Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

:))) Pelosi azt hiszi az…

#911067 Fornit

:))) Pelosi azt hiszi az oroszok már nálunk vannak :))

Egy kérdésem lenne:Nem t…

#910975 matgab Előzmény: #910932

Egy kérdésem lenne:

Nem tudjátok, a romànok àtàlltak màr?            </div>
            <footer>
                                                <a
                    href=Válasz

helyzet elemzés az usábó…

#910932 Koffein Előzmény: #910806

helyzet elemzés az usából... 20 percet hallgattam és úgy tűnik, vannak közös pontok, amiket megemlítettünk itt a fórumon...

És mint tudjuk, a hároml…

#910806 TrendMan Előzmény: #910789

És mint tudjuk, a háromlábú asztal áll a legstabilabban.

Tehát én támogatom.

Én pont azon gondolkodta…

#910789 matgab Előzmény: #910751

Én pont azon gondolkodtam, hogy egy tripoláris hatalmi rendszer akár hosszútávú prosperitást is elhozhatna a világra. Egy Kína- USA-Orosz hatalmak vezette Föld azért lenne jó, mert mindig döntésképes lenne (megfigyelésem szerint egy 3 fős csapat tud a legjobban és leghatékonyabb döntéseket meghozni). Ráadásul 1 hatalom soha nem támadná meg a másik nagy hatalmat, mert tudná, hogy a 3. -kimaradó - hatalom egy ilyen háborúban nagyon megerősödne vagy bárki oldalára állva eldönthetné a 2 másik fél között kirobbant háborút.

A bipoláris rendszerben a két szuperhatalom állandóan egymásnak feszül, a quadropoláris rendszerben meg valószínűleg kialakulna egy 2-2-es felállás, ahol előbb utóbb az egyik fél összeveszne a másik oldalon lévő egyik hatalommal és inkább belerángatnák egymást egy eszkalálódó konfliktusba.

Indiát gondolom én is a 4. hatalomnak, addig jó, amíg ők nem annyira erősek.

Viszont India soha nem fog Kína oldalára állni, mivel nekik jelenleg is határvitáik vannak Kínával (és Pakisztánnal).

Reméljük, hogy nem leszn…

#910751 TrendMan Előzmény: #910745

Reméljük, hogy nem lesznek a lapok ilyen világosan leosztva, mert a végén mindenki vesztes lesz.

Igen, ez érdekes lesz. K…

#910745 Koffein Előzmény: #910701

Igen, ez érdekes lesz. Kelet (Oroszo., Kína) vs Nyugat (USA, EU, Kanada, Anglia)... Indai érdekes lesz, hogy hova áll majd, habár van egy olyan érzésem, hogy besorol Kína mögé......

Már régóta volt egy olya…

#910701 TrendMan Előzmény: #910691

Már régóta volt egy olyan érzésem, tulajdonképpen mióta a 'Történelem vége' retorika megszületett, hogy ismét úton vagyunk egy kétpólusú világrend felé.

Ez tulajdonképpen már több korai disztópikus sci-fi regény alapja is volt.

Ez éppen abban a pillanatban történik, amikor a nyugati oldalon csupa-csupa gyenge és/vagy önmagát már korábban így vagy úgy kompromittált vezető van hatalmon.

Xi Jinping és Putin tele…

#910691 Koffein Előzmény: #910609

Xi Jinping és Putin telefonon beszéltek... kíváncsi vagyok, hogy a pr szövegen kívül miről beszéltek... pénzügyileg támogatja-e putyint, pl gáz, olajért cserébe és közben, amíg a világ ukrajnára és putyinra figyel, taiwan körül egy új front nyílik...

China’s Xi Speaks to Putin, Supports Negotiations With Ukraine (12:26 p.m.)

China has urged Russia and Ukraine to negotiate to address their problems, state TV cited President Xi Jinping as saying following a phone call with counterpart Vladimir Putin on Friday.

Eltudod képzelni, hogy e…

#910343 Koffein Előzmény: #908501

Eltudod képzelni, hogy ez a kedves öreg bácsi miként tárgyal Putyinnal? Valamin megmakacsolja magát és legyint egyet, mint ahogy a végén az utolsó kérdésnél és elmegy szundikálni... :)

Már Kína is nézegeti azokat a jegyzeteket...

"Oroszország Ukrajnával kapcsolatos kommunikációján felbuzdulva Kína is felmelegítette a "Taiwan mindig is Kína része volt" sztorit, és taiwani források szerint egyre fokozódik egy Kína felől érkező esetleges annekció valószínűsége. Ha a konfliktus kipattan, az az amúgy is problémás Dél-Kínai tenger puskaporos hordóját is berobbanthatja, ami a szoros nyugati szövetségi rendszer miatt Ukrajnánál akár jóval nagyobb nemzetközi konfliktushoz is vezethet. Ráadásul az amúgy is haldokló félvezető ellátási láncok kb fele kiesne egy ottani háború kitörésével, aminek beláthatatlan következményei lennének a most is szenvedő kínálati oldalra."

Olyan mesélős bácsi beny…

#908501 TrendMan Előzmény: #908437

Olyan mesélős bácsi benyomást kelt.

Boris Johnson meg egy beállt és megidősödött hippy-re emlékeztet, aki hirtelen a jótündér álruháját próbálja magára ölteni.

Na Biden is kimondta, am…

#908437 Koffein Előzmény: #907954

Na Biden is kimondta, amcsi katona nem megy harcolni Ukrajnába, ha nato tagot támadnak meg, akkor az 5ös cikkely alapján az összes amerikai haderővel megvédik azt a szövetségest...

Nem tudom mit mondjak, sírjak, vagy nevessek...

Egyetlen olyan felvetést…

#907852 TrendMan Előzmény: #907815

Egyetlen olyan felvetést vagy véleményt nem hallottam senki részéről, ami az oroszok feltételezhető problémáira referált volna

(Ukrajna NATO csatlakozása, az Ukrajna keleti részén elő oroszok elnyomása, ami a mi Kárpátaljai tapasztalatunk alapján valószínűleg nem légből kapott ...)

Hát olyan marha nagy dip…

#907815 matgab Előzmény: #907761

Hát olyan marha nagy diplomáciai erőfeszítéseket nem lehetett látni.

Telepumpálták az ukránokat fegyverekkel és ezzel felborították a status quo-t, aztán ezek a napi szintű hisztéria keltéseik (na most támad, most támad most tényleg támad) sem segítették igazából a diplomáciai megoldást.

Legyünk őszinték! Biden népszerűsége a mélyponton, a demokratákat támogató fegyverlobbi megrendelései a mélyponton voltak és nagyon hiányzott ezért egy komolyabb háborús konfliktus, ahol lehetőleg nem amcsi katonák vére fog folyni.

6:15 -nél az újságíró, ú…

#907761 Koffein Előzmény: #907621

6:15 -nél az újságíró, úgy teszi fel a kérdést, hogy "to build anti hitler coalition?" XD

- azt mondja, hogy a titkosszolgálatok már régóta figyelmeztették őket, hogy ezt megfogja lépni, de ők diplomáciával akarták megoldani a kialakult helyzetet...

- aszondja, hogy nincsenek csapataik ukrajnába és nem is terveznek katonákat küldeni ukrajnába, de megvédik a nato szövetségeseiket..