HUF egyből elgyengült.
Hu Bazzzzzzzzzzzz++++
Eléggé megindult néhány dolog az utóbbi percekben ...
Elsőre a perpetuum mobile fals teóriájának átültetése az üzleti életbe.
Nem hangzik meggyőzően, hogy ebből így energiát lehet kivenni, kíváncsi lennék az energiamérlegre.
tegnapelőtt vettem Novus Capital II-t (NXU.US)
Egy SPAC, ami nagyon érdekes technológiát "talált fel" az energia tárolására...
Amíg süt a nap és termeli az áramot addig egy daru pakolgatja fel a hatalmas betontömböket egyre magasabb "toronyba". Amikor meg le kell adni az áramot, akkor a betontömböket leengedi és azok kinetikus energiája lesz elektromos energiává alakítva...
Azaz valóban zöld, nem úgy , mint az akkumulátorok , mert nincs néhány év múlva keletkező veszélyes hulladék.
Gyakorlatilag azon az elven működik mint ahogy az osztrákok működnek 30 éve: amikor olcsó az áram, átveszik a magyaroktól, feltolják a vizet a hegyekbe és amikor drága az áram, akkor meg visszaengedik a vizet és visszaadják az áramot. Csak nem kell hozzá se hegy, se víz.
Tegnap felment 10%-ot és ma is +10%-on van...
Gondoltam csak szólok...
Eddig jónak tűnik, bár a mezőgazdasági pilóta édesapja is ezt mondta az orsó előtt.
Jól megrángatták.
Megfigyelésem, hogy ilyen esetben legalább 3x kell pozíciót váltani, hogy az ember nyeregben maradjon és jó irányba álljon.
Eddig kettő megvolt és jónak bizonyult.
A harmadik vétel is megtörtént.
Vajon most jön a nagy pofára esés?
Mi lesz most?
Ne izgulj , én vettem tegnap 226-ért, fogsz te még 200-ért kapni 2 héten belül...
Tegnap vettem 220,5-ért, de 218,75-re raktam stoppot. Most 230 felett. Annyira tipikus...
Most hogy rájöttek, hogy az eu leszarja, hogy mennek, vagy maradnak, úgy döntöttek, hogy egy 500milliós piacot mégsem jó otthagyni...
"Egyáltalán nem akarunk kivonulni Európából."
A vicc az egészben, hogy csak az fb siránkozik, twitter, tiktok, snap, megtudja oldani ezeket a dolgokat, csak az fb zsarol a szólásszabadság fő hirdetője... XD
ezer éves szintek tartják még az árfolyamot... december közepén a halálkereszt is beköszönt...
az megvan, hogy a franciák és a németek üzenetek Zuckerbergéknek? :)
Robert Habeck: "After being hacked I've lived without Facebook and Twitter for four years and life has been fantastic"
Bruno Le Maire: "We would live very well without Facebook"
Másik oldalról viszont, ha az 5 éves grafikonját nézzük, akkor a csatorna alja környékére érkezhetett...
Szóval lehet ez egy kisebb esés után még felpattincs...
Szerintem ez a kitárazás még csak ízelítő volt, ha eu-ból kivonulna, amit szerintem nem fog, akkor a 100-as szinteket is látni fogjuk még...
Ettől függetlenül, eléggé rájuk jár a rúd... Peter Thiel is lelép az fb igazgatótanácsából, hogy Trump kampányát támogassa... meta is viszi a pénzt, meg virtuálisan megerőszakolnak nőket a meta világba..
azt hiszem a META gyj-re adott reakció inkább ennek szólt https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220207/leallha...
csak ciki lett volna indoklás nélkül zúzni...