Regisztráció Elfelejtett jelszó

Yumber - The End

Koffein Előzmény: #791992

Ezt én is így látom. Pár éve egy új vállalkozást akartam felépíteni, amit hiánypótlónak érzek még ma is. Van programozó ismerős, mondta is, hogy van benne fantázia, jó ötlet, de nem akarja elkötelezni magát a napi meló mellé, inkább élni szeretne, megelégszik a nem is kevés fizujával. Elkezdtem a piacon keresgélni programozókat, mivel ugyebár a motort ők szerelik össze, majd utána grafikus, habár grafikus ismerős mondta, ha aktuális megcsinálja. Szóval az összes programozó, akivel beszéltem mellékmelóba tolta volna, fél egy éves időtávot határoztak meg, de inkább egy évet és ezért kértek átlag 200k-t/hó, plusz nem is kevés részesedést. Talán egy mondta, hogy megelégszik 50k-val, de 40%részesedés az övé a cégből. Kérdem ezektől a szakiktól, oké és hol van a te kockázatod, ha már ekkora részesedést kérsz? Nem teszel bele pénzt, csak kiveszel belőle, ér ennyit a munkád? Mi a biztosíték, hogy nem viszel még e mellett 2-3, vagy akár 5 projektet, és csúszol a határidővel? Válaszok egybehangzóan, semmi, nincs erre biztosíték, mert elképzelhető. Mennyire hiszel a projektbe, hogy ebből veszed meg a tűzpiros ferkádat? Ha elfogy a zsé, hajlandó vagy ingyen is dolgozni, amíg forrást sikerül bevonni? Ekkor jöttek a tipikus válaszok, ingyen nem dolgozik senkinek. Akinek nagyobb arca volt, az kijelentette, hogy töröl mindent, amihez hozzáfér. Nem azt mondtam, hogy ingyen kell dolgozni, oké, kellenek az ösztönzők, de van egy határ, vagyis szerintem, ha kiegészítő munkaként néz a projektre, akkor az olyan minőségű is lesz, mint a lentebbi yumber példa is tükrözi. Ha nincs meg az összhang, már az induláskor a kulcsfigurákkal, alapból nem érdekli a téma, csak a pénz, változtatni nem akar egy adott piacon, akkor nincs értelme erőltetni. Nagyjából erre jutottam és egy kis időre elengedtem... :)

Az más kérdés, hogy ha van egy zsák pénz az ötletre, akkor a munkafolyamatokat lebontva ki lehet szervezni különböző cégeknek, de úgy alsó hangon több tízszerese is lehet költségbe, meg időbe, mint ha a projekt iránt elkötelezett személyek vágnának bele... de ez lehet hülyeség és rosszul gondolom...