Regisztráció Elfelejtett jelszó

Vallás

Re: nincs cím

#94502 Ricsi Előzmény: #94486

Egy népet bármi összetarthat, csak mutass rá másik példát.

De nem próbállak meggyőzni. Mondtad, bizonyíték kell. Írtam egyet, de nem hiszed. Ha ma újra itt élne Jézus, és tenné a csodákat mint 2000 éve, te azt sem hinnéd el.

Ettől még lehetsz jó gyerek, csak ismerem ezt a típust.

Ufók lehetnek, evolúció lehet, Isten nem lehet.

#94486 BudFox Előzmény: #94195

egy népet összetarthat az álhatatossága, és a kitartása, szívóssága is...ebben nincs semmi különös..

Én a Bibliát csak egy történetnek hiszek, amit valaki 2000 évvel ezelőtt kitalált...mint ma egy regény...csak népszerű lett :D

nem több egy mesénél az egész az én szememben...

Még egy dolog. Az én Ur…

#94484 Ricsi

Még egy dolog.

Az én Uram szabadító. Ha akarom, megszabadít engem attól is, hogy anyázzak. Mármint elsőre. Csak tudod, annyi minden van az életben, mindenre talán sosem kerül sor. Pál apostol ezt így fogalmazta meg: "Hálát adok Istennek a mi Urunk Jézus Krisztus által. Azért jóllehet én az elmémmel az Isten törvényének, de testemmel a bűn törvényének szolgálok. Nincsen azért immár semmi kárhoztatásuk azoknak, a kik Krisztus Jézusban vannak, kik nem test szerint járnak, hanem Lélek szerint. Mert a Jézus Krisztusban való élet lelkének törvénye megszabadított engem a bűn és a halál törvényétől."

#94481 Ricsi Előzmény: #94463

A mohamedánok (helyesen muzulmánok) ugyanabból a vallásból valók. Talán ismered a történetet. Izmáel és Izráel. Ábrahám 2 gyermeke. Az egyik Sárától (valós feleség), a másik Hágártól (szolgáló). És Hágár egyre rosszabbul viselkedett, így elzavarták, ők az arabok ősei.

Meg vagyon írva, ezek mindig is ellenségeskedni fognak egymás ellen. De valahogy mindig Izráel kerül ki győztesen. Gondolj csak a 6 napos háborúra.

Szóval ezek már évezredek óta el akarják nyomni a zsidókat, de valahogy sosem sikerült nekik.

Tudom mikor élt Mohamed, és tudom hogy azóta vannak muzulmánok, de én az őstörténetre akartam utalni.

Egyébként ha azt mondod hogy mohamedán, az olyan, mintha rám mondanád, Jézusi. Vagy valami hasonló, de ez számukra sértés.

De a lényeg, emiatt Allah és Jehova (Jahve, vagy ahogy tetszik) valójában ugyanaz. Mindkettő Ábrahám Istene. A zsidók akarnak különbséget tenni, ezért mondják azt, a mi Istenünk Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak Istene.

Re: Gl

#94477 Ricsi Előzmény: #94456

Külön válaszolok:)

Tegyünk különbséget bűn és vétek között.

Mindannyian bűnösök vagyunk. Ez igaz. De aki megismerte Jézust, az meghalt a bűnnek. Onnantól nem bűnös. Ennek jelképe a bemerítés is. Meghal az ó ember, és feltámad az új. A bűntelen. A szent. Ez nagyon fontos!!!

Amikor Jézus megmosta a tanítványok lábát, Péter nem akarta engedni. De Jézus azt mondta, ha nem engeded, akkor nincs közöm hozzád. Erre Péter, hogy akkor mindenemet mosd meg. A válasz: aki már megfürdött, annak nincs rá szüksége, csak a lábát kell újra és újra megmosni. (nem szó szerinti idézet, de ez a lényege).

És itt jön be a képbe a vétek. Aki már megtért, és Jézus szolgája, az már bűntelen. Persze, ragad rá ez+az, de azok - ha valóban megtért - nem bűnök, hanem vétkek.

Mi a különbség? A bán egy szándékos ellenszegülés Istennek. A vétek pedig egy régi beidegződés vagy emberi természet miatti Istennek nem tetsző cselekedet.

