Regisztráció Elfelejtett jelszó

Sport

Young boys tegnap jól el…

#877595 matgab Előzmény: #877493

Young boys tegnap jól elkalapálta a hirtelen fő BL esélyesnek kikiáltott ManU-t...

Pedig ezt a Young Boys-t simán kiverhette volna a Fradi, ha az a kva 11-es kapufáról bemegy... Azt hiszem, hogy akkor simán eltette volna az idegenbeli meccset 3-1-gyel a Fradi és a hazai 3-2 az már bőven elég lett volna, de az is lehet, hogy megtartották volna a 2-2-t...

Most meg a Fradi akár lenyomhatta volna megint a United-et (60-as években akkor volt kint a fater utoljára, amikor a Fradi megverte a United-et...

Aztán kivittem a ZTE -UTD meccsre is. Ott is kikapott a UTD.

Sajnos azóta fater már nem él, de fentről biztos megnézte volna...

ha láttad az argentin ma…

#877411 Tapasz Előzmény: #877409

ha láttad az argentin magyart akkor nem. De múltkor mintha ezt írtad volna

Annyit elárulhatok, hogy…

#877404 TrendMan Előzmény: #877399

Annyit elárulhatok, hogy az első meccs, amire emlékszem egy bizonyos Milan - Ajax 0:1 BEK összecsapás volt, egy bizonyos Johann keresztnevű egyénnel a címszerepben.

Az első magyar meccs, amiről emlékeim vannak, a '78-as vb-t nyitó Argentína - Magyarország.

Ebben a szép időszakban az egyetlen felfelé ívelő periódus a Mezei-éra volt.

és 1986-tól fogva fogadj…

#877399 matgab Előzmény: #877397

és 1986-tól fogva fogadjunk , hogy nézed majdnem minden meccsüket! :-)))

Rájöttem, hogy alighanem…

#877397 TrendMan

Rájöttem, hogy alighanem én vagyok a ludas a válogatott rossz teljesítményében.

Az angol és az albán meccset néztem, a tegnapit meg a 20. perctől láttam.

Ebből is nyilvánvaló, hogy akkor esik vissza a válogatott, ha én a képernyő előtt vagyok.

A tennivaló innentől világos.

Egyébként azok a csapato…

#877317 TrendMan Előzmény: #877310

Egyébként azok a csapatok, akiket megelőztünk a Nemzetek Ligájában (amire egyébként senki nem fektet hangsúlyt) továbbra is elég gyengék. (Oroszország - Málta jelenleg 1:0, a törököket meg mindenki veri pl.)

Ez eléggé relativizálja azt a sikert.

Ami konkrét az a jelenlegi játék képe (szar).

Gera Zoli egyébként segédbábáskodott vajon az Angol és az Albán meccsen?

https://www.msn.com/hu-h…

#877310 matgab Előzmény: #877286

https://www.msn.com/hu-hu/sport/other/marco-rossi-...

Nehéz dolgozni, amikor meginog a bizalom...

Faszom , ez a Rossi is elkezdett magyarosodni...

Persze bazmeg, hisz épp ő mondta, hogy vállalja a felelősséget a vereségekért!

Ha meg ő vállalja a felelősséget a kudarcért, akkor persze , hogy őt hibáztatják és akkor meginog a bizalom!

Nehéz így dolgozni?? Képzelje el, hogy magyar emberek milliói dolgoznak jóval kevesebb pénzért akár többször ennyit, mint egy szövetségi kapitány!

Ja és a felelősség vállalása egy tanárnál, vagy egy orvosnál , vagy akár egy pénzügyesnél mást jelent, mint amikor a futballista vagy egy politikus vállalja a felelősséget! Az orvost lecsukhatják, a tanárt eltiltják a hivatásától, vagy a pénzügyestől levonják a béréből azt esetleg, ha hibázik (vagy legalábbis a bónusza ugrik!), nem úgy mint a politikusoknál, vagy az edzőknél, hogy kapnak egy kva nagy végkielégítést és utána áthelyezik őket egy másik még zsírosabb pozicióba!


Lehet, hogy Rossi olyan ajánlatot kapott az EB után, hogy meg akarja buktatni magát? Valami miatt a csapat egyáltalán nincs motiválva és egy Albánia elleni 0-0 során nem cserélünk és 5 hátvéddel és két védekező középpályással állunk fel. És semmit nem mutattunk a játékból. Az angolok ellen szintén. Mégsem volt csere, vagy változtatás!

Meglátjuk mit csinálunk Andorra ellen, mert ők is nehezen feltörhetőek. Ha megint nekiállunk 5 hátvéddel, nem felvállalva a támadó játékot, akkor egy épületes 0-0 lesz, vagy még itt is kikapunk...

Az is elképzelhető - hog…

#877277 matgab Előzmény: #877275

Az is elképzelhető - hogy az EB-n illetve a Nemzetek ligájában is a magyar csapatot az aktuális ellenfelek mindig lenézték. És mint ilyen esetben lenni szokott, pofára estek.

Mi meg a nagyszerű EB szereplésünk után hittük azt el, hogy most már Janik vagyunk és nem kell 110%-osan akarni a győzelmet. Az ellenfeleink viszont pont fordítva: az EB-n jól szereplő válogatottból jól felkészültek és komolyan vették a meccseket.

Kvázi ez történt a 2016-os EB után is és most is.

Amúgy VB-re nekünk 3. kalapból kikerülve szinte esélytelen. Erre a megemelt EB tornákra már egy kis szerencsével kijutunk.

De azért a realitás talaján maradva az elmúlt 30 évben a magyar csapat az kb. mindig csoport 3. helyre volt jó a selejtezők során, egy-egy kivételtől eltekintve.

