Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

Angela mamát visszahívják a bevásárlásból?

#926540 TrendMan Előzmény: #926529

Ha engem kérdezel, akkor kvantumfizikáról beszélgettek.

Bár ez lehet, hogy hangulatvilágításban történt.

#926529 Koffein Előzmény: #926494

Most már tuti biztos, hogy volt köztük valami. Vlágyimir, a Berlini nudi bárba, amikor meglátta Angéla csípőjének a lengését, egyből beleborzongott. Azóta is azokra a napokra vágyik, hogy végre valaki újra ellása a baját. Ezért is akarja annyira visszaállítani a Berlini fal leomlása előtti állapotot. Reménykedik, hogy ismét felbukkan Angéla, abban a kelet berlini nudi bárba... :)

#926494 TrendMan

Ismét megszólalt Andrej Kortunov, a Kreml tanácsadója, aki már szerdán is egyértelművé tette, hogy ellenzi a háborút.

A BBC-nek most azt mondta: ami Ukrajnában történik, az olyan tragédia, amelyet „határozottan el kellett volna kerülni”. Hozzátette azt is: nagyon nehéz lesz elérni, hogy a felek békét kössenek, elsősorban azért, mert Vlagyimir Putyin a jelenlegi helyzetben nem teheti ezt, hiszen az számára politikai vereséggel érne fel.

K EPA20210820012

Kortunov ezzel összefüggésben azt mondta: az orosz elnököt meg kell próbálni olyan helyzetbe hozni, hogy megköthesse ezt a békét. Azt is közölte, hogy kik azok, akik ebben segíthetnek: Angela Merkel volt német kancellár és Hszi Csin-ping kínai elnök lehet az, aki előállhat egy megoldással ebben a helyzetben – közölte az orosz tanácsadó.

I am puzzled

#926434 TrendMan Előzmény: #926252

Mi mind tudjuk, hogy ezek a titkos dolgok legalább a keresztesekig vezethetők vissza, de az is lehet, hogy a konstancai zsinatig.

Tudjuk, de nem mondjuk.

I am puzzled

#926429 TrendMan Előzmény: #926362

Kína is tett egy hasonló nyilatkozatot, miközben felfuttatta iráni olajvásárlását.

Valahogy úgy hangzott, hogy az USA mindenütt úgy viselkedik, mintha jogi fennhatóság lenne.

Érdekes probléma ez:

Egyrészt igazuk van, mert a kereskedelmi szövetség (hogy a Dűne című sci-fi-ből vegyek egy hasonlatot) tényleg így viselkedik, másrészt már 10-20 éve olvasni sajnálkozó elemzéseket, hogy ha Amerika kivonul a világ több területéről, akkor ki tölti majd be ezt a hatalmi vákuumot?

Nem világos, hogy mi lenne a jó megoldás, valahogy közös nevezőre kellene jutniuk.

Mert ugye, ha az USA kivonul valahonnan, akkor oda vagy Kína vagy az oroszok majd bevonulnak és ők viselkednek úgy, mintha jogi (vagy jogfosztó) fennhatóság lennének.

I am puzzled

#926373 Koffein Előzmény: #926362

adod itt az ötleteket :)

nemsokára mzp is bejelentkezik egy napóleon-hitler-orbán-putyin párhuzammal :)

Elbocsájtási hullám: Bekapcsolva

#926353 Koffein

Ezt nagyon elszámolta Putyin, lehet a szankciókat feloldják lassacskán, miután a kiegyezés megtörtént, de ezek a cégek, amik termeltek, nem mennek vissza... mivel fogják pótolni? a termékeiket az emberek még annyira sem fogják vásárolni, mint ahogy eddig...

https://telex.hu/kulfold/2022/03/03/az-ikea-oroszo...

https://www.facebook.com/avakmajom/photos/a.152795...

Olvasok olyan cikkeket, hogy ezt nem számolta el és mindezt bekalkulálta, hát kétlem... ekkora összezárásra nem számíthattak..

szerk: termékek kerülnek le a polcokról https://www.napi.hu/nemzetkozi-vallalatok/nemetors...

I am puzzled

#926252 matgab Előzmény: #924663

jóval korábbra tenném a kezdő dátumot.

Ugye a FED létrehozása az 1. VH előtt sem volt véletlen.

