Regisztráció Elfelejtett jelszó

NE SZÓRAKOZZ!

Re: nincs cím

#89439 matgab Előzmény: #88640

na csak egy másik példa máról, miért nem jönnek a külföldiek.

Rohantam, ezért ebédre gondoltam bedobok egy nagy fagyit...

Odaállok egy magas presztizsű fagyisputhoz egy bevásárlóközpontban...

Várok egy kicsit (30mp), majd odalép az eladólány, mit kérek? (se egy mosoly, se egy kis kedvesség, kb úgy mint mikor állatorvoshoz viszek egy tehenet és azt kérdezi az orvos, mi a baja...)

Mondom neki 4 gombóc fagyit, bla, bla...

600 HUF... Már előre ki is tettem a pénzt a pultra (mármint amíg várakoznom kellett).

Én a világ sok országában fagyizgatok, a bolgároknál kimérik a fagyit , mérlegre teszi és 10dkg fagyi egységáron 1,7 leva, ha jól emlékszem. Kérhetsz kisebb gombócokat, de alapvetően jókedvűen kínál nagy gombócokat, a horvátoknál sok helyen külön showként adják el a fagyit, jókedvűen kiabálnak , "hogy Pista bácsi , Mari néni gyere be!, Rá,rárá MTK, Hajrá Fradi kurjongatásokkal, miután hallják, hogy magyarok vagyunk...(szegények gondolom nem is gondolják, hogy a magyar focival már nem lehet senkit behívni sehova...)

és dobálják a fagyit egymásnak, tölcsérből tölcsérbe, fagyiszobrászkodnak (csinos nőknek egy 10 gombócból álló falloszt, vagy másoknak hóembert stb.) elkérnek érte gombóconként 4 -5 kunát (régen 2-3-at).

Az olaszoknál is nagy adagokat adnak...A Ruszkiknál is kimérik dekára, precízen. A görögök kedvesen invitálják be az embert...

Mit csinál az átlag magyar fagyis?? Legalább 3-szor lekaparja azt az elképzelhetetlenül pici gombócot, amit ad, nehogy 0,1 gramm is ott maradjon, ami neki nem kalkulált veszteség...

Ráadásul a fagyi kanállal is cselez, mert ha úgy fogja meg, akkor a teteje sem lesz teljes gömb, csak egy gömbmetszet... Ez egy amolyan Hungarikum , ahogy a fagyis az utolsó fél fagyimorzsát is lekaparja...

Ráadásul így a 4 gombóc esetében meg kellett néznem (szinek alapján beazonosítva),hogy valóban megvan-e a 4 gombóc, mert nekem inkább 2 magyar gombócnak tűnt...

Na az ilyenek miatt (s)nem jön a külföldi Mo-ra!

Arról nem is beszélve, hogy mind a görögöknél, mind a bolgároknál bármelyik étterembe megy az ember, adnak neki, valami aperitifet, vagy kis desszertet ajándékba. Az olaszoknál rágcsát.

Itthon? Még a puccos helyeken sem jellemző...

#88640 matgab Előzmény: #88620

Ha már mi - akik leginkább ismernénk az ország szépségeit ésértékeit -is elkívánkozunk innen, akkor miért csodálkozol, hogy a külföldiek egyre kevésbé akarnak idejönni...

Én azon csodálkozom, hogy ki az a hülye, aki még idejön...

Néhány őrült, aki hallotta régen, hogy Bp milyen szép, meg max 1-2 aki a thermálvizek miatt jön, valamint egyre kevesebben akik a fiatalkori itteni kalandjaik iránti nosztalgiából látogat.

Épelméjű ember ilyen árakhoz, ilyen kiszolgálás, és egy általánosan ilyen depresszív -egymással jól kib@szós, lenyúlós, parkoló és BKV ellenőrös, étteremtúlszámlázós, nívótlan és egyre inkább primitív helyre nem jön...Ráadásul az idő is tök megbízhatatlan, vagy esik és hideg van, vagy kánikula, amit senki nem kíván.

Mondjuk én már kitaláltam 2 speciális célcsoportot:

Az egyik, a megszállott túlélőtúrákra nyomulós fiatalok, akiknek a gazdag nyugati államokból ideérkezve kellene kigazdálkodni a magyar minimálbérből 3 hetet itt az országban,

a másik célcsoport a világ bármely részén lévő depressziósait küldeném ide gyógykezeltetni.

Bárki aki itt él fél évig, örömében sikoltozva rohanna haza és örülne, hogy elhagyta az országot... (tegyük fel egy afrikai éhezőnek nincs pénze ide repjegyre)...

Egy balatoni szálloda (ahol nincs is 5 csillagos, csak 3+*-osnak megfelelő 4 csillagos) napi 40-90!! ezer forintba kerül.

Csak a szállás...És akkor még folyamatosan fizetned kell, parkolásért, kajáért, horror áru piákért, wellness részlegért, néha még a köpenyért is.

Hasonlítsd ezt össze egy bolgár , egyiptomi, vagy akár görög szálloda árával, amik valóban kiváló minőségűek és all inclusive 1 hét repülővel 150-200e/fő, de akkor már tényleg semmiért nem kell extrában fizetned. Jó idő van és tenger.

