereskedek,ahol amint lezártad a pozidat,azonnal látod az eredményt,díjat levonjákstb.nem is drága.A rendszer kb annyiszor nem megy mint egy Erstés rendszer.Tehát technikailag sem rossz.

Re: Miért kerül tizenötször annyiba?

#382243 kerikoma Előzmény: #382236

Hát igen, ha belegondol az ember van benne igazság

köszönjük:-)

Miért kerül tizenötször annyiba?

#382236 _pda_

nagyon jó írás, grat

aki elkezd MT4 platformot használni, hamar ráébred, h mekkora ratyi a hazai piac

a brókercégek ostobábbnál ostobább platformjai, a készletkezelés (egy kivételével) nulla szintje, stb....

a lezárt tranzakciók után, legtöbbször azt sem tudod mennyi az aktuális egyenleged, csak másnap reggel

király, csak így tovább

:DDDDD