Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Auto-motor technika

!!! Finalmente! Il auto ultimo !!! Allora! Allora!

#876193 TrendMan

"!! ️ AUSZTRÁLIÁBAN AZ ELSŐ HIDROGÉN AUTÓ KERESKEDELMEN VAN!! ️

Amíg az utolsó csepp olajat keressük, Ausztrália első hidrogénautója forgalomba kerül, mindössze 5 perc alatt rakodó állomásokkal.

Az autó 900 kilométert fut egy töltettel, és mozgás közben megtisztítja a levegőt.

Először alkalmazzák tömegesen a hidrogén üzemanyagcellás technológiát egy forgalmazott autón, és mindenekelőtt lehetővé teszi, hogy ilyen jelentős autonómiával rendelkezz, nagyon alacsony töltési idővel.

Hyundai Nexo a Hyundai, egy kishengeres autó, amely legyőzi az összes világautógyártóját, és fenntarthatósági rekordot állít fel; 6,27 kilogramm hidrogénnel 449.100 liter levegőt tisztít az utazás során (amennyit 33 személyi lélegzetvétel egy egész napra) és csak vizet bocsát ki a kipufogó csövéből. Ez az autó nem termel szén-dioxidot, vagy egyéb szennyezőanyag-kibocsátást;

Csak gondolj bele, hogy egy ugyanolyan távolságra hagyományos égésű motorral rendelkező jármű kb. 126 kg szén-dioxidot bocsát ki.

A hidrogénmotor belép az autópiacra, és a világ által örökbefogadott fenntartható mobilitási megoldások között az elektromos csatlakozására koncentrál. A Hyunday lesz a világ első autós cége, amely hidrogén üzemanyagcellás járművet gyárt a piacra.

Az autó egy hidrogén üzemanyag-cellás rendszert szerel fel, amely villamos energiát termel, egy olyan membránszerkezeten keresztül megy át a gázzal, ahol a külső környezetből vett levegővel találkozik, egy elektromos motorral működő folyamattal. Lítium-ion akkumulátorban tárolják a túlzott áramot, beleértve a fékezés során felhalmozódott energiát. Nexo 5 percig tart a feltöltés.

Ausztrália az első ország, ahol az autót eladták, ahol az első tankoló állomásokat is megépítették.

Egy valódi vízió a fenntartható jövőről."

https://www.facebook.com/nicola.lupo.5602/posts/53...

Remélem legalább a fele igaz.

Gőz-Horror csak felnőtteknek:

#876067 matgab Előzmény: #876060

vonat /villamos alá is két módon lehet esni sztem -legalábbis a vonatról és nem máshonnan, ha valahogy két kocsi között közlekedett az ember, vagy ha fel akart szállni és odacsípi az ember lábát és akkor ahogy leesel lehet épp részben befordulsz alá.

Mondjuk egy nagy sebességgel közlekedő vonat esetén ha közel állsz hozzá, akkor lehet még a légörvény is betaszíthat alá (nyilván tolja maga előtt a légtömeget amit érzékelsz, ellentartasz és amint megszűnik a szembe nyomás, akkor beeshetsz alá...

De egy 5,5 km-es sebességgel haladó autó esetében ezeket nem tudom elképzelni.

#876060 TrendMan Előzmény: #876056

Örülök, hogy elolvastad:)

Ezen én is el szoktam gondolkodni, hogyan lehet pl. a vonat alá esni.

Mer' ugye az ember úgy képzeli, hogy attól el esik, nem alá.

De a valóságban mégis van ilyen.

#876056 matgab Előzmény: #876055

pontosabban saját magát gázolta halálra, hiszen egy éles kanyarban kiesett az autóból és átment a fején az autó kereke.

Hát nem tudom, ehhez azért ritka nagy bénaság kell, hogy valaki 5,5km / óránál kiessen egy járműből... Lehet segítettek neki. És hogy utána úgy essen ki az autóból, hogy a kiesés után a fején átmenjen az autó, az szinte lehetetlen. Lehet kamu a hír.

Ez világos, de a mélygar…

#869534 TrendMan Előzmény: #869522

Ez világos, de a mélygarázst autók számára építették és most, amennyiben fel lesz villanyozva az gépjárműpark és azok ki lesznek tiltva, akkor mi lesz a funkciója ezentúl a mélygarázsnak?

Óvóhely?

Vettel kitáraz.

#869524 Koffein Előzmény: #869509

ezeket ingyen kapják, ha elérnek egy egy célt, akkor övék.. fizu kiegészítés :) azért írtam astont, mert tavaly bevásárolta magát az astonba :)

Vettel kitáraz.

#869509 Ibiza Előzmény: #869277

nyílván jó áron kapta, plusz még megy a Vettel brand, esetleg már nem rendelhető..vagy hosszú a várakozás...sokat érnek.. realizálja a nyerőt. Gyúr a 4IG rszvényre

A Li-ion akku az durván …

#869473 KawaBazsy Előzmény: #869461

A Li-ion akku az durván tud égni, ez igaz. Ráadásul ha vmi olyan hiba miatt gyullad ki, akkor öngerjesztő a folyamat.. El kell árasztani vízzel pl.

Én olyan homokfutót, min…

#869461 TrendMan Előzmény: #869459

Én olyan homokfutót, mint a Különben dühbe jövünkben.

Természetesen homokos tengerparttal, úgy gondoltam. :-)

Múlt héten egyébként azt olvastam az elektromos autókról, hogy ha egy mélygarázsban kigyullad, akkor nem is lehet oltani az akkumulátor tüzet, mindenki tehetetlen, az épület akár össze is omolhat, mert amíg nem ég fullra ki, addig úgy kell hagyni, ahogy van.