ezen jót röhögtem :)
az oroszok lehet, alábecsülték az ukránokat? szétrohadt tankokat küldtek harcba..
ezen jót röhögtem :)
az oroszok lehet, alábecsülték az ukránokat? szétrohadt tankokat küldtek harcba..
Mintha azt mondták volna, azért kellenek a szankciók, s azért szop a magánszemély is, mert ezek által fellázadnak és az elképzelés szerint megbuktatják Putyint. Szerintem ennél előrelátóbb és felkészült ezekre a lépésekre is, nem hiába fojtják el már előre a tüntetéseket..
https://mandiner.hu/cikk/20220225_haboruellenes_tu...
Hodorkovszkij is azt mondja, hogy csak a forradalom állítja meg, és azt is megemlítette ha most sikerrel jár, akkor biztos újabb célpontot fog találni...
https://www.reuters.com/world/europe/khodorkovsky-...
"Changing the Putin regime through democratic means cannot happen; change can come exclusively through revolution - either revolution from above or revolution from below," he said.
"A revolution is possible either as the result of a military defeat or when Putin passes away," he said.
Asked if Putin would go further than Ukraine, Khodorkovsky said: "I am convinced that if Putin achieves his aims in Ukraine then he will want to punish someone else later."
csak jelzem, a svájciak sem alőző sem a mostani embargót nem tartják magukra kötelezőnek az oroszokkal szemben.
Mellesleg ott a havala intézménye, és majd megszaporodik az ortodox zsidók tranzitja az ánuszban cipelt nyersgyémántokkal. Oroszok sem véletlenül zsákolták aranyat, gyémánt meg van bőven. Kína írán török is besegíthet.. meg a nem várt vietnámiak akik magas színten vannak a pénzmosásban.. esetleg 1-2 dél-amerikai ország is beszállhat
Ha jól rémlik napi 1 Air France járat megmarad a 10-vagy 12ből. tehát...
Angolok állítólag 1000mrd font értékben blokkoltak orosz vagyont!!
Amúgy elég fura a magánszemly miért szop a politikusok miatt, kollektív bűnösség? vagy mi a f..z
csak megjegyzem, ukránoknak soha nem volt bajuk az oroszokkal, barátnak tartják őket. Amikor ittunk, grúzokkal, lettel, litvánnal, észttel, azerivel, mindegyikből kijött a nacionalizmus és az orosz gyűlölet, ukránoknál semmi ilyen nem volt.
Ukránok az alapokat sem építik ki, tiszán nyomják a hulladékot, a hulladék feldolgozás sincs megoldva. Oligarchák szövetségek irányítanak és uralkodnak.
"
Ha igaz az értesülés, akkor nagyon furcsa dolgok játszódnak le az oroszok által ostromolt Szumi környékén:
AZ OROSZ HARCJÁRMŰVEKBŐL KIFOGYOTT AZ ÜZEMANYAG, ÉS A KATONÁK MÉG AZT SEM TUDJÁK, HOGY PONTOSAN HOVA KELL MENNIÜK.
Conversation with the invaders in the #Sumy region. They ran out of fuel and don't even know where they were sent to die.
A felvételen állítólag az egyik helybéli társalog az orosz katonákkal és neki mondják el mindezt."
Igen, kihatással lesz arra is. Már csak a gáz+olaj embargó hiányzik...
Jó, azért meg kell hagyni, hogy nincs egyszerű helyzetben.
Ha jól értem, ez befolyásolhatja a gázszállításokat is, mert nem lehet érte fizetni a jövőben.
??
úgy látszik Orbán megkapta amit kért:
BREAKING: Poland's PM says that Hungary's Viktor Orban has agreed to ban Russia from SWIFT.
ismét magára maradt Viktorunk
https://24.hu/kulfold/2022/02/26/magyarorszag-mara...
szerintem a németek után nekünk is be kellett volna sorolni, csak gondolom húzni akarja az időt, hogy jobb póziban tudja feltüntetni magát Putyin előtt... vagy csökönyös bosszú a pénzek visszatartása miatt?
Igen és vannak szélsőséges militáns pártok is leginkább lemberg-lvov környékéről akik fegyveresen harcolnak a szakadárok ellen és állítólag néha oroszokat égettek meg, A kárpátaljai magyarokat is ők fenyegették be pl listára tették a neten a magyar ajkú tisztségvisetők lakcímét és "mindenféle jóval" fenyegették meg őket
Megválaszolom a saját kérdésemet:
A -->nácimentesítés nem csupán propaganda (bár nyilván az is), hanem itt a válasz:
https://news.yahoo.com/explainer-does-the-ukrainia...
Ukrajnában is vannak oligarchák és ezek az oligarchák amolyan magáncsapatokat tartanak fenn.
Mint Károly Róbert korában Csák Máténak is volt saját hadserege.
Ezek magán fegyveres csoportok, nincs közük a hadsereghez.
Ugyanakkor javarészt szélsőjobbos beállítottságúak.
Feltételezem, hogy részük volt az orosz lakta területeken az orosz népesség sanyargatásában.
Ez alapján úgy tűnik Putin ebben az összefüggésben használta a -->nácimentesítés kifejezést
(Nem kevés utánolvasás volt ehhez szükséges.)
Igazából strukturális átalakulás folyik a világban, eljött a kb 100 évenkéti világ vezető hatalom váltás. Az amcsik le, és valaki más fel. A legvalószínübb h Kína fel, de lehetséges egy tripoláris rendszer is, az amcsi egyeduralkodás helyett. De egy ilyen váltást semelyik vezető állam nem fogad el katonai kudarc(ok) nélkül. A legutobb az 1 vh után anglia megrogyott és az amcsi természetes módon került az élre. A lényeg h a hatalom váltást katonailag is le kell játszani. És ez már zajlik. Az első jel afganisztán volt. ahol a papucsosok megfuttatták a bide sereget, a második úgy tűnik ukrajna lesz és a harmadik és megpecsételő taj1 lesz. Ezután biztosan egy másik hatalmi struktura jön a világban. De az is látszik h taj1 nélkül nem kezdődhet egy másik világ. Sztem
Lehet ezért is küldtek csak sisakokat, már ha megérkeztek ukrajnába... :)
Más, ahogy nézem a nato főtitkár a kényes kérdéseknél kétszer is meggondolja, hogy mit mondjon...
Normális hadügyminiszter nélkül is nehéz:
https://www.welt.de/politik/deutschland/plus237154...
Ursula von der Leiden korábban hadügyminiszter(nő) volt, akkor hírek alapján elég alacsony szinten felelt meg a feladatának.
De legalább csinos és segít beteljesíteni a nemi arányok elvét.
Ezzel szemben ez a hölgy (lásd kép) csupán egy megidősödött intellektuel-nek tűnik, aki azt kérdezgeti magától a bajsza alatt:
"Hogy kerültem én ide? Mi dolgom nekem itt?"

Nem elég, hogy Ukrajna lángokba, de még Merkelt is meglopták... durvul a világ..
na igen, putyinék röhöghettek az ilyen kijelentéseken :)
snowden írta, már nem is tudom mikor, hogy anno az nsa-ban sokan azt se tudják, hogy melyik ország hol van, minden osztályon egy világtérkép ki volt téve s ha szóba került, akkor elballagtak s megnézték hol helyezkedik el... habár át is állt az oroszokhoz, és csak ő tudja mennyire igaz.. :)
voltak erre utaló jelek
https://infostart.hu/kulfold/2022/01/09/finn-es-sv...
vannak stratégiai jelentőségű szigetek a svéd térfélen