Regisztráció Elfelejtett jelszó

Sport

:-)

#1422907 matgab Előzmény: #1422874

Hát persze, hogy védekező kontrajáték. De abból legalább egy jófajta. Azért legyünk tisztában a játékosaink képességeivel! Nem véletlenül nem ők játszanak a Madridban, vagy a Manchesterben!

Igen, a Mezey féle csapat még világszínvonalú csapat volt, de azt is kell látni, hogy akkor a világszínvonal messze alacsonyabb volt mint ma. Ma már kis sörpocakkal vagy cigizve a meccsek között nem lehet a világ elitjébe bekerülni. A játékosok valóságos atléták, gladiátorok lettek. Elég megnézni CR izomzatát pl.

És emiatt sokkal gyorsabb is lett a játék, még kevesebb idő van technikailag tökéletesen kivitelezni az elképzeléseket.

De az amit az elmúlt 25 évben mindig láttunk, hogy elképzelés és vállalkozókedv nélkül ívelgetjük fel a labdákat a semmibe- olyat most nem látni. Meg a hátsó passzok sem amolyan totál alibi passzok, hanem mintha valóban hely keresés, támadás előkészítés lenne.

A megjátszott cselek számában legszembetűnőbb a különbség, ebben Schafer az egyik legjobb, de akár Nagy Ádám is (csak ő inkább hátrafelé játsza meg a labdát utána.). De Nego vagy Fiola is meghúzza néha a szélen. Ha már széljáték: azt sem látni manapság, amitől hülyét kaptam az elmúlt 25 évben, hogy 16 és oldalvonal közöttről kb. 20-35 méterről ívelgetnénk be a labdát elképzelés nélkül (azaz nem levittük az alapvonalig, hanem ameddig engedett az ellenfél, onnan megpróbáltuk beívelni, de hátulról bejött labdát nem lehet izomból megfejelni, úgy megcsúsztatni meg hogy ebből gól legyen- normális védők esetén szintén nem nagyon lehetett).

A védekezésnél viszont meg már kimegyünk megtámadni az ellenfél játékosát- mert ugye azt nem akartuk észrevenni 15-20 évig, hogy az ellenfél, ha nem zavarják, akkor az be tud adni úgy, hogy abból gól legyen (no persze ők lejjebb vitték az alapvonal felé a labdát)- ami szintén tetszik.

:-)

#1422874 TrendMan Előzmény: #1420907

Én inkább azt látom, hogy ez a nemzeti válogatott sikeresen mozdul el afelé a hatékony, védekező kontra játék felé, amit Dárdai is képviselt.

Azt a fajta 'reneszánsz' érzést nyomaiban sem érzem, mint a Mezey-féle '86-os csapat jobb időszakaiban. (Remélem tévedek.)

Elsősorban az a gond, hogy nincs elég számban tehetséges játékosunk, de ezt megfelelő menedzsmenttel és honosítással egész jól kezelik eddig.

Mondjuk ez a NL-sorozat önmagában egy vicc és annak is rossz.

Teljesen felesleges, nem alkalmas a komoly megmérettetésre.

Szoboszlai sajnos a sérülése után messze van a csúcsformától, eddig úgy tűnik elveszett a korábban jellemző dinamizmusa.

:-)

#1420907 matgab Előzmény: #1412596

Azért meg kell hogy mondjam 2015-ben nem gondoltam volna még , hogy a magyar válogatott olyan meccseket fog játszani a németekkel (4x), portugálokkal, franciákkal, angolokkal (4x) , olaszokkal, amik tét mérkőzések.

És ezeken a meccseken nem sima 3-5 gólt kapunk ezektől a csapatoktól, hanem a németek és a franciák örülhettek a döntetlennek és az angolokat megverjük és X-elünk velük!! Az olaszok ellen is kifejezetten látványos megmozdulásokat is csináltak a játékosok, az angolok és németek elleni támadás vezetésekről nem is beszélve!

Azt látom, amit kb. utoljára 1986-ban láttam utoljára a válogatottnál, hogy képesek ugyanolyan sebességgel gondolkodni, járatni a labdát, mint a világ élvonalába tartozó válogatottak. Meg mernek csinálni ellenük cseleket és be is jön többször.

A védekezésben nem sokszor követünk el mostanában olyan gyermekded hibákat, amik régen annyira jellemzőek voltak ránk.

Nincs még igazi szélső hátvédünk és ami égetően hiányzik, hogy legyen egy (de inkább három) épkézláb csatárunk.

Sallai jó lenne egyik csatárnak - habár ő nem csatár, inkább szélső- de Szalai Ádám ma már abszolút csak fék ebben a csapatban. De az is igaz, hogy nem látok helyére olyan csatárt , aki minőségi változást jelenthetne.

Talán a Varga Kevin, meg a Schön Szabi jók lennének, de ők bár viszonylag gyorsak, de apró termetűek. (kontrákra mondjuk jók lehetnek). De ők sem váltották meg a klubjaikban a világot, valszeg nem véletlenül nem játszanak.
Ádám Martin jó lehetne Szalai helyett, legalábbis nem lenne rosszabb nála, de ő sem bizonyította még azt, hogy valóban jó lenne nemzetközi szinten.

