Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

matgab Előzmény: #878587

Amúgy Albánia nem rossz csapat. Én évek óta figyelem, hogy bizony komoly eredményeket is elérnek néha néha.

Nem véletlen, hogy nekik 11 játékosuk játszott top bajnokságokban, míg nálunk csak 4 ember (Sallai, meg a 3 lipcsei). És mi "csak" a német bajnokságba adunk embert, addig az albánok olasz, spanyol, angol bajnokságokba!

A mi szintünk?

Nem értem Szoboszlai mintha teljes tévútra került volna. Ha így fog játszani Lipcsében, akkor pillanatok alatt ki fogják tenni a csapatból és eladják.

Nagy Ádám is hasonlóan nagy csalódás volt. Pedig ő magabiztosan szokta játszani a labdákat, ok sokszor nem előre, de az nem akkora gond.

Gulácsi megint bekapott a védhető lövést. Oké, jól eltalálta a srác, de baszki abból a szögből egy Bundesliga kapusnak??!

A kis Schafer sem tudott semmit hozzátenni, Sallói könnyű volt , mint a lágy áprilisi fuvallat, szerintem egy fizikai csatát , ütközést nem nyert meg és kiugratni sem lehetett (lásd pl Uzuni egymaga eldönthette volna a meccset).

Szalai is kegyetlenül gyenge volt magához képest, amióta foglalkozik vele a sajtó, hogy az Atletico Madridhoz meg ilyenekhez megy, azóta nagyon gyengén játszik. Pedig ő már húzóember kellene , hogy legyen.

Aki még úgy ahogy rendelkezett egy két villanással az Nego volt, ő biztos nem értette, mikor azt mondták, hogy nem akarunk kijutni Katarba...

Vécsei úgy ahogy stabilizálta a középpályát, de ő sem alkotott semmit.

Nagy Zsolt eleinte harcos és jó volt, de szerintem a 40. percre elkészült az erejével és onnantól , mint a lepkefing.

Schön még a jobbak között volt, legalább volt benne akarat és valamennyi kreativitás, kár, hogy nem ő kezdett.

Sallait szinte nem is emlékszem, hogy láttam volna.

NSO:

A hatékony támadásvezetést a pontos és előre irányuló passzjáték mellett azzal lehetett volna megalapozni, ha a támadóink minél több párharcot nyernek meg a védőkkel szemben a támadóharmadban, de sajnos ez utóbbi szám szinte a nullával volt egyenlő. Szoboszlai a hét támadópárharcából egyet nyert meg (14 százalék), Sallai a 11-ből hármat (27 százalék), Sallói a hétből egyet sem (0 százalék) – a helyzet az, hogy hatékonyságban még ebben a mutatóban is föléjük nőtt Szalai Attila, aki védőként támadásban érthetően kevés, két párharcot vállalt, de mindkettőt meg is nyerte (100 százalék). Amúgy az InStat Football összes megmozdulást rögzítő indexe alapján az albánok ellen a legjobb teljesítményt Willi Orbán érte el 310 ponttal, míg a legalacsonyabbat a 195-öt gyűjtő Sallói.


Ami még érdekes volt, az a meccsek utáni nyilatkozatok, hogy 70%-ig ült amit elterveztünk, meg hogy az utolsó 15 percig az történt, amit elterveztünk.

Én nem tudom mi volt a terv, de a gól előtt is egy nagy lóf@sz volt amit a válogatott csinált. Egy kicseszett kidolgozott gólhelyzetet nem "gyártottak le". Mi volt a terv? 75 percig altatunk , nem kapunk gólt és majd az utolsó 15 percben lenyomjuk őket miután elaltattuk az egész albán csapatot?


Hiányzott a tűz , a motiváció, az erőnlét, a harcosság, a kreativitás, a mozgás...

Isten bizony ha fel lehetett volna emelni a csíkokat a pályán, akkor a játékosok inkább alábújtak volna, hogy meg ne sérüljenek, vagy ne ők rontsanak. Továbbpasszolom hátrafelé, ott többen vagyunk, csak nem basszuk el volt a fő irnyelv. Más kérdés, hogy ebből is sikerült 2-3 életveszélyes kontrahelyzetet teremteni az ellenfél részére.

Teljesen eltűnt az a csapat, akit az EB előtti másfél évben láttunk, visszajött egyszerűen a 2000-es évek elejének a focija. (Mátyus, Illés Béla, Hamar, Tököli meg ezek játszották a leglélektelenebb futballt...