Ilyen szempontból az Egervári csapat még mindig az egyik legjobb volt, csak akkor még nem volt felemelve a létszám. Ott végig versenyben voltunk a 2. helyekért, csak ott is mindig elcsúsztunk egy banánhéjon.

A Csank féle csapat, akik a playoff-ig eljutottak, ők is csak ugye döbbenetesen szerencsés gólnak köszönhették egy könnyű csoportból, hogy a playoff-ot kiharcolták, aztán a jugók beárazták a fiainkat.

Már olvastam az Origo cikkét, hogy mégiscsak Dzsudzsák kellett volna. Hát őt is láttuk Andorra , Málta meg hasonló csapatok ellen (vereséget) szenvedni, azóta meg csak lassult, ügyetlenebb lett. Egy DVSC-ben sem tud megváltó lenni. Szóval kösz nem.

Ez a realitás nekünk. Nincs utánpótlás képzésünk. A legszakadtabb alkoholista képzetlen fogalmatlan edzők viszik az utánpótlást, ráadásul ott is beleszól mindenki , hogy kinek a fiát kell hol játszatni.

Amíg ez így megy, addig ne várjunk a Fradiba se magyar játékosokat, se eredményes válogatottat.

Ha megnézzük ezt az albán válogatottat, akkor látható, hogy spanyol, olasz csapatokban játszanak, vagy a gólszerző épp Angliában. A mieink meg a 4 Bundesliga játékostól eltekintve (Szalait már nem ide sorolva, mert ott van, de már nem üti meg azt a szintet) olasz B, Championship , meg közép európai bajnokságokban játszanak.

Engem abszolút az Illés …

#877275 TrendMan Előzmény: #877274

Engem abszolút az Illés Béla-féle széteső válogatottra emlékeztetett a 2000-es évek elejéről.

Amit nem értek, hogy a játékosok közötti kapcsolatok az előző két tornán már látszólag megvoltak.

Most ezek hová lettek?

Képtelenek voltak 2-3 jó átadást végigvinni ...

Hát nagyon nem illett be…

#877274 matgab Előzmény: #877263

Hát nagyon nem illett bele ez az Albánia elleni vereség a Rossi érába. Kb. mintha 5-10 évet ugrottunk volna vissza az időben.

Azt lehetett látni, hogy Rossi eddigi legrosszabb meccse a szlovákok elleni 2-0 volt (a szlovákoknak), de ott az legalább egy nevesebb ellenfél.

Utána szépen fel lett építve a válogatott és látni lehetett, hogy mit akar és mit tud játszani. Odatették magukat, mindenki és csapatként dolgoztak.

Aztán az EB volt ennek a folyamatnak a csúcspontja, ahol 10 percen múlt, hogy nem jutott tovább a csapat, de alapvetően nagyobb sikerként élhettük meg a szereplést, mint a 2016-os EB részvételt. 2016 után hasonlóan durrant ki a válogatott teljesítménye, mint most az EB után.

Az angolok ellen momentuma nem volt a csapatnak és simán lemostak minket 4-0-ra és ha 8-0 lett volna, akkor sem szólhattunk volna semmit. Ezt követte a mostani albán vereség. Nem néztem végig a meccset, csak kb. a 15 perctől a 65.-ig.

Én azt láttam, hogy mindegyik azt gondolja, hogy majd a másik fut helyette, majd valahogy csak találunk egy gólt. Nem mondanám, hogy gyenge ez az albán válogatott , már évek óta elég keményen küzdenek és megszenvednek ellenük komolyabb válogatottak is. De ez a lélektelen, pontatlan játék eddig nem volt jellemző a Rossi érára. És még azt sem mondom, hogy én másokat küldtem volna fel a pályára! Talán behoztam volna Sallóit és játszattam volna egy 3-4-1-2-t, de Sallói sem váltotta volna meg ezt a csapatot. Egyszerűen valahogy a középpályán voltunk harmat gyengék.

Nem tudom, még azt sem mondani, hogy a hiányzók (Kalmár, Nego, Lovrencsics, Szalai) tudtak volna mást játszani, vagy Schafer-rel más lett volna. Egyszerűen motiválatlannak tűntek, akik a pályán voltak és ez megbocsáthatatlan!

tanulságokat-kat-kat-kat (Levonás lesz -e?)

#877267 TrendMan Előzmény: #877263

Ahogy a szakértő is mondta:

"Most már aztán a tanulságokat most már aztán most már aztán a tanulságokat katt katt tanulságokat-katt-katt-kat-kat."

Szép volt fiúk az újabb …

#877263 walex

Szép volt fiúk az újabb zakó!

1000 milliárdot toltak bele 2011 óta tokkal, vonóval, nemrég volt egy cikk erről.

Minek?

Inkább adtak volna minden embernek 100 ezret, jobban járt volna az ország.

Hány pofon kell még, hogy végre befejezzék ennek a nyomorult focinak az agyontámogatását?!

Inkább azon sportágakba kellene tolni a lóvét, ahol van eredmény. Ebbe tök felesleges. Ha rajtam múlna, azonnali drasztikus fizetéscsökkentéssel kezdeném. Erre a teljesítményre nem havi milliós gázsit adnék, de még minimálbért se.

angol-magyar (magyar sportdiplomácia --> fekete pont)

#877249 Koffein Előzmény: #877242

milyen érzékenyek lettek ezek a focisták... nem is olyan régen, a játék volt a lényeg, leszarták, hogy dobálnak, vagy fújolnak, vagy fütyülnek, vagy huhognak... most meg már sérti az önérzetüket...

https://444.hu/foci/2021/09/04/gareth-bale-szerint...

Hamiltont, amikor kifütyülik, senki nem kéri a szurkolók kitiltását, Boris Johnson sem twittelget... fura egy világot élünk manapság...