Regisztráció Elfelejtett jelszó

Foci EB

Ezek a Dánok nagyon jól …

#874346 Koffein

Ezek a Dánok nagyon jól fociznak, nem is gondoltam volna :)

szerintem sakkoznak

#874338 matgab Előzmény: #874321

Amúgy szerintem leginkább a német válogatott ellen van esélyünk. Annak ellenére, hogy az idegenbeli meccs lesz.

Szerintem a Portugálok is meg fogják verni a németeket. És ha esetleg több, mint 2 góllal vernék őket- ami a mai német válogatott esetében benne van a pakliban- akkor a németek a 3. forduló előtt 0 ponttal és -3-as gólkülönbséggel fognak állni. Emiatt, hogy biztos továbbjussanak, nagyon neki fognak esni a magyaroknak az elején. Aminek két pozitív lehetősége lehet magyar szempontból: vagy egy gyors kontrából vezetést is szerezhetünk (csak ne Szalai legyen a csatárunk!!), vagy ha sikeresen védekezünk , akkor 0-0 vagy max 1-0 (németeknek) esetén a németeknek minden egy lapra kell feltegyenek. És akkor megintcsak jöhet egy kontra.

Továbbjutni ebből a csoportból, úgy, hogy nem lett meg a Portugálok ellen az X nem fogunk, hiszen a franciáktól kapunk még legalább hármat és -6-os gólkülönbségről még akkor sem jutunk tovább, ha nyerünk 1-0-ra...

Bazzeg Mexikóban 86-ban mennyire egyszerű lett volna továbbjutni, ha nem csesszük el annyira az orosz meccset!

szerintem sakkoznak

#874336 matgab Előzmény: #874322

én valós csatár alternatívának Schön Szabolcsot , vagy Varga Kevint látom Sallai mellett.

Hahn Jánost én Ciprus ellen láttam, de egy deka izom nem volt azon a srácon.

Varga Roland NB1 színvonalú, de ott is egy kicsit lassú talán - Rebrovnak igaza volt, hogy nem tette be a csapatba, pedig ennek anno nem örültem.

Holender Philip nem lenne rossz magyar szinten, de inkább középpályán szélsőnek tudom elképzelni, semmint csatárnak.

Nikolics esetleg kisegítő ember lehetne, de ő már nem megoldás sztem. Szalai meg egész egyszerűen elképesztő, hogy még a játékosok között tartják számon.

szerintem sakkoznak

#874328 TrendMan Előzmény: #874319

Különben is!

Egy magyar cég képernyővédőjén most is Szalai Ádi-t látom, mint '48-as hős pózol a csapat előtt, emblematikus figuraként áll a vártán.

Tekintete elszánt, a távolba réved.

szerintem sakkoznak

#874322 TrendMan Előzmény: #874319

Na persze. De hol a pótlás?

Ki jöhet be a kispadról?

Ha Sallai sérülés előtt állt a 81.percben, akkor nem volt hiba lehozni. Ha. (Korábban én olyat olvastam, hogy idegi fáradalmak miatt nem játszott a felkészülési mérkőzéseken. El is hiszem, hiszen ő lett volna Szoboszlai mellett a második csatár, most meg minden teher az ő vállára került.)

Ezek szerint már egyetlen épkézláb, bevethető csatárunk sincs.

Akkor kampec.

(A népek, a csapat és mindenki fanatizálva van, mintha egy latin-amerikai törpeállam üvöltő ezrei várnák a sikert. A csapat elvárásai saját magával szemben sem voltak reálisak, Ez is hiba.)

Én a francia meccs alatt egy távoli helyen leszek, vagy a Szigetszentmiklósi héven zötykölődök oda vissza mindenfél kommunikációs eszköz nélkül, vagy a Dunában végzek tengeri mélymerülést, esetleg egy török fürdőben bugyborékolok.

szerintem sakkoznak

#874321 picirigo Előzmény: #874319

Órákat tudnék erről beszélgetni veled, de gyakorlatilag egyetértek minden szavaddal. A pálya széléről sokkal hasznosabban tudna segíteni a csapaton.

szerintem sakkoznak

#874319 matgab Előzmény: #874291

na ezen kivételesen nyertem... De majdnem sikerült megviccelnem a portugálokat!

Sallait nem volt hiba lehozni. Lehetett látni, hogy már a lábához kapkodott. Vagy elfáradt és görcs előtti pillanatok voltak, vagy sérülést érzett a lábában.

Szerintem nagyobb hiba volt a kis Schafer-t lehozni.