Viszont a Schafer játékát kifejezetten jónak látom, kemény, küzdős, pontos, , gyors , váratlan megoldásai vannak- nagyon fog hiányozni a németek ellen.

Sallai is nagy erőssége a válogatottnak.

Védekezés szempontjából kifejezetten előnyös, hogy Orbán, Gulácsi és Szoboszlai egy klubcsapatban játszanak. De Szalai Attila is stabil és jó teljesítményt nyújt (mondjuk a 2. olasz gólnál pont hibázott egy nagyot). Szoboszlai még mindig adós a jó teljesítménnyel, nem irányít, nincsenek kulcspasszai, nincs szabadrúgás gólja már nagyon régen, sokszor hosszú időre eltűnik a pályán.

Nagy Ádám játékát én továbbra is kedvelem ő szinte bármilyen nehéz szituációból ki tudja hozni a labdát, ha nem is előre passzairól híres.

Mindamellett nagyon hasznos, ha picit járatjuk hátrább a labdát- régen ilyet sem csinált a magyar válogatott- vagy csak nagyon meddő módon (amiből sokszor el is veszítettük. Ma a hátsó labdajáratásnál azt érzem, hogy keressük a helyet, hogy hol lehetne támadni. Régen azt éreztem, hogy alibiből próbálunk hátul adogatni, mert ott többen vagyunk, mint az ellenfél.

Nego is jó játékot játszik és bár Fiola nem top játékos, de hozza amit kell a válogatottban- jobb nem sok van nála. Botka hasonló Fiolához. Nem top védők, de a korábbi magyr válogatott szélső védőknél azért megbízhatóbbak, támadóbb szelleműek.

Bolla és Gazdag még lehetnek jók, most még amolyan kiegészítő játékosok.

Callum Styles nagy fogás volt, nagyon értékes az előre játékban a passzaival..

Dibusz szerintem sokkal jobban véd , mint Gula, most az olaszok ellen is volt egy-két olyan védése, ami sztem Gulánál bement volna. Én inkább őt védetném, amíg ilyen formában van.

Lang sztem gyenge, de most az angolok ellen nem hibázott , az olaszok ellen pl. az első gólnál ő nem zárta a területet a szélen.

Kleininek még van néhány éve, kiegészítő- harcos védekező játékosnak jó, előre játéka nem igazán jó, elrúgja aztán minden 25. bemegy.

Vécsei is jól játszik a Fradiban, de Styles, Nagy Ádám azért jobbnak tűnik nála.

Nagy Zsolt sokat fejlődött az első meccsei óta, hasznos gyors és agresszív.

Amit nem értek továbbra sem, hogy ha megnézi az ember a mi játékosainkat, akkor izomtömeget (nem olyan sokat- de egyáltalán valamennyit) Szoboszlain, Orbánon, Dibuszon, Schaferen és Szalai Ádámon látni (bár az lehet nem izom, inkább már egy kicsit el van hízva), a többi játékos meg amolyan egyszálbél vékonyka játékos- ahhoz képest, hogy mondjuk mit lát az ember a top válogatott játékosok esetében...

Nem értem, hogy a magyar játékosokat miért nem tudják felgyúrni izommal (mondjuk Nagy Ádám magához képest sokat fejlődött Angilában a Championship-ben ezen a téren.

Ma véletlenül láttam az …

#1398831 TrendMan

Ma véletlenül láttam az új Vasas stadiont.

Kívülről börtönre emlékeztet, egyáltalán nem érezni, hogy be akarná vonzani a nézőt.

Agen Pusat Alat Bantu Pria 082227275575 Alat Bantu Wanita - Jual Sex Toys

#1394176 eldhawi

[QUOTE=rahayushop;39351259][B][CENTER][SIZE="5"][COLOR="Red"]AGEN SEXTOYS INDONESIA
WA . +62822 2727 5575[/COLOR][/SIZE][/CENTER][/B]





[B]Dildo Tempel Telur Getar Standar merupakan alat bantu sex wanita yang didesain menyerupai Mr.P berbahan TPE berkualitas tinggi dan medis ini tidak beracun serta aman digunakan.



Ukuran :



Panjang : 21 cm
diameter : 4 cm
daya : baterei 4 biji



Alat ini juga memiliki tekstur lembut, halus dan fleksibel serta dapat memberikan sentuhan realistis, sehingga Anda dapat merasakan kenikmatan visual & seksual yang sangat baik. Terdapat suction cup atau suction base yang berfungsi untuk memudahkan Anda dalam menggunakannya.[/B]






[B]Pemesanan & Kontak Kami WA/SMS <=> [B][COLOR="DarkOrange"][SIZE="4"]082227275575[/SIZE][/COLOR][/B]



FORMAT ORDER :
Nama :
Alamat Lengkap :
Kelurahan :
Kecamatan :
Kota :
No. Hp :



*-* Happy shopping *-*



MELAYANI PEMESANAN SELURUH KOTA DI INDONESIA DAN LUAR NEGERI[/B]



