Regisztráció Elfelejtett jelszó

Kezdők topikja!

Re: nincs cím

#96879 tthhqq Előzmény: #96179

Ez, hogy az OTP nagytulaj bedobta a törölközőt és eladott sok millió részvényt, azt jelenti, hogy idáig Ő tömte a népet a papírjaival?

#95457 Ricsi Előzmény: #95230

Bár nem azért foglalkozunk vele, mert valaki lezárja a shortját. Vannak sokan, akik esésre játszottak. És mondjuk 4000-nél megijednek (vagy előre ez volt a terv), és lezárják. Persze nem rólunk van szó, hanem komoly mennyiségekről. Ezért van az, hogy az OTi pl 4000 fölött elment 4070-ig gyorsan. Sokan akartak venni, mert zárták a shortot. Aztán persze vissza, mert ezek elfogytak, és a piacban nem volt erő.

#95455 Csusza Előzmény: #95036

Szerintem 3 eset lehet:

1. Valaki unatkozik (ez a legvalószínűtlenebb)

2. Egy részteljesült ajánlatból pont egy maradt bent. Ez sem gyakori, bár velem például egyszer előfordult. :-)

3. Valaki takarja a könyvet. Ezt tartom a legvalószínűbbnek. Tehát azt az első 5 ársávot, amit a pórnép is lát, kitölti semmitmondó ajánlatokkal, hogy ne lásd a lényeges és nagy ajánlatokat a 6. ársávtól.

Olyan, hogy nincs realje, de nagy pénzzel kereskedne, biztosan nincs! :-)

#95273 Josef Előzmény: #95253

Köszönöm szépen.. ( rossz így tudatlanúl ..) de mostmár ez is OK :-)

#95230 Josef Előzmény: #95036

Mit jelent pontosan az SC? Short call ( eladási kötelezettség? ) ha rosszul tradeltem, akkor likvidálják a meglévő részvényeim egy részét? ( egyre több beírásba látom az SC kifejezést)

#95036 Rogi Előzmény: #94819

Ezt most csak úgy általánosságban kérdezem, nem azért mert éppen láttam egyet, csak sokszor előfordul a kötéslistában

#94820 Josef Előzmény: #94808

Erste netbroker pro-t használok...Real al.

Azt nem értem, ha PL van egy kisebb-nagyobb leszúrás, mint volt most OTP ben 3915-3880 ig, az én vagy úgy veszem észre hogy nézem a könyvet és a kötéseket, vagy ha a grafikonomat nézem akkor a leszúrás 3915-3897 ig tart ( a real grafikon szerint)

Vajon ezen lehet állítani?

Véleményeket tippeket szívesen fogadok. Köszi

Ezeket az 1db-os vételek…

#94808 Rogi

Ezeket az 1db-os vételeket valaki magyarázza el nekem légyszives.

Nincs real-je és megnézi mennyi a piaci mielőtt nagyobb számban beszállna?

Vagy csak unatkozó emberek?

#87898 _pda_ Előzmény: #87896

a két index önálló életet él

a promtot a benne szereplő tickerek mozgatják, súlyuknak megfelelő arányban

a határidő csak önmagában "szerepel" és a promtot árazzák a befektetők a jövővel kapcsolatban

mit szoktak mondani a tőzsdéről?, a jövőt árazza, a hati pedig a promt jövőjét árazza, nincs mechanikus összefüggés

remélem érthetően és helyesen írtam ;-)

#87896 Pityke35 Előzmény: #87866

Na! A stooq-n van ugye az ES.F (S&P500; mini futures) és az S&P. A tegnapi napon a két index nem ugyanazon a szinten volt ugyanazon időpillanatban USA kereskedési időben. Az S&P -0,34 az ES.F pedig +0,23 at mutatott. A kérdésem lényege azon mechanizmusra vonatkozik ami ezt a különbséget okozza. Lehet h idióta kérdés, de tényleg nem tudom a miértjét.

Valaki adhatna egy magya…

#87865 Pityke35

Valaki adhatna egy magyarázatot vagy egy linket arról, h miként működnek a futures-ek kereskedési időben. Hogy lehet az egyik +-ba a másik meg - ba. Előre is köszi.

#85750 Scipio Előzmény: #82611

Ezer köszönet a jó tanácsért! Csütörtökön írtam nekik egy udvarias, de burkolt célzásoktól nem mentes levelet és hétfőn már a lecsökkentett brokidíjjal kereskedtem. Ez igazán gyors és költségkímélő volt, ajánlom minden 0.45-ös erstésnek!

Re: Hati elszámolás

#85534 BudFox Előzmény: #85442

Nagyjából igen....a mai záró árral elszámolják a határidőset....ha holnap rossz irányba megy, akkor a mai záró és a holnapi záró különbségét megint elszámolják-levonják..

tehát a mai záró árat elszámolják, holnap azzal indulunk.

ha jó irányba megy akkor meg hozzáadják majd...