Re: NE SZÓRAKOZZ (a Terézvárosban)!

#88639 Ricsi Előzmény: #88356

150 Eur-ért már kapsz 2 személyes szobát reggelivel. Ez egy 4 csillagosnak is jó ár.

#88418 akpo7 Előzmény: #88384

Ott meg majd azert csukatjak be oket, mert kier Pestre is es Budara is az XY decibel...

#88384 Mercurius Előzmény: #88369

Már vannak ilyenek, nem is kevés... le vagy maradva... amúgy van Margitsziget is, ott is lehet szórakozni... (Herci, sok ott a leánybúcsú mostanában...)

Bár szigethez taxit nem hívhatsz, mert tilos megálniuk a hídon, és a bejárónál... felhasználóbarát város...

#88369 hosszhuszár Előzmény: #88361

áhh, embörök, jönnek a pláza discok......erre megy ki a játék.

Esküvő ház már azt hiszem, van, most jönnek a disco plázák, vagy a plázák megüresedett, részeit, átcsoportosítva, hoznak létre discokat, szórakozóhelyeket.......kapísi?....:)))

#88367 Mercurius Előzmény: #88361

Meg fog fojtani minket az EU bürokrácia, és túlszabályozás... rossz vége lesz ennek....

az únióban is egre több …

#88361 pruntyoke

az únióban is egre több helyen vezetnek be eszetlen nyitvatartás korlátozást éttermekben és szórakozó helyeken.

mi meg majmoljuk :-(

#88356 BudFox Előzmény: #88300

megyek a KEmpinskibe..mennyi ott egy szoba most ?

vagy a következő fórum találkozót ott kéne tartani stílszerűen :_))

#88352 lilia Előzmény: #88313

Novelik a gdpt...

De nem ertelek titeket....

Ha kulfoldre megyek az se jo, mert mas orszagban koltom el a penzem, nem vagyok elegge magyar, ha behivom a kulfoldit hogy itt koltson, az se jo, mert menjen mashova...

miert?

a muzeumlatogatasok miatt allnak meg mindig muzeumok itthon (nem is az allami tamogatas miatt),vagy ti a 2 het szabi alatt elmentek 4 muzeumba?

mar az elobb emlitett szallodak (most jottem a balcsirol 30e/ejszaka/fo), tomegkozelekdes (magyarnak sikk a buszon logni, aztan az eladott jegyek alapjan csodaloznak hogy megszuntetik a jaratokat),

miert lenne baj hogy idehozza a penzt a kulfoldi?

Ausztria csak ebbol el , ott nincs semmi (se agrar, se asvanykincs), csak a sieles...es koszonik jol elnek.

komolyan erthetelen szamomra....

En annak idejen orultem hogy a szlovakok atjartak vasarolni, mikor ez EUR az egekben volt, annyival tobb penz van itt...

#88348 Mercurius Előzmény: #88313

Az a gond, ha a többi kerület is kedvet kap a rendelethez.... akkor lehet menni bulizni a pusztába.... az erdőbe nem, mert TVT és amúgyis, jön a csősz... azt mindenkit hazazavar....

Én megértem az ott lakókat is. De az Önkormányzatot nem...

#88300 Ricsi Előzmény: #88280

Szerintem ez így pont jó, minek ide ennyi turista? Nem lehet tőlük közlekedni, zajosak, hangosak, fényképeznek, vesznek tömegközlekedési jegyet, fogyasztanak, kihasználják a szállodákat. Erre mind nincs szükség.

Egy ismerősöm dolgozik a Kempinski-ben. Nem merem leírni mit mondott, mennyiért lehet most ott szobát bérelni. El sem hinnétek.

#88280 matgab Előzmény: #88269

Hát hogy is nézne az ki, hogy a magyar mulat!

Fura egy város a mienk...Barcelonában pl. ott van a Ramblas, de nincsenek a belvárosban bevásárlóközpontok...

A hülye 6. ker-i háborgó nyűgdíjas meg inkább örülne, hogy ér valamit az ingatlanja, mert ha majd lepattant és csukva tartott éttermek nem fizetik ki a házak homlokzatának tatarozását, akkor nézhet ,mint hal az akváriumban amikor kilakoltatják...

Vagy pont ez a cél?

Amúgy én is írtam erről a Mo. topikban...

http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=413719&place=

Komolyan nem komplettek ezek a képviselők...Belvárosban bezáratni a helyeket?

Jól fog kinézni ezentúl a Nagymező u. az egész átalakul tinidiszkóvá...

Talán a Piaf-ot nem érinti a szabályozás, mert oda amúgy is reggel 6 körül ér oda az ember...

Nem kell a munkahely, nem kell a pénzköltés, mindenki maradjon otthon, és várja a segélyt!

A hülye turista meg örüljön, hogy itt van egy csomó kő, nézegesse azokat nappal...

Várom már, hogy bejelentsék, hogy a Balatonba csak este 8-tól reggel 8-ig lehet fürdeni...