Regisztráció Elfelejtett jelszó

Politika totyik

alkotmányjogászkodás

#878864 Koffein

https://telex.hu/belfold/2021/10/17/jakab-andras-a...

"És akik most az ellenzékből nagyon lelkesen mondogatják, hogy túl kell lépni az írott jogon, mit szólnának ahhoz, ha Orbán Viktor mondaná ugyanezt? Vagy ha Orbánnak nem lesz kétharmada jövőre, és azt mondja, ő alkotmányoz feles többséggel? Ez kétélű fegyver.

Ugyanúgy, mint annak az emlegetése, hogy az Alaptörvény tiltja a kizárólagos hatalomra való törekvést. Az ellenzék erre hivatkozva tekintené semmisnek az Alaptörvény egyes rendelkezéseit, miközben ha feles többséggel alkotmányozva az Alkotmánybíróságot feloszlatják és a legfőbb ügyészt eltávolítják, akkor pont ezt lehetne kizárólagos hatalomra való törekvésnek értékelni.

Egyébként meg ha az Alkotmánybíróság ezt majd nem fogadja el, és ha majd továbbra is határozatokat hoz, mondjuk egy magánlakásban ülésezve, ha már nem engedik be őket a bírósági épületbe, és ha ezeket a határozatokat az interneten publikálja, akkor mi lesz a következő lépés? Letartóztatják az alkotmánybírákat? Én tényleg, őszintén nem értem, hogy mi lenne a terv. Azok a közszereplők, akik ezt a radikális javaslatot támogatják, vagy nem játszották végig a fejükben ezt a sakkjátszmát, vagy nem fedik fel őszintén a közvéleménynek, hogy az erőszak reális esély ebben a forgatókönyvben. Ezekkel kapcsolatban én az utóbbi időszakban csak ködösítő fordulatokat, és nem érdemi válaszokat olvastam."

mzp = répa

#878847 Ibiza Előzmény: #878835

ami nagyon tetszik a "választói" oldalról, eddig mindenki édibédi volt a neolibsi oldalion, most gyűlölet cunamit nyomnak zaj ellen, miközben a kormány a gyűlöletkeltő. normááális? és agyhalottaznak. :DDDDD

volt zsarolás, vagy nem volt zsarolás ​

#878846 Ibiza Előzmény: #878798

egy puha pöcs, egy gerinctelen tetű. nyúlik mint a takony ha mond valamit. Tipikus szdsz-es neolibsi

mzp = répa

#878835 Koffein

Párbeszéd beállt MZP mögé, erre a telex:

"Vizuális beállítottságú olvasóink most idézzék fel maguk elé a répahúzós orosz mesét, amiben egyre többen húzzák sorban egymásba kapaszkodva a répát, míg végül odáig fajul a helyzet, hogy

Egérke húzta a macskát, macska húzta Bogárkát, Bogárka húzta unokát, unoka húzta anyókát, anyóka húzta apókát, apóka húzta a répát – húzták-húzták, hót rántottak rajta – erre aztán engedett a répa, kifordult a földből.

Nos, a mai közlemény szerint a Párbeszéd az egérke, Karácsony az apóka, és Márki-Zay Péter a répa."

https://telex.hu/belfold/2021/10/15/parbeszed-mark...

A pártok mozgolódását elnézve, úgy néz ki, hogy MZP be fogja húzni... ezt szerintem látják a netes szavazásból, vagy már napi számlálás van... meglepődnék, ha Klárika húzná be...

volt zsarolás, vagy nem volt zsarolás ​

#878799 Koffein Előzmény: #878798

Hihííj :D igen ez a mi Gerink :D :D :D

legalább egyszer beleállna abba, amit mond.. :))

szerintem részükről ez a…

#878797 Koffein Előzmény: #878795

szerintem részükről ez a B terv, ha a választásokig szakadás történne, akkor úgy számolhatnak, hogy MZP-KariGerivel nagyobb szeletet tudnának kiharapni a választásokkor, mintha ellenük mennének..

