Regisztráció Elfelejtett jelszó

Sport

20 éves játékosok nyugat…

#878665 matgab Előzmény: #878644

20 éves játékosok nyugaton már viszik a hátukon a csapatukat. Ez csak Magyarországon jellemző, hogy 25+-os játékosokat is hajlamosak vagyunk fiatal tehetségnek kikiáltani...

Haland , Mbappe, Messi, Modric vagy akár egy Dani Olmo stb már 20 évesen meghatározó jatákosok a csapataikban.

Persze ehhez az kell, hogy 14-18 éves koruk között már fizikailag fel legyenek készítve a felnőttek elleni játékra és ebben a magyar utánpótlás képzésnek iszonyatos elmaradásai vannak.

Most nincs időm ennyit e…

#878644 TrendMan Előzmény: #878636

Most nincs időm ennyit elolvasni, de látom mélyen érint a téma.

Viszont Szoboszlai sajnos eléggé visszaesett, ami már mással is megtörtént egy ilyen hosszú kihagyás után.

Például Szalaival, amikor az első szuper Mainz-i időszaka után ő is elszenvedett egy komolyabb sérülést.

Utána nem találta ismét a játékát.

Másrészt azért érdekes, hogy Sz. eljött Salzburgból, hogy egy CL esélyes csapatban fejlődni tudjon, erre mire játékba áll, addigra megkapja ismét az eredeti edzőjét Salzburgból, ahonnan el akart jönni.

kb. belelép ismét ugyanabba a folyóba ... nem lehet egyszerű

Harmadrészt nem helyénvaló, hogy egy 20 éves játékostól várjuk azt, hogy csodát tegyen.

A csapat gerincét 27-28 éves játékosoknak kellene alkotniuk, nem 20 meg 34 éves játékostól várni azt, hogy a hátán vigye.

kb. Dárdai is ezzel a problémával küzd a Herthában ...

Amúgy Albánia nem rossz …

#878636 matgab Előzmény: #878587

Amúgy Albánia nem rossz csapat. Én évek óta figyelem, hogy bizony komoly eredményeket is elérnek néha néha.

Nem véletlen, hogy nekik 11 játékosuk játszott top bajnokságokban, míg nálunk csak 4 ember (Sallai, meg a 3 lipcsei). És mi "csak" a német bajnokságba adunk embert, addig az albánok olasz, spanyol, angol bajnokságokba!

A mi szintünk?

Nem értem Szoboszlai mintha teljes tévútra került volna. Ha így fog játszani Lipcsében, akkor pillanatok alatt ki fogják tenni a csapatból és eladják.

Nagy Ádám is hasonlóan nagy csalódás volt. Pedig ő magabiztosan szokta játszani a labdákat, ok sokszor nem előre, de az nem akkora gond.

Gulácsi megint bekapott a védhető lövést. Oké, jól eltalálta a srác, de baszki abból a szögből egy Bundesliga kapusnak??!

A kis Schafer sem tudott semmit hozzátenni, Sallói könnyű volt , mint a lágy áprilisi fuvallat, szerintem egy fizikai csatát , ütközést nem nyert meg és kiugratni sem lehetett (lásd pl Uzuni egymaga eldönthette volna a meccset).

Szalai is kegyetlenül gyenge volt magához képest, amióta foglalkozik vele a sajtó, hogy az Atletico Madridhoz meg ilyenekhez megy, azóta nagyon gyengén játszik. Pedig ő már húzóember kellene , hogy legyen.

Aki még úgy ahogy rendelkezett egy két villanással az Nego volt, ő biztos nem értette, mikor azt mondták, hogy nem akarunk kijutni Katarba...

Vécsei úgy ahogy stabilizálta a középpályát, de ő sem alkotott semmit.

Nagy Zsolt eleinte harcos és jó volt, de szerintem a 40. percre elkészült az erejével és onnantól , mint a lepkefing.

Schön még a jobbak között volt, legalább volt benne akarat és valamennyi kreativitás, kár, hogy nem ő kezdett.

Sallait szinte nem is emlékszem, hogy láttam volna.

NSO:

A hatékony támadásvezetést a pontos és előre irányuló passzjáték mellett azzal lehetett volna megalapozni, ha a támadóink minél több párharcot nyernek meg a védőkkel szemben a támadóharmadban, de sajnos ez utóbbi szám szinte a nullával volt egyenlő. Szoboszlai a hét támadópárharcából egyet nyert meg (14 százalék), Sallai a 11-ből hármat (27 százalék), Sallói a hétből egyet sem (0 százalék) – a helyzet az, hogy hatékonyságban még ebben a mutatóban is föléjük nőtt Szalai Attila, aki védőként támadásban érthetően kevés, két párharcot vállalt, de mindkettőt meg is nyerte (100 százalék). Amúgy az InStat Football összes megmozdulást rögzítő indexe alapján az albánok ellen a legjobb teljesítményt Willi Orbán érte el 310 ponttal, míg a legalacsonyabbat a 195-öt gyűjtő Sallói.