Mondok egy példát: Megyek az autóval, és valaki kiugrik elém. Kiszalad valami a számon. Ez eddig vétek. Ekkor jó esetben beugrik, hogy ez biztosan nem tetszett Istennek. Ha ezt itt megbánom, vagy pontosabban sajnálom, akkor azonnal megmostam a lábam, újra tiszta vagyok. Ha azonban ennek ellenére is anyázok tovább, morgok magamban, akkor már bűnt követek el. Szándékosan Isten ellen teszek. Ezt pedig valódi keresztény nem teszi.

Remélem, érthető példát hoztam fel:))

#94475 ilonka Előzmény: #94463

Te Gabika, ennek nekifuthatnál mégegyszer a kedvemért,mert nekem ez egy kicsit zavaros így...:-)

#94463 GáborGábor Előzmény: #94195

Más tartja össze zsidóságot ...

A vallás, ha megfigyeled összetartóerő lehet de meg is oszthat. A zsidó vallási vezetők ezt sosem hagyták így népüket világokon kersztül és a történelmen át is összefűzi maga a vallás.

A valódi ellenfél számukra e téren, a mohamedánok és hitük, mely bár megosztott de oly tömegeket fog át, ami a zsidókat el fogja nyomni. Az ő hitük az egyszerü, kisemberek hite, mely a feudalizmusban gyökerezik és valójában onnan sosem fog kilépni a kereszténységgel ellentétben.

#94458 GáborGábor Előzmény: #94200

Légy materalista : definiáld magad a szobán kívűlre és szemléld onnan a dolgokat. Állapítsd meg, nincs is sötét csak az égő ment ki. Következtetéskén pedig cserél ki ...

:)

#94456 GáborGábor Előzmény: #94191

Bátor kijelentés.

Ha nem terhelnek a bűneid - mert mindannyian vétkesek vagyunk, ugye? - akkor a lelkiismereteddel mi a helyzet? Vidámságra adhat okot ha az elkövetett bűnökről tudod, hogy megbocsájthatók ...

#94200 Tomas Előzmény: #94186

nagyon csekély értelmű medvebocs volnék, de nem abban kell hinni, amire nincs bizonyíték ?

pl. ülök egy sötét szobában és hiszem hogy van ajtó,

ha nem hiszek benne, hogy van, akkor nem keresem, hanem ücsörgök tovább,

mert jól esik

;-)

#94195 Ricsi Előzmény: #94186

Bizonyíték annyit van, amennyit csak akarsz. Csak nem hiszed el őket.

Azért leírok egyet, ami tán könnyen felfogható.

Van egy nép. Zsidók. Ismerjük a történetüket régről, megvan az ószövetség. Most ne boncolgassuk, mi a valóságtartalma az Istenről szóló részeknek. Beszéljünk csak egy történelemkönyvről, ami a zsidókról szól.

Ez a nép sosem volt nagy. Vándorolt innen-oda és vissza. Általában kereskedelemből és egyéb pénzügyi tranzakciókból élt. Sokszor volt fogságban, sokszor akarták teljesen kiirtani. És ez a mai napig is így van. Most is sok népnek szálka a szemében. Folyamatosan gond van velük, mindig próbálják eltörölni őket.

De nem sikerül. Ez a nép évezredek óta megvan. A velük együtt említett népek (sémiták, egyiptomiak, stb, stb.) már sehol sincsenek. (Csak a viták elkerülése végett, a most Egyiptomban lakó arabok nem egyenlőek az ókori egyiptomiakkal). Ez a nép pedig (hitem szerint a kiválasztott nép) a mai napig a világ ura. Persze lehet, hogy eltelik 50-100-200 év, és nem ez látszik, de valahogy ők mindig csak felkeverednek a csúcsra.

Mert Isten népe.

#94191 Ricsi Előzmény: #93914

Ismerem Jézust, örök életem van, és nem terhelnek a bűneim. Nekem ez elég ok.

jééé mi ez a téma.. Én …

#94186 BudFox

jééé mi ez a téma..

Én mondjuk nem vagyok vallásos..sőt én nem is hiszem hogy létezik valamiféle isteni lény valahol.....majd ha lesz rá bizonyíték elhiszem...

#93214 Ricsi Előzmény: #93206

Bocsi, de én általában jókedvű vagyok, ilyen magas labdát nem tudok kihagyni:)