igen, akkor jogállamiatl…

#878796 Ibiza Előzmény: #878780

igen, akkor jogállamiatlan ha nem ők vannak hatalmon. kettős beszéd kettős mérce a neolibsi életérzés.
És most boritékolom, a nyugat egy mukkot nem szólna ha így lenne.
Nem bonyi, nem kell semmilyen nemzeti érzület, nem kellenek a nemi dominanciák, viszont kell a totális befogadása a meleg áramlatnak az idegenek korlátlan be- és elfogadása, a befogadottak tevékenységének kritikátlansága. Természetesen ezeknek a költségeit a dolgozó és adózó őslakosok állják akiknek a szerzett jogait is korlátozzák az idegenek pozitív diszkriminálása érdekében. Kell és elvárt és kötelező a lelkiismeretfurdalás a kisebbségekkel vallási identitásúakkal a deviánsokkal kapcsolatosan. Az idegen felé kisebbek az elvárások hiszen szegény még most szokik bele, nem számít ha meg sem próbál dolgozni, nem akar beilleszkedni, hálának a nyoma sincs benne agresszív, bandázik, drogüzletet épít. A kapott javakat kevesli és fitymálja.
A tőzsdei globális cégek természetkárosításáért nem lázadozol, fejedre szórt hamuval magadat hibáztatod ezekért, amiért meglakolsz és teljeskörű felelősséget vállalsz. Kis sárga tacepaókat ragasztgatsz magadra, végtelenül kapzsi voltam, figyelmetlen, herdálom a természet javait, halál reám.

a Mi hazánk tehet is ról…

#878794 Ibiza Előzmény: #878774

a Mi hazánk tehet is róla. Ugyanazt mondta mint az ellenzék, folyamatosan szidta a kormányt, teljesen beolvadt a szűkölő ellenzékbe. Karakter nélküli párt.
Ha lett volna eszük akkor összeeszkábálnak valami programot és kiállnak azokért ami összhangzattanban a kormánnyal.
De nem, csak valami ellen mentek mint a többi kutya.
A szélsőséges pártokra szükség van, mind a bal mind a jobb oldalon. kellenek a lakossági igények teljes lefedéséhez.

ha jól értem a jogállam …

#878780 Tozsdeeger Előzmény: #878773

ha jól értem a jogállam helyreállítása miatt a jogot megszüntetik egy időre.

Rákosi ezt megtette ő is a demokráciára (és a fasiszta veszélyre) hivatkozott.

Az ellenzék még egy pár …

#878774 matgab Előzmény: #878747

Az ellenzék még egy pár hónapig hétig dobálja a sárt magára, akkor tényleg nem marad szavazójuk.

A kutyák szerintem be fognak kerülni, de a Mi Hazánk szerintem nem- teszem hozzá sajnos.

A Jobbikot annyira leamoritzálta Vona és Jakab, hogy nagy kár volt érte, de helyrehozhatatlan.

DK lesz az egyik baloldali párt, MZP mögé be fog állni egy másik baloldali tömörülés. Eldöntik hogy DK vagy MZP legyen a miniszterelnök , listán meg marad mindkettő, így akarnak majd 50% -ot elérni.

Ezzel szemben ott lesz a Fidesz, egyedüli jobbközép pártként, szerintem , ha nagyon rosszul sikerül nekik a választás , akkor lesz nekik 45-50%-uk, de inkább több. Ha több, akkor minden megy tovább. Ha kevesebb, akkor nagyon nehéz politikai helyzet lesz, mert DK-MZP-nek lesz kb 40-45%-a , a Fidesznek lesz 45-50%-a , és lesz egy mérleg nyelve párt ami lehet akár a Mi Hazánk, akár a Kutyapárt- akikkel egyik győztes sem akar majd együttműködni.

Akkor egy kisebbségi kormányzás lesz, amikor 4 évig azon fog küzdeni az ellenzék (akár Fidesz, akár baloldal) , hogy minél inkább ellehetetlenítse a kormányzást, majd új választásokat írjanak ki.