Regisztráció Elfelejtett jelszó

:-)

matgab Előzmény: #1412596

Azért meg kell hogy mondjam 2015-ben nem gondoltam volna még , hogy a magyar válogatott olyan meccseket fog játszani a németekkel (4x), portugálokkal, franciákkal, angolokkal (4x) , olaszokkal, amik tét mérkőzések.

És ezeken a meccseken nem sima 3-5 gólt kapunk ezektől a csapatoktól, hanem a németek és a franciák örülhettek a döntetlennek és az angolokat megverjük és X-elünk velük!! Az olaszok ellen is kifejezetten látványos megmozdulásokat is csináltak a játékosok, az angolok és németek elleni támadás vezetésekről nem is beszélve!

Azt látom, amit kb. utoljára 1986-ban láttam utoljára a válogatottnál, hogy képesek ugyanolyan sebességgel gondolkodni, járatni a labdát, mint a világ élvonalába tartozó válogatottak. Meg mernek csinálni ellenük cseleket és be is jön többször.

A védekezésben nem sokszor követünk el mostanában olyan gyermekded hibákat, amik régen annyira jellemzőek voltak ránk.

Nincs még igazi szélső hátvédünk és ami égetően hiányzik, hogy legyen egy (de inkább három) épkézláb csatárunk.

Sallai jó lenne egyik csatárnak - habár ő nem csatár, inkább szélső- de Szalai Ádám ma már abszolút csak fék ebben a csapatban. De az is igaz, hogy nem látok helyére olyan csatárt , aki minőségi változást jelenthetne.

Talán a Varga Kevin, meg a Schön Szabi jók lennének, de ők bár viszonylag gyorsak, de apró termetűek. (kontrákra mondjuk jók lehetnek). De ők sem váltották meg a klubjaikban a világot, valszeg nem véletlenül nem játszanak.
Ádám Martin jó lehetne Szalai helyett, legalábbis nem lenne rosszabb nála, de ő sem bizonyította még azt, hogy valóban jó lenne nemzetközi szinten.

Viszont a Schafer játékát kifejezetten jónak látom, kemény, küzdős, pontos, , gyors , váratlan megoldásai vannak- nagyon fog hiányozni a németek ellen.

Sallai is nagy erőssége a válogatottnak.

Védekezés szempontjából kifejezetten előnyös, hogy Orbán, Gulácsi és Szoboszlai egy klubcsapatban játszanak. De Szalai Attila is stabil és jó teljesítményt nyújt (mondjuk a 2. olasz gólnál pont hibázott egy nagyot). Szoboszlai még mindig adós a jó teljesítménnyel, nem irányít, nincsenek kulcspasszai, nincs szabadrúgás gólja már nagyon régen, sokszor hosszú időre eltűnik a pályán.

Nagy Ádám játékát én továbbra is kedvelem ő szinte bármilyen nehéz szituációból ki tudja hozni a labdát, ha nem is előre passzairól híres.

Mindamellett nagyon hasznos, ha picit járatjuk hátrább a labdát- régen ilyet sem csinált a magyar válogatott- vagy csak nagyon meddő módon (amiből sokszor el is veszítettük. Ma a hátsó labdajáratásnál azt érzem, hogy keressük a helyet, hogy hol lehetne támadni. Régen azt éreztem, hogy alibiből próbálunk hátul adogatni, mert ott többen vagyunk, mint az ellenfél.

Nego is jó játékot játszik és bár Fiola nem top játékos, de hozza amit kell a válogatottban- jobb nem sok van nála. Botka hasonló Fiolához. Nem top védők, de a korábbi magyr válogatott szélső védőknél azért megbízhatóbbak, támadóbb szelleműek.

Bolla és Gazdag még lehetnek jók, most még amolyan kiegészítő játékosok.

Callum Styles nagy fogás volt, nagyon értékes az előre játékban a passzaival..

Dibusz szerintem sokkal jobban véd , mint Gula, most az olaszok ellen is volt egy-két olyan védése, ami sztem Gulánál bement volna. Én inkább őt védetném, amíg ilyen formában van.

Lang sztem gyenge, de most az angolok ellen nem hibázott , az olaszok ellen pl. az első gólnál ő nem zárta a területet a szélen.

Kleininek még van néhány éve, kiegészítő- harcos védekező játékosnak jó, előre játéka nem igazán jó, elrúgja aztán minden 25. bemegy.

Vécsei is jól játszik a Fradiban, de Styles, Nagy Ádám azért jobbnak tűnik nála.

Nagy Zsolt sokat fejlődött az első meccsei óta, hasznos gyors és agresszív.

Amit nem értek továbbra sem, hogy ha megnézi az ember a mi játékosainkat, akkor izomtömeget (nem olyan sokat- de egyáltalán valamennyit) Szoboszlain, Orbánon, Dibuszon, Schaferen és Szalai Ádámon látni (bár az lehet nem izom, inkább már egy kicsit el van hízva), a többi játékos meg amolyan egyszálbél vékonyka játékos- ahhoz képest, hogy mondjuk mit lát az ember a top válogatott játékosok esetében...

Nem értem, hogy a magyar játékosokat miért nem tudják felgyúrni izommal (mondjuk Nagy Ádám magához képest sokat fejlődött Angilában a Championship-ben ezen a téren.