Illetve ezt megelőzően a francia forradalom is már az élre tolt balosok tevékenységének eredménye volt. (Nem véletlen, hogy Napóleont és Hitlert egy lapon szokta emlegetni mai napig is a baloldali média).

Találtam egy vonatkozó I…

#926176 TrendMan

Találtam egy vonatkozó Index fórumot, érdekes kronológiai sorrendben visszaolvasni a történéseket:

https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=92470...

2021 áprilisában nyitotta valaki, sok érdekes link.

Ez alapján egyáltalán nem váratlan és laikus megítélésem szerint normális diplomáciai erőfeszítésekkel elkerülhető lett volna a háború.

Sarokba szorítás

#926107 Koffein Előzmény: #926053

Igen, ezt én linkeltem, olvastam.

Kérdés, hogy mennyire akarják, majd visszavenni ezeket a szankciókat. Na majd kiderül.

a tehetséges ételfutárok azzal a nagy, színes csomaggal a hátukon

#926063 TrendMan

További észrevételem, hogy ételfutárokkal meg lehetne akasztani az orosz támadást.

Ezek nagyon ügyesek, mindenhová észrevétlenül bejutnak, ott jönnek mögötted a lépcsőházban, szembe világítanak mopeddel este 10- kor a járdán, észrevétlenül becsöngetnek mindenhová.

Sarokba szorítás

#926053 TrendMan Előzmény: #926000

Ezt szerintem ti linkeltétek, de már nem tudom, hogy ki:

https://www.linkedin.com/pulse/changing-world-orde...

Na ő is azt mondja, hogy a Hot war-t a gazdasági háború előzi meg.

Tehát a nyugat ezt csak addig csinálhatja, amíg ropognak a fegyverek.

Ha béke lesz, akkor ezekből az intézkedésekből fokozatosan vissza kell lépni, különben baj lesz.

Nem vagy paranoiás, a helyzet az.

Sarokba szorítás

#926000 Koffein

"Az MSCI tegnap bejelentette, hogy eltávolítja az orosz értékpapírokat az indexeiből. Március 9-től kezdik meg a papírok leépítését, azután döntött így az MSCI, hogy az FTSE Russell is bejelentette, hogy törli az orosz részvényeket az indexből. Közben a Moody’s hitelminősítőnél Oroszországot “Junk”, azaz bóvlikötvény, kategóriába értékelték le."

Nem tudom, hogy én vagyok-e paranoiás, de ennek rossz vége lesz... anno a németeket is annyira megb@xták az első vh miatt, hogy abból már a második vh következett...

Vajon kamu?

#924916 TrendMan Előzmény: #924862

Nem vagyok biztos benne.

Máshol is olvastam olyan becslést, hogy max. 2 hétre becsülhető egy ilyen támadás.

Ez a kínai szál akkor lehetett, amikor a hírekben az jelent meg, hogy az orosz csapatok alighanem arra várnak, hogy még hidegebbre forduljon az idő, mert az jobb a páncélosoknak.

Vajon kamu?

#924862 Koffein Előzmény: #924779

most hogy kitették a netre, biztos átálltak az F tervre :))

amúgy szerintem kamu, félrevezetés... :)

és az mennyire kamu, hogy kína február elején tudta, hogy putyik támadni akar, csak megkérték, hogy az olimpia ideje alatt ne kezdjen háborúzgatni?

https://www.forbes.com/sites/forbesstaffreports/20...

China Asked Russia To Delay Invasion Until After Olympics, Report Says

Senior Chinese officials asked Russia to not invade Ukraine until after the 2022 Olympics in Beijing ended on February 20th, the New York Times reports, citing anonymous U.S. officials and an anonymous European official, who told the Times an intelligence report indicated the request came in early February.

The Times reports the classified information was considered to be credible by the officials who reviewed it. However, different intelligence agencies had varying interpretations of how much knowledge Chinese officials had of Russia’s plans to invade Ukraine. One anonymous official told the Times the report did not indicate that Russian President Vladimir Putin and Chinese President Xi Jinping discussed a possible invasion when they met in Beijing at the start of the Olympics.

1millió dollár Putyin letartóztatásáért

#924830 Ibiza Előzmény: #924693

ez bűncselekmény, és fura mód most hősök lesznek, mi lenne ha Putyin mondana ilyet?