Regisztráció Elfelejtett jelszó

Európai részvények

Berlin

#877806 Koffein

Ha ez Magyarországon történne, akkor valószínűleg a fél világ visítana, hogy az ingatlan szektort most államosítja a diktátor...

"Német ingatlanszektor: A berlini önkormányzat összesen 15 ezer lakást vásárolna meg a Deutsche Wohnen-től és a Vonoviától. Ez összesen 2,46 milliárd eurós ügylet lehet. A németországi emelkedő lakhatási költségek a közelgő választások előtt kampánytémává váltak. Van olyan párt is amely, az albérletárak befagyasztása mellett kampányol, igaz ennek megvalósulására csekély az esély egyelőre."

DAX változás

#877285 Koffein Előzmény: #877261

A jelenlegi piaci kapitalizációt alapul véve az átalakítás hatására számításaink szerint a következőképpen változik majd a DAX index tagjainak súlya.

https://www.erstemarket.hu/files/otletgyar-mini-20210906_2021-09-06_106661.png?&utm_medium=email&utm_source=otletgyar_mini&utm_campaign=210906-118701

DAX változás

#877254 Koffein
"Történetének legnagyobb átalakítása jön a legfontosabb német részvényindexnél, a DAX-nál, szeptember közepétől az eddigi harmincról negyvenre bővül a komponensek listája és a hagyományos iparágak mellett helyet kaphatnak innovatív startupok is."

Jelenlegi:
https://www.portfolio.hu/uzlet/20210902/hatalmas-v...

Akik bekerültek:

Airbus

Zalando

Siemens Healthineers

Brenntag

Porsche Automobil Holding

Hellofresh

Puma

Symrise

Qiagen

Sartorius

https://www.manager-magazin.de/finanzen/boerse/dax...


Northern Data

#877149 matgab Előzmény: #876327

Wow... ma egész nap filóztam, hogy kidobjam-e a Northern Data-t, mert lassan meg kéne hogy jelenjen a 2020-as beszámolójuk az ígéretük szerint...

És mi van , ha mégsem lesz? Akkor az nyilván 20-50% bukta lenne azonnal, mint a múltkor amikor beesett 40-ig (Remélem a 40-50 közötti eladók azóta is a falat kaparják!)


Erre megy már több, mint 9%-ot ma! Még a végén nyerőben adom el majd!

wirecard

#876215 Koffein

a pénzügyi lobbiról beszélnek... ha értesz németül, akkor érdemes meghallgatni..

Northern Data

#876141 matgab Előzmény: #876139

mennyire jellemző ez is bammeg, hogy veszek belőle egy minimálisat és erre két héten belül kiderül, hogy nem tudják elkészíteni a beszámolót....


Nem értem, tényleg amit veszek az aranyból is szar lesz, amit meg eladok, ott a csődben lévő vállalatról is kiderül, hogy fel nem fedezett aranytartalékai vannak és minden probléma azonnal elhárul...

Northern Data

#876139 matgab Előzmény: #876137

Meanwhile....

https://northerndata.de/news/northern-data-ag-stat...

Ez nem hangzik jól...

Mi lehet annyira bonyolult ezeken a bitcoin tranzakciókon, hogy a KPMG nem tud meggyőződni arról, hogy valóban annyi a bevétel, amennyi??

Egy fő kérdés van: a tavaly elszámolt bevételek ki lettek már fizetve vagy nem? Ez a fő kérdés. Ha ott a pénz, akkor fogadja el a KPMG, ha nincs, akkor we have a problem. Akkor Wirecard lesz a cég.

K+S

#876137 matgab Előzmény: #876136

northern Data 60 lett időközben...

Ezért megérte tegnap 40-ig beönteni...

Remélem most veri a falba a fejét az , aki tegnap 40 körül eladta...

Majd 90-nél eladom nekik én is.

K+S

#876136 matgab Előzmény: #875070

https://www.finanzen.net/nachricht/aktien/optimist...

Na , talán látom már az alagút végén a fényt ezzel a részvénnyel kapcsolatban.

Valaha volt ez 100 EUR körül is, csak valamilyen módon az olajárakkal együtt mozog ennek is az árfolyama... Tavaly volt a mélypont, ahol hatalmas adósságot görgetett maga előtt a cég és a Potash árak a mélyponton voltak.

A cég az észak amerikai üzletágát jó pénzért eladta (még ilyen nehéz helyzetben is profitot értek el ezen üzletág eladásán) és így jelentősen csökkent az adósságuk.

A potash árának emelkedésével (ami megint együtt mozgott az olajjal) a profit várakozásokat is megemelték.

Valamint volt egy korábbi nagy write off, amibe belekötött a tőzsdefelügyelet, hogy nem jó évben , nem jó összegben történt, de a Deloitte végül megerősítette , hogy helyes volt a cég elszámolása.

A K+S korábban az mDAX egyik legjobban shortolt részvénye volt.

Most javítottak a profit kilátásokon, ezért azt várnám, hogy a kiépített és esetleg le nem zárt short poziciókkal további árfolyam emelkedéseknek nézünk elébe és elérhetővé fog válni először 17-18 EUR-os árfolyamszint, ahol korábban lefelé menet többször nagy küzdelmek voltak (Támasz/ellenállás) ,de ha azt is átvinnénk akkor akár újra 24-30 közé is felkúszhatna az árfolyam...

Meglátjuk én tartom.