Regisztráció Elfelejtett jelszó

Metaverzum

METR

#1010851 Fornit

Egy új, európai, metaverzum tematikájú ETF jön a piacra, a METR tickerű alapot ma bevezették a Londoni Értéktőzsdére, ez az első európai metaverzum alap. A METR hozzáférést biztosít az európai befektetőknek a széles körű és hosszú távú befektetési lehetőséget kínáló megatrendhez, a metaverzumhoz. Az ETF a Solactive ETC Group Global Metaverse Indexet fogja követni. A Solactive egy indexszolgáltató, amely vezető alternatív adatokat és módszereket, például mesterséges intelligenciát és a legmodernebb számítási motorokat használ az egyedi indexek kifejlesztéséhez.

https://www.portfolio.hu/uzlet/20220317/meg-konnyebb-lesz-befektetni-a-metaverzumba-jon-az-elso-europai-tozsdei-alap-533831

Na megvolt az első szexu…

#880584 Fornit

Na megvolt az első szexuális moleszterálás a Metaverzumban :))

https://thepostmillennial.com/beta-tester-meta-gro...

"An anonymous female beta tester for "Horizon Worlds" the VR universe under development by the Meta company, complained that someone virtually "groped" her while she was inside the system."

e-kereskedő meta-e?

#880564 TrendMan

Betelt a pohár a hatóságoknál: nyomozást indítottak a vásárlási őrület "kirobbantói" ellen

A hatóságok arra szólították fel a BNPL-cégeket, hogy fedjék fel az üzleti modelljeiket, és közöljenek adatokat arról, hogy miképp változik meg a fogyasztók viselkedése, amikor a megoldást használják. A hatóságok a következő öt BNPL-céget utasították információközlésre: Affirm, Afterpay, Klarna, Paypal, Zip.

Mi az a BNPL?
A BNPL egy olyan - általában kamatmentes - részletfizetéses áruhitel, amely az e-kereskedők fizetési felületébe ágyazottan érhető el. Az ?egykattintásos? kedvezményes konstrukció növeli a webshopok konverziós rátáját, és segít nekik megtartani az ügyfeleiket. A BNPL-szolgáltatók felhasználói bázisa rohamos ütemben növekszik és egyre inkább látszódnak azok az etikai hiányosságok, amelyek felhasználók százezreit taszíthatják anyagi bizonytalanságba.

A BNPL-használat a koronavírus-járvánnyal egy időben futott igazán nagyot, majd az ünnepi vásárlási időszakban (black friday, cyber monday) a BNPL -szolgáltatások üzleti teljesítménye minden várakozást felülmúlt. A sikereket látva a kockázatitőke-alapok egyre több pénzt fektetnek a részletfizetéses modellekbe.

A vizsgálat során a CFPB hétköznapi felhasználók adósságainak a mértékéről fog adatokat gyűjteni. Továbbá információkat kért a fogyasztók fizetési előzményeit érintő adatgyűjtési gyakorlatokról is. A hatóságok elősorban arra helyezik a hangsúlyt a vizsgálat során, hogy a cégek mely pontokon kerülték meg a fogyasztóvédelmi törvényeket.

A CFPB nyilatkozata szerint folyamatosan konzultálnak az ausztrál, a német, a svéd és az egyesült királyságbeli fogyasztóvédelmi hatóságokkal is, hiszen ezekben az országokban már hoztak új törvényeket a fogyasztókat megkárosító BNPL-gyakorlatok szabályozása érdekében.

Bejelentkezés a Metaverzumból

#880354 matgab Előzmény: #880336

Én inkább a holland tulipán őrülethez hasonlítanám.

1,4 milliárdot adni totálisan virtuális földterületekért?!? Ez teljes elmebaj, ennél még a Jupiteren vásárolt ingatlanoknak is több értelme van!

Bejelentkezés a Metaverzumból

#880336 Koffein Előzmény: #880302

Ez olyan, mintha 250 évvel ezelőtt Manhattanben vennénk földet, amikor a város épül - mondta Andrew Kiguel, a Tokens.com vezérigazgatója.

Michael Bouhanna, a Sotheby's szakértője és értékesítési vezetője elmondta:

A Decentralandhoz hasonló terekben látjuk a digitális művészet következő határát, ahol a művészek, a gyűjtők és a nézők a világ bármely pontjáról kapcsolatba léphetnek egymással, és bemutathatják az alapvetően ritka és egyedi, de bárki számára megtekinthető művészeti alkotásokat.

Végül pedig itt a BofA véleménye a metaverzumól:

"A metaverzum olyan tartós virtuális valóság platformokból áll, amelyeket blokklánc technológia hajt, és amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára az interakciót. Az aranylázhoz hasonlóan a befektetők és a spekulánsok ezen az új határon belül biztosítják az általuk értékesnek vélt vagyontárgyakat. Az infrastruktúra fejlesztésére számítunk a digitális eszközök interoperabilitásának formájában. A metaverzumra érdemes odafigyelni, tekintettel az 1 milliárd dolláros potenciális piaci lehetőségre. Arra számítunk, hogy ez az új határterület a következő évtizedben fejlődik, és olyan interoperábilis környezetek kialakulásához vezet, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára az interakciót, a játékokat, a koncerteken való részvételt és a művészeti galériák látogatását, valamint az NFT-k vásárlását, eladását és kereskedelmét.

https://www.portfolio.hu/uzlet/20211209/egyre-durv...

Bejelentkezés a Metaverzumból

#880300 Koffein Előzmény: #880298

Ha nincs rá igény, akkor nem tudják megcsinálni, bármennyire is tolják, mivel van és lesz rá igény, amint látjuk, ezért megfogják csinálni.

NFT, Blockchain, Bitcoin, mind azt próbálja eladni, hogy a kisembereknek is van lehetőségük csilliárdosnak lenni. Persze van aki szemfüles, az bevásárol virtuális telkekből, majd kivár és eladja jó pénzért... extra kockázatos, ezért igen, lesznek olyanok, akik szintet tudnak lépni, ha kitartó és van erre fölösleges zsetonja... ha megnézzük, a milliárdosok is befektetnek ezekbe a technológiákba, felvásárolnak nft-ket, területeket a metavilágba, bitcoinokat bányásznak, vagy vásárolnak, majd a közösségi médiába azt mondják, hogy a kis ember is lehet milliárdos, ha tartja és nem adja el, buy teh dip... miközben a milliárdos, még gazdagabb lesz, több pénzt csinált, a kisemberek többsége meg szinten marad, vagy veszteséggel eladja, mert megijed, közben fogyasztja a termékeket, hozzászoknak, behúzzák őket egy jobb világ reményében...

Jönnek a celebek, pl Snoop Dogg és eladja a szomszédos telket 450e dollárért... és ez még a kezdett, ezeknek az ára meredeken felfele meg fog indulni, ahogy jön az egyre nagyobb hype...

https://www.rollingstone.com/culture/culture-news/...

Snoop metavilága https://www.sandbox.game/en/snoopdogg/

Látjuk, hogy milyen szolgáltatások épülnek erre a világra, amit mi még csak karcolunk, de sokan azt se tudják, hogy micsoda, de 10év múlva akár a mindennapjaink része is lehet... egyszercsak bedarálja a világot, mint ahogy az fb is tette...