Ami még érdekes volt, az a meccsek utáni nyilatkozatok, hogy 70%-ig ült amit elterveztünk, meg hogy az utolsó 15 percig az történt, amit elterveztünk.

Én nem tudom mi volt a terv, de a gól előtt is egy nagy lóf@sz volt amit a válogatott csinált. Egy kicseszett kidolgozott gólhelyzetet nem "gyártottak le". Mi volt a terv? 75 percig altatunk , nem kapunk gólt és majd az utolsó 15 percben lenyomjuk őket miután elaltattuk az egész albán csapatot?


Hiányzott a tűz , a motiváció, az erőnlét, a harcosság, a kreativitás, a mozgás...

Isten bizony ha fel lehetett volna emelni a csíkokat a pályán, akkor a játékosok inkább alábújtak volna, hogy meg ne sérüljenek, vagy ne ők rontsanak. Továbbpasszolom hátrafelé, ott többen vagyunk, csak nem basszuk el volt a fő irnyelv. Más kérdés, hogy ebből is sikerült 2-3 életveszélyes kontrahelyzetet teremteni az ellenfél részére.

Teljesen eltűnt az a csapat, akit az EB előtti másfél évben láttunk, visszajött egyszerűen a 2000-es évek elejének a focija. (Mátyus, Illés Béla, Hamar, Tököli meg ezek játszották a leglélektelenebb futballt...


Persze, meg csökkentsék …

#878633 matgab Előzmény: #878587

Persze, meg csökkentsék a kultúrára adott pénzeket is nullára, meg az egészségügyre adott pénzt is nullára, meg az infrastruktúrára költött pénzt is nullára és milyen jó lesz mindenkinek!

A foci a világ legnépszerűbb sportja és profitábilis is tud(na) lenni, ha elérnék csapataink azt a szintet, hogy valóban nemzetközi szinten is versenyképesek legyenek.

Persze rohadtul nem úgy kellene költeni a pénzt, ahogy azt ma költik, mert Magyarországon nem nagyon van sportmenedzseri réteg, nincsenek olyan klubtulajdonosok, akiknek egy egy klub lenne az élete. Inkább amolyan üzletemberek vannak, akik ha nem is értenek a focihoz, azért valamilyen okból szeretnének egy csapatot maguknak - mint a közel keleti hercegek...

Amibe bele kellene tolni a lóvét, az az utánpótlás képzés , a tehetség kutatás. Mert ma amíg a szponzor papák gyereke játszik és a gyerekekkel kiöregedett (fél)alkoholista exfocisták és kiábrándult tornatanárok foglalkoznak, akik maguk sem tudják, hogy milyen az a profi utánpótlás képzés- addig nem várhatunk el semmit.

Igenis az alapján kellene a csapatokat támogatni, hogy hány általuk kinevelt játékost tudtak a felnőtt csapatba (vagy ifibe) beépíteni, azok a játékosok milyen mutatókat értek el a szezonban. Hány gyermeket tanítottak focizásra, hány folytatta, hány lett válogatott.

Ezekhez már a gyerekek részére fizikai felkészítést, speciális iskolát, speciális technikai eszközöket kell biztosítani.

Nem az, hogy adni a kluboknak a pénzt számolatlanul és azok cserébe vesznek egy két afrikai játékost, akik aztán visszacsorgatják az igazolási pénz meg a fizujuk 50%-át...

Albánia : Magyarország1:…

#878587 walex

Albánia : Magyarország

1:0

Ha egyszer lesz valaha kormányváltás, elvárom, hogy a focira költött adófizetői pénzt szó szerint 0-ra csökkentsék piaci alapra helyezve.

Amelyik csapat nem életképes,mehet a levesbe, a focistái pedig mehetnek kapálni.

Newcastle

#878585 TrendMan Előzmény: #878574

Igen, ezt én is követtem.

Tök gáz.

A pénz uralma mindenek felett, vajon mindez hová vezet?

Nekem van néhány tippem.

Newcastle

#878574 matgab Előzmény: #878573

Beszallt egy P$G-nel is gazdagabb szaudi sejk a Newcastle-be. Szanalom ahogy ezek az arabok mint egy statusz szimbolumkent kurvasitjak el a focit, ez a mocsok uefa meg semmit nem tesz ez ellen csak teli pofaval hirdeti a fair play-t!

