kva K+S , 13 felett pedig gondolkoztam, hogy kiteszem egy későbbi visszavételre...
kva K+S , 13 felett pedig gondolkoztam, hogy kiteszem egy későbbi visszavételre...
Ehhez képest ma is esik tovább ez a K+S. Tényleg nem értem, ha megtartom, akkor ha jót jelent, akkor is esik, vagy épp szart jelent és azért esik, ha meg eladom, akkor meg akkor is kilő, ha épp szart jelent...
Tényleg nem értem, a discontinued operations nélkül is csinált H1-ben 1,91-es EPS-t. Ehhez képest 12 az ára.
Tehát ha mondjuk év végéig csinálna 3-4 körüli EPS-t akkor úgy termeli ki az árát 3-4 év alatt, hogy nem is fejlődik a cég. Márpedig a Potash árak most emelkedtek szépen.
Hát bazzeg ezt nem hiszem el, megverte minden téren a várakozásokat, emelte az éves sales várakozását, erre hogyan értékeli a piac?
Beverik 7%-kal...
K+S
sajnos mindent adnak, ami nem value... lehet a sok hazárdjátékos most pörög vissza a kriptóba... én beszálltam az elmúlt hetekbe eth, xrp, és dogeba..
kibaszott kriptok meg szárnyalnak, pedig gondolkodtam 2000 -es ETH-nál a beszállón...
tegnap volt az első napon hosszú idő után, ahol nem esett valamelyik részvényem legalább 5%-ot.
Ma visszatértünk a mederbe ,Oatly -6,35%, NNDM -4%
ahogy nézem sdrl-t most kéne venni 0,3 alatt, amikor megbokrosodik meg adni...
kérdés, hogy mikor lesz a köv alkalom, amikor rárepülnek a spekik...
amim van:
CLEU: -5%
NNDM: -2,8%
SDRL: -7,1%
Corsair: -6,5%
Acadia- Oatly: -0,7%
KULR: -2%
SDF.DE: +2%
Amit eladtam:
ENPH: +7,3%
Snowflake +5%
APT: +3,22%
SWN: +2,4%
fasza...
Na a SDRL csatlakozott a mai nagy minuszosokhoz.
A randomnál be van állítva kb. 300-400 részvény a listára. Most még csak premarket van, ezért csak a részvények 50-60%-ánál van mozgás.
De ebből a kb. 200 részvényből a 4 legrosszabbul teljesítő közül ahol már van kereskedés nekem 3-ból van...
Fordítva miért nem találom el?
Viszont ma a K+S megnövelte az eredmény várakozásait...
Így 5-6 év után feljöttem már -50% környékére vele:
Jól látod, valószínűleg itt is wirecardra hajazó botrány érlelődhet... a 2020as jelentést rég közzé kellett volna tenniük és már augusztus van... ezek szerint a háttérben nagyobb probléma lehet, ezért fogyhatott el a türelem és borítottak...
nem hiszem el, hogy nincs mostanában olyan nap, amikor legalább 2 részvényem ne legalább 5%-ot esne...
Tegnap a SDRL Northern Data voltak -10-15%-on, ma a Corsair+ Northern data , előtte való napokon az Acadia + NNDM estek legalább 5%-okat, azelőtt meg az Oatly esett 5-10%-okat. Előtte a KULR a CLEU meg a Vaxart...
Kva életbe már, hogy tényleg minden nap esnek ezek a szarok ennyivel.
Northern data-val mi a f@sz van?
Azért a matgab vétel után nem szokott ennyi idő alatt 60%-ot esni... (05.26 vétel 90-nél)
Ezt találtam, hogy még mindig nincs előző évi beszámoló...
Ez mondjuk gáz , ebből lehet egy újabb wirecard ügy... (Abba is majdnem belevettem még majdnem a csúcson, de aztán mégsem vettem végül, de ott remegett a kezem a buy gombon).
egykori részvényeim mai teljesítményei:
Vaxart +13%
Diebold +5,77%
Xpeng: +5,28%
Affirm: +5,38%
UA: +4,02%
ADXS: +4,05%
Jelenlegi részvényeim:
Northern Data: -14,1%
SDRL_ -8,4%
NNDM: -0,16%
CLBE: 0%
Acadia: -0,3%
KULR: -0,5%
K+S : -1,2%
Oatly: 0,45%
Corsair: +1,85%
egykori részvényeim mai teljesítményei:
Vaxart +13%
Diebold +5,77%
Xpeng: +5,28%
Affirm: +5,38%
UA: +4,02%
ADXS: +4,05%
Jelenlegi részvényeim:
Northern Data: -14,1%
SDRL_ -8,4%
NNDM: -0,16%
CLBE: 0%
Acadia: -0,3%
KULR: -0,5%
K+S : -1,2%
Oatly: 0,45%
Corsair: +1,85%
majd a kilövés előtt...
Ez a Northern Data jól megadta magát a vételemet követően...
Pedig a Bitcoin már az egekben, de ez a fos még mindig napi 10%-ot esik.
Oatlyt mikor tervezed eladni? Csakhogy tudjam, miként időzítsem a vásárlást :)
minden részvényem napok óta esik 2-10%-okkal... kivéve a seadrill az 20-50%-kal...
bezzeg az eladott APT meg 20-30%-okkal kezdett el emelkedni...