Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

Hát igen a jó öreg Wilso…

#907603 matgab Előzmény: #907519

Hát igen a jó öreg Wilson-i elvek...

A népszavazás az orosz érdek lett volna, amibe az ukrán kormány nem ment volna bele...

Amúgy a határok sérthetetlenségének szentsége hogy hogy nem merült fel anno 1920-ban a franciák, angolok és amerikaiak részéről?? Mióta érdekes ez ennyire nekik?

Propagandát :) Amúgy azt…

#907519 Koffein Előzmény: #907486

Propagandát :)

Amúgy azt nem értem, hogy miért nem történt az, hogy kiírnak egy szavazást, ki hova akar csatlakozni, ha győznek az oroszok, akkor meghúzzák a határokat, elismeri a világ oszt kész... most meg rácsodálkozik a világ, hogy há mégis bement...

Időközben Kína kikér egy pár adag kávét, meg egy jegyzetfüzetet és figyeli, hogy mi történik s felkészül Taiwan bekebelezésére...

Mellesleg mit jelent a -…

#907486 TrendMan

Mellesleg mit jelent a -->nácimentesítés az orosz nyelvhasználatban 2022-ben?

-- az keleti baj említése avagy ... --

#906533 Koffein Előzmény: #906519

még szundikált a magyar sajtó... 6kor felkeltek, és majd kiköpték a reggeli kávé első kortyait, amikor meglátták, hogy megindult a roham...:)

Putyin kiadta a parancsot

#906525 TrendMan Előzmény: #906481

Tényleg olyan, mintha az oroszok megvártak volna egy világpolitikai vákuum-ot, egy kezdő német kancellárral, egy meg nem tudom ítélni a kvalitásait francia vezetővel, egy a világpolitika szegény gyereke vagyok brit kancellárral és egy kedvelem a gyereklányokat amerikai elnökkel.

Orbánnak igaza van, hogy nekünk ebből ki kell maradnunk.

-- az keleti baj említése avagy ... --

#906519 TrendMan Előzmény: #904898

Az operáció sikerült, a beteg meghalt.

Hajnalban néztem a magyar sajtót, semmi aktuális hír nem jött.

Az arany már rég bejelzett, hogy valami történik, nézem, hogy mi?

Csend, csak a tegnap esti hírek futnak.

Putin hajnali négykor beszélt a tévében.

Erről a magyar sajtó miért hosszú órákkal később értesül?

Putyin kiadta a parancsot

#906481 Koffein

https://www.portfolio.hu/global/20220224/vlagyimir...

ez szerintem a legrosszabb forgatókönyv... az a durva, hogy nincs aki erővel megállítsa... Német reakció siralmas, Merkel idejében ilyen nem volt, a Franciák átvették a stafétát, vért izzadt Macron, de nem nőtt fel a feladathoz, Biden valószínűleg el is szundikált a tárgyalás alatt...

ami pozitívum tőzsdés szemmel, ha van cash, akkor lassacskán lehet csemegézni... de ez milyen embertelen hozzáállás...

Kép

Érdekes, hogy ebben a kr…

#904843 TrendMan

Érdekes, hogy ebben a krízisben a kulcs pillanat mindig akkor jön el, amikor kinyit az amerikai tőzsde.

kisgyermek kérdései

#904092 TrendMan Előzmény: #903840

Gondolom azért, mert a Nagy SZU része volt és ahhoz csatolták őket.

No meg ismét Trianon-nál vagyunk, ha jól értem.

kisgyermek kérdései

#903927 Fornit Előzmény: #903840

Igen, Ukrajna nyugati része az, amit a SZU 1939-ben Hitlerrel karöltve foglalt el Lengyelországtól. Sőt, pl Lwow-ot a németek foglalták el, és adták át a Szovjeteknek 39-ben, akik kitelepítették a Lengyeleket (a szerencsésebbjét).

Mivel a háború vége után ezt nem volt ildomos felemlegetni a Szovjetuniónak, inkább eltolták Lengyelországot nyugatra.

kisgyermek kérdései

#903840 matgab Előzmény: #903787

Mert Finnország az félig meddig egy lakatlan tundra a peremvidéken, Ukrajna meg egy közép európai ország, ami mindig is Európa élés kamrája volt és sok ásványkinccsel is rendelkezik.

A kérdés inkább az, hogy hogyan lett ilyen nagy Ukrajna, miért csatoltak hozzá területeket Lengyelországtól, Magyarországtól, Romániától, Oroszországtól , Moldovától - mindenkitől talán csak Belorussziától nem...

kisgyermek kérdései

#903787 TrendMan Előzmény: #902013

Két naiv kérdés:

1) Miért nem lehet az oroszokat is beléptetni a NATO-ba?

2) Miért ne lehetne Ukrajnából is amolyan gazdaságilag prosperáló, semleges országot 'csinálni', mint pl. Finnország?