Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

harci repcsi

#916748 Ibiza Előzmény: #916573

Ezt meg lehetett volna csinálni nyugiban. Ukránok deklarálják nem lesznek náto tag, de erősítik a haderejüket. És szeretettel várják a legkorszerűbb fegyver adományokat, amiknek a jellege védelmi. Nem basztatják a kisebbségeket, oroszoknak adnak 99 évre a bezártság ellen egy folyósót, különleges jogokat a térségben, és eu tagok lesznek. Az oroszokkal kötnek egy erős meg nem támadási szerződést, benne a fentiek részletezésével. Fejlesztik az országot, vonzák a tőkét. Erősre szövik oroszokkal a gazdasági kapcsolatokat, kihasználják a geopolitikai és közös történelmi adottságokat.
És csókol anyád Dezső. Béke van nyugi van.

ha igaz, akkor nem csodá…

#916739 Koffein

ha igaz, akkor nem csodálom, hogy ideges Putyin:

"Megszólaltatták az orosz jegybank korábbi elnökhelyettesét, Szergej Alexashenkót, aki azt mondta, hogy az orosz jóléti alap gyakorlatilag eltűnik, amit Vlagyimir Putyin és Alekszej Kudrin pénzügyminiszer évekig építgettek a nagy háborúra készülve. A háború eljött, és nincs pénz.

Mikhauil Kaszjanov volt orosz miniszterelnök pedig azt írta a Twitteren, hogy a SWIFT-tel kapcsolatos korlátozás azért rendkívül fontos, mert így nincs, ami megállítsa a rubel zuhanását. Így tehát a pénznyomtatáshoz fognak folyamodni, ami hiperinflációt és az egész gazdaságra katasztrófát hozhat.

Josep Borrel uniós külügyi fúképviselő vasárnap este azt mondta: a SWIFT-döntés az orosz jegybank 630 milliárd dolláros devizatartalékának kb. felét fogja érinteni (blokkolni)."

https://www.portfolio.hu/deviza/20220227/hatalmas-...

harci repcsi

#916573 Koffein

BREAKING: EU states to provide Ukraine with fighter jets

és ezeket a repülőket hogy viszik oda? vagy ez is ilyen semleges segítség?

Trump

#916360 Ibiza Előzmény: #915748

Trumpi hadihajókat küldött volna a térségbe. Mindig elment a falig, putyin is olyan.

Trump

#916204 TrendMan Előzmény: #916015

MZP és Zelenszkij viszont szerintem szangvinikus benyomást kelt.

---

Önmagában azt, hogy Izrael közvetít pozitívan itélem meg, mert furcsa módon számomra Izreal az a nagyhatalom, amely az utóbbi néhány évben hozzánemértéssel még nem kompromittálta magát (vagy én kimaradtam ebből).

Utána viszont még érzek egy nagy bizonytalanságot.

Trump

#916015 Koffein Előzmény: #915748

én is úgy látom, hogy kolerikus, extrovertált személyiség a Trump.. ha erővel lépnek fel vele szembe, akkor ő is erővel lép fel és nem fél világgá kürtölni sem...

Trump taunts Kim Jong Un: my nuclear button “is a much bigger & more  powerful one” - Vox

majd egy ilyen twit után találkozott Kim Jong Un-al...

Nemzetbiztonsági szaki Friderikusznál:

Trump

#915748 TrendMan Előzmény: #915730

Egyébként nekem is az a benyomásom, hogy jelen helyzetet Trump sokkal jobban kezelte volna.

Ha jól sorolom be, Trump egy kolerikus személyiség típus, Biden inkább melankólikus.

A másik benyomásom az, hogy Zelenszkij és Márky-Zaj hasonló karekterű politikus.

és hogy viszik oda?

#914298 Ibiza Előzmény: #914206

nincs más, oroszok bevetik a kemény fegyvereket. Nem értettem miért kellett nekik Kijev. ok tudom, hadtáp, meg lelki nyomás, politikaváltás, de ez így túllép egy kisebbségi megmentésen. Összezérnak.

és hogy viszik oda?