Medan, Surabaya, Bandung, Jogja, Pati, Bogor, Bali, Banda Aceh, Sumatra Utara, Pekanbaru, Riau, Batam, Padang, Sumatra Barat, Jambi, Palembang, Sumatra Selatan, Pangkal Pinang ,Bangka Belitung, Bengkulu, Bandar Lampung, Tangerang, Banten, Bekasi, Cirebon, Tasikmalaya, Jawa Barat, Semarang, Cilacap, Purwokerto, Jawa Tengah, Madura, Probolinggo, Mojokerto, Malang, Madiun, Kediri, Jawa Timur, Denpasar, Pontianak, Kalimantan Barat, Banjar Masin, Kalimantan Selatan, Palangkaraya, Kalimantan Tengah, Balikpapan, Samarinda,Tarakan, Kalimantan Timur, Palu, Sulawesi Tengah, Makassar, Sulawesi Selatan, Kendari, Sulawesi Tenggara, Manado, Sulawesi Utara, Mamuju, Sulawesi Barat, Gorontalo, Ambon, Ternate, Maluku Utara, Mataram, Nusa Tenggara Barat, Kupang, Nusa Tenggara Timur, Sorong, Timika, Jayapura, Papua Barat, Malaysia, Taiwan, Hongkong, singapore, Vietnam, China, Jepang/japan[/CENTER][/QUOTE]




Ugyan, ki néz manapság m…

#1196893 matgab Előzmény: #1192677

Ugyan, ki néz manapság már ilyeneket?

Bezzeg ha egy transzi lenne közöttük, vagy legalább egy mopszra gerjedő...

sp

#1062315 matgab Előzmény: #1061158

kurvára jól előre látja a SP a jövőt...

Gyakorlatilag mindent megírnak előre. Sokan rajzfilmként nézetik a gyerekekkel, vagy humorosnak gondolják, valójában súlyos társadalmi korrajz és elemzés rajzfilmben bemutatva.

Real Madrid - PSG 3:1

#956025 matgab Előzmény: #955637

újra meg újra bebizonyosodik, hogy pénzen nem lehet kupát venni??!

Ha ezt tudta volna a Manchester City... Mondjuk ők is jó ideig csak a pénzt tolták bele eredmény nélkül... Vagy a Chelsea. De akár a Bayern München, a Real Madrid és a Barca is ilyen csapatok.

Az egy dolog, hogy ezek a csapatoknak van annyi előnye, hogy nem a francia bajnoksághoz vannak szoktatva. Ahol a PSG-nek nincs komoly ellenfele. Angliában viszont van 5-6 csapat aki egyaránt bajnokesélyes és a középcsapatok is komoly erőt képviselnek. A spanyoloknál is van legalább 3 csapat, aki mindig küzd a bajnoki címért

Real Madrid - PSG 3:1

#955637 TrendMan

Érdekes ez a PSG.

Vajon hány aranylabdás meg világbajnok játékost kell még összevásárolniuk ahhoz, hogy esélyük legyen a CL megnyerésére?

Tegnap pl Modric simán túljátszotta Messi-t!

De a korábbi idényekben is, ahogy közeledik az elődöntő, a PSG-nél játékosállománytól függetlenül elkezdenek remegni a lábak ...

https://index.hu/sport/2022/03/10/donnarumma-es-ne...

Mint aki rosszat sejt, rossz ajtón dörömbölt a sejk!

a világverseny, amiből 15 perc elég volt

#881300 TrendMan

Hazai rendezésű EB, amire építettünk egy sok tíz vagy százmilliárdos sportcsarnokot.

Annyira nincs már elfogadható színvonalú magyar játékos, hogy egy Pedro nevű magyar lövi a csapat felzárkózó gólját 7:3-nál negyedóra után.

Annyira rosszul állunk már negyedóra után - az ebben a sportágban nem annyira acélos Hollandia ellen - hogy a versenybizottság megpróbál egyszerre két gólt beírni nekünk, amikor Pedro gólt lő.

De az is lehet, hogy nem szándékos, csupán csak a táblakezelő alulképzett vagy abból is hiány van.

Ezt a bírónak kell észrevennie 15 perc után és a mérkőzésfelügyelővel korrigáltatnia a világ összes kamerája előtt.

100

#881154 Fornit

100 méteres női úszás:

Az egyik férfi legyőzte a másikat

Penn's transgender swimmer lost to Yale's transgender swimmer in a hotly-contested women's Ivy League 100-meter race.

https://thepostmillennial.com/yale-trans-swimmer-b...

(Jut eszembe mi van a genderfluid úszókkal?? Ha nőként beugrik a medencébe, de a 30.-ik méternél férfivá változik mi lehet a teendő :))) )

xxx

#880837 matgab Előzmény: #880836

az emberi természet. Egymással nem tudnak beszélni és úgy érzik, hogy minél több ember érez velük együtt, annál inkább igazuk van.


xxx

#880836 TrendMan Előzmény: #880835

Ezt egyébként soha nem értem, miért jó ezt ennyire nyilvánosan űzni, hacsak nem azzal a szándékkal kezd bele valaki, hogy pénzt csikarjon ki a másikból.