Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

swift

#913175 TrendMan Előzmény: #913103

Jó, azért meg kell hagyni, hogy nincs egyszerű helyzetben.

Ha jól értem, ez befolyásolhatja a gázszállításokat is, mert nem lehet érte fizetni a jövőben.

??

swift

#913149 Koffein Előzmény: #913103

úgy látszik Orbán megkapta amit kért:

BREAKING: Poland's PM says that Hungary's Viktor Orban has agreed to ban Russia from SWIFT.

nácimentesítés retorika

#912886 Spade Előzmény: #912850

Igen és vannak szélsőséges militáns pártok is leginkább lemberg-lvov környékéről akik fegyveresen harcolnak a szakadárok ellen és állítólag néha oroszokat égettek meg, A kárpátaljai magyarokat is ők fenyegették be pl listára tették a neten a magyar ajkú tisztségvisetők lakcímét és "mindenféle jóval" fenyegették meg őket

nácimentesítés retorika

#912850 TrendMan Előzmény: #907486

Megválaszolom a saját kérdésemet:

A -->nácimentesítés nem csupán propaganda (bár nyilván az is), hanem itt a válasz:

https://news.yahoo.com/explainer-does-the-ukrainia...

Ukrajnában is vannak oligarchák és ezek az oligarchák amolyan magáncsapatokat tartanak fenn.

Mint Károly Róbert korában Csák Máténak is volt saját hadserege.

Ezek magán fegyveres csoportok, nincs közük a hadsereghez.

Ugyanakkor javarészt szélsőjobbos beállítottságúak.

Feltételezem, hogy részük volt az orosz lakta területeken az orosz népesség sanyargatásában.

Ez alapján úgy tűnik Putin ebben az összefüggésben használta a -->nácimentesítés kifejezést

(Nem kevés utánolvasás volt ehhez szükséges.)

tripoláris rendszer

#912830 Spade Előzmény: #910789

Igazából strukturális átalakulás folyik a világban, eljött a kb 100 évenkéti világ vezető hatalom váltás. Az amcsik le, és valaki más fel. A legvalószínübb h Kína fel, de lehetséges egy tripoláris rendszer is, az amcsi egyeduralkodás helyett. De egy ilyen váltást semelyik vezető állam nem fogad el katonai kudarc(ok) nélkül. A legutobb az 1 vh után anglia megrogyott és az amcsi természetes módon került az élre. A lényeg h a hatalom váltást katonailag is le kell játszani. És ez már zajlik. Az első jel afganisztán volt. ahol a papucsosok megfuttatták a bide sereget, a második úgy tűnik ukrajna lesz és a harmadik és megpecsételő taj1 lesz. Ezután biztosan egy másik hatalmi struktura jön a világban. De az is látszik h taj1 nélkül nem kezdődhet egy másik világ. Sztem

Lehet ezért is küldtek c…

#911569 Koffein Előzmény: #911425

Lehet ezért is küldtek csak sisakokat, már ha megérkeztek ukrajnába... :)

Más, ahogy nézem a nato főtitkár a kényes kérdéseknél kétszer is meggondolja, hogy mit mondjon...

Normális hadügyminiszter…

#911425 TrendMan

Normális hadügyminiszter nélkül is nehéz:

https://www.welt.de/politik/deutschland/plus237154...

Ursula von der Leiden korábban hadügyminiszter(nő) volt, akkor hírek alapján elég alacsony szinten felelt meg a feladatának.

De legalább csinos és segít beteljesíteni a nemi arányok elvét.

Ezzel szemben ez a hölgy (lásd kép) csupán egy megidősödött intellektuel-nek tűnik, aki azt kérdezgeti magától a bajsza alatt:

"Hogy kerültem én ide? Mi dolgom nekem itt?"

Schlechte Aussichten für Verteidigungsministerin Christine Lambrecht

na igen, putyinék röhögh…

#911228 Koffein Előzmény: #911210

na igen, putyinék röhöghettek az ilyen kijelentéseken :)

snowden írta, már nem is tudom mikor, hogy anno az nsa-ban sokan azt se tudják, hogy melyik ország hol van, minden osztályon egy világtérkép ki volt téve s ha szóba került, akkor elballagtak s megnézték hol helyezkedik el... habár át is állt az oroszokhoz, és csak ő tudja mennyire igaz.. :)

Ezt rossz hallgatni és l…

#911210 TrendMan Előzmény: #911067

Ezt rossz hallgatni és látni is.

kb a megelőző diplomáciai erőfeszítések is ezen a szinten mehettek.

,

#911197 Koffein Előzmény: #911190

haha :D

felkészülnek a svédek és a finnek?

BREAKING: Russia foreign ministry spokeswoman says there will be 'detrimental consequences' if Sweden and Finland try to join NATO

,

#911190 Fornit

Huh ez durva, már bombázzák Kijevet:
KépCsak vicc vót, ez egy békés amerikai tüntetés :)

Végighallgattam, jó látn…

#911086 TrendMan Előzmény: #910932

Végighallgattam, jó látni, hogy vannak odaát is még értelmesen gondolkodó tagok.

Bár nem feltétlenül az az érzésem, hogy ez legfelsőbb szintre is eljut.

De mi történt a bőrükkel?

A COVID viselte meg őket ennyire vagy a stressz?

Rájuk férne egy Nivea segélycsomag!