Most mar tenyleg ott tartunk , h a nagy gazdag csapatok ellen nincs eselye a kicsiknek normal esetben (csak ha a nagy eppen lenezi aktualis ellenefelet, vagy penzugyi nehezsege tamad). Mar nem is tudok csapatokert drukkolni, csak csapatok ellen. Undoritoak a City , a PSG es most mar a Newcastle is

Rossi: Szalai pótolhatatlan

#878573 matgab Előzmény: #878572

zart kapuk mogott jobbak vagyunk. Ugyis unom mar h minden nyilatkozatban a jatekosok megbabusgatjak a nezok fejet, h mennyire jok, mennyire sokat segitenek ,nekunk van a legjobb taborunk es nagyon kitettek magukert. Mintha a szurkolok teljesitmenyet kellene ertekelni a focistaknak , nem forditva!?!

Amugy nem mi vagyunk az eselyesek, teszem hozza szomoruan, de orulok neki h nincs Szalai Adam. Ez jo hir. Es Dzsudzsakot se tegyek vissza, max egy bucsumeccsre vmikor

Közben kiderült, hogy eg…

#878332 TrendMan Előzmény: #878330

Közben kiderült, hogy egy volt, olimpiai bronzérmes lengyel bokszoló az illető, aki nagy Légia szurkoló.

Állítólag ott volt a lelátón, kis szerényen megbújt.

angol királynők közül mé…

#878330 matgab Előzmény: #878322

angol királynők közül még lehet az egyik nőiesebb fajta, fiatal korából... :-DD

európa liga: legia varsó…

#878314 Koffein Előzmény: #878311

európa liga: legia varsó vs leicester

fogalmam sincs, hogy milyen király, bárki lehet, ov-t is bele lehet képzelni, vagy angol király, vagy lengyel... nem néztem után, hogy kire gondoltak a lengyel szurkolók :)

Jól játszott a Fradi a B…

#878312 matgab Előzmény: #878252

Jól játszott a Fradi a Betis ellen, annak ellenére, hogy ez a Betis tényleg jó csapat benyomását keltette.

Hihetetlenül labda és magabiztosak, gyorsak és technikásak voltak - mármint a Betis. És ehhez képest a 65. percig úgy nézett ki, hogy a Fradi meg is fogja fordítani a meccset. A 2. gól előtt Wingonak volt egy beadása ami, ha egy picit is szerencsés helyre pattan , akkor meglett volna a fordítás...

Aztán ilyen a foci. No meg az UEFA. Nagyon nagyon igazságtalannak tartom a gyengébb csapatokkal szemben az 5 cserés megoldást. A jobb csapat beküld 5 olyan embert, akik frissek és még mindig jobbak, mint a gyengébb kezdői. A gyengébb csapat vagy beküld egy még gyengébb sort, vagy a fáradt játékosaival kell felvennie a versenyt a friss játékosokkal szemben.

ki ez?Amúgy nem hiszem, …

#878311 matgab Előzmény: #878304

ki ez?

Amúgy nem hiszem, hogy ezért a lengyeleket megbüntetnék, viszont azt hiszem a Honvédnak ezért el fognak rendelni 2 zárt kapus meccset (csak azért nem a Puskásnak, mert ez klub meccs volt, nem válogatott).

Lehet, hogy beragadt valami template az UEFA-nál és ezért büntetik mindig a magyarokat előszeretettel...

a lengyelek mekkora bünt…

#878304 Koffein

a lengyelek mekkora büntit fognak kapni ezért? :)

Nem figyeltem eléggé! Mo…

#878252 TrendMan

Nem figyeltem eléggé!

Most a Fradi-Betis meccsen melyik szöv.kap figyeli a saját játékosait?

A magyar vagy az albán?

Fifa bünti

#877865 matgab Előzmény: #877834

nem baj, zárt kapuk mögött nekünk úgyis jobban megy...

Kisebb a teher, vagy nem tudnak az ellenfelek felpörögni nézők nélkül, vagy a magyar játékosoknak, akik 50 nézőhöz szoktak a bajnokikon -hazai pályának tűnik- vagy nem tudom mi, de igazából jó ez nekünk...

Fifa bünti

#877834 Tapasz

Szopjon le a Fifa. Lassan már csak minket büntetnek. Ezt a rohadt geci nyugati kettős mércét.

Sziv-OP ?

#877720 TrendMan

https://www.kicker.de/coman-faellt-nach-eingriff-a...

Koman, a Bayern focistája arról panaszkodott, hogy mostanában időnként nem kap elég levegőt.

Erre állítottak egyet a szívén egy szív operáció során és október közepétől már játszhat is.

Ez már milyen? Ezen túl nem is a focisták mérik össze a tudásukat, hanem a sebészek és egyéb specialisták?