#914206 Koffein Előzmény: #914090

Majd megoldják a lengyeleken keresztül, vagy repcsiből kidobálva..

Azon gondolkodtam, olvasva a híreket, a nyugat teljes mellszélességgel beállt Ukrajna mögé... eddig tárgyalni akart Zelenszki is, mára a talit visszautasította és fegyvereket kért, amit meg is kap a németektől, franciáktól, lengyelektől, belgáktól, amcsiktól... a nyugat eléggé megbízik az ukránokba, hogy előbb utóbb ennyi fegyverrel visszatudják verni az oroszokat...csak nehogy ezek a lépések egy III. vh-ba sodorja a világot...

Más, Gazprom pénzügyi igazgatója hirtelen öngyi lett...

The financial director for Gazprom, the largest publicly-listed natural gas company in the world and the largest company in Russia by revenue, has been found dead by suicide in St. Petersburg

csak román forrást találtam...

https://www.antena3.ro/emisiuni/sinteza-zilei/dire...

swift

#913857 Koffein Előzmény: #913791

Mintha azt mondták volna, azért kellenek a szankciók, s azért szop a magánszemély is, mert ezek által fellázadnak és az elképzelés szerint megbuktatják Putyint. Szerintem ennél előrelátóbb és felkészült ezekre a lépésekre is, nem hiába fojtják el már előre a tüntetéseket..

https://mandiner.hu/cikk/20220225_haboruellenes_tu...

Hodorkovszkij is azt mondja, hogy csak a forradalom állítja meg, és azt is megemlítette ha most sikerrel jár, akkor biztos újabb célpontot fog találni...

https://www.reuters.com/world/europe/khodorkovsky-...

"Changing the Putin regime through democratic means cannot happen; change can come exclusively through revolution - either revolution from above or revolution from below," he said.

"A revolution is possible either as the result of a military defeat or when Putin passes away," he said.

Asked if Putin would go further than Ukraine, Khodorkovsky said: "I am convinced that if Putin achieves his aims in Ukraine then he will want to punish someone else later."

swift

#913791 Ibiza Előzmény: #913149

csak jelzem, a svájciak sem alőző sem a mostani embargót nem tartják magukra kötelezőnek az oroszokkal szemben.

Mellesleg ott a havala intézménye, és majd megszaporodik az ortodox zsidók tranzitja az ánuszban cipelt nyersgyémántokkal. Oroszok sem véletlenül zsákolták aranyat, gyémánt meg van bőven. Kína írán török is besegíthet.. meg a nem várt vietnámiak akik magas színten vannak a pénzmosásban.. esetleg 1-2 dél-amerikai ország is beszállhat
Ha jól rémlik napi 1 Air France járat megmarad a 10-vagy 12ből. tehát...

Angolok állítólag 1000mrd font értékben blokkoltak orosz vagyont!!
Amúgy elég fura a magánszemly miért szop a politikusok miatt, kollektív bűnösség? vagy mi a f..z

csak megjegyzem, ukránok…

#913773 Ibiza

csak megjegyzem, ukránoknak soha nem volt bajuk az oroszokkal, barátnak tartják őket. Amikor ittunk, grúzokkal, lettel, litvánnal, észttel, azerivel, mindegyikből kijött a nacionalizmus és az orosz gyűlölet, ukránoknál semmi ilyen nem volt.
Ukránok az alapokat sem építik ki, tiszán nyomják a hulladékot, a hulladék feldolgozás sincs megoldva. Oligarchák szövetségek irányítanak és uralkodnak.

???

#913557 TrendMan

"

Ha igaz az értesülés, akkor nagyon furcsa dolgok játszódnak le az oroszok által ostromolt Szumi környékén:

AZ OROSZ HARCJÁRMŰVEKBŐL KIFOGYOTT AZ ÜZEMANYAG, ÉS A KATONÁK MÉG AZT SEM TUDJÁK, HOGY PONTOSAN HOVA KELL MENNIÜK.

Conversation with the invaders in the #Sumy region. They ran out of fuel and don't even know where they were sent to die.

A felvételen állítólag az egyik helybéli társalog az orosz katonákkal és neki mondják el mindezt."