De még az sem alapvető hiba volt. Az alapvető hiba az Szalai Ádám.

Igen, nagyot küzdött elöl. Csak az a baj, hogy értelmetlenül. Lassú , képzetlen , túlsúllyal rendelkezik és küzdésének semmi értelme és emellett el is fáradt kb. a 60. percben már a seggén vette a levegőt. Őt kellett volna lehozni, vagy fel sem küldeni a pályára.

Mi a koncepció az ő játékában? Én értem. Az, hogy felmegy, nagydarab ütemtelen és ezért az ellenfél védői majd csak szabálytalanul tudják megállítani és onnan majd lesz egy pontrúgásunk, amit vagy bevarázsol Szoboszlai vagy valamelyik védőnk befejeli. Ezzel annyi a probléma, hogy a francia , portugál, német védők, azok legalább akkora benga állatok, mint Szalai és kb. háromszor olyan gyorsak fejben és fizikailag is. Ezért mire levenné Szalai a labdát , addigra már ketten körülveszik, de amúgy egy védő is bőven el tudja venni tőle minden szabálytalanság nélkül. Tehát csak nagyon kevés pontrúgást tud kiharcolni, főleg a 20. perc után mert utána Szalai elfárad.

A másik lehetőség az az lenne, hogy felrúgják Szalaira a labdát, ő a nagy testével lefedezi és visszagurítja az érkező középpályára, akik felzárókóznak. Ezzel két probléma van. A felzárkózó középpálya továbbra is ember hátrányban van és továbbra sem tudnak elől nagyon kit megjátszani, hiszen Szalai az még mindig ott áll, ahonnan visszagurította a labdát és nem tud kiugrani gólhelyzetbe. A két védő meg hagyja Szalait nagyjából üresen és ráhelyezkednek Sallaira.

Szóval ez, mint koncepció még akkor sem működik, ha Szalait nem előznék meg a védők vagy ha épp le tudná venni a labdát...

Mi lenne az egyetlen megoldás? Nem sok lehetőség van, azt látjuk hiszen ezek a világ élvonalbeli csapatai brutális felépítésű atlétákból, villámgyorsan gondolkodó technikailag képzett gladiátorokból állnak.

Az egyetlen lehetőségünk a nagyon zárt és fegyelmezett védekezés, amiből nagyon gyors labdakihozatalokkal és kontrákkal lehetne megindulni. Ezt láttuk pl. Schön Szabolcs beállításával. Alacsony súlypontú, gyorsan forduló játékos, aki ha nem is Messi, de gyors cselekkel meg tudott lépni a portugál védők közül. Hasonlóra lehet képes Sallai is.

Persze, ahhoz, hogy ilyen labdákkal ki tudjuk ugratni ezeket a játékosokat, ahhoz valóban kellene egy Szoboszlai vagy legalább egy Kalmár, de az ellenfél akkor is toronymagas esélyes lenne.

De én úgy érzem, hogy Szalaival nem lesz semmi esélyünk még gólt sem rúgni.

Sajnos Nikolics ma már nem az a csatár, mint 4 évvel ezelőtt az ő gyorsasága is megkopott rá sem nagyon számítanék már, de még mindig ötször inkább, mint Szalai...

Nagyon remélem, hogy Szalai válogatottbeli búcsúmeccse a mostani EB-n meglesz és utána visszavonul. Ő már 2016-ban is nagyon gyenge volt, kár hogy ő lőtte az osztrákok elleni gólt, mert sok emberrel elhitette, hogy ő még a válogatottba való.

szerintem sakkoznak

#874291 Fornit Előzmény: #874290

Szerintem a tegnapi meccs közben Matgab a 83. percben ablakot nyitott, amikor is a huzat kivitte az ablakon a tippmix szelvényét. Mást elképzelni nehezen tudok.

szerintem sakkoznak

#874290 TrendMan Előzmény: #874283

Vagy, ha valahogy Matgab-ot is érintetté lehetne tenni ebben a benzin üzletben a megfelelő oldalon?

Tegnap úgyis nyert a portugál meccsen ;-)

https://infostart.hu/sport/euro-2020/2021/06/16/bosszanto-ennyi-mulhatott-szoboszlai-dominik-eb-szereplese

#874216 Koffein Előzmény: #874209

kár hogy nem volt ott, majd következőkor :)

https://infostart.hu/sport/euro-2020/2021/06/16/bosszanto-ennyi-mulhatott-szoboszlai-dominik-eb-szereplese

#874209 TrendMan Előzmény: #874188

No! Hát egy nüanszon múlt ez is!

Szoboszlai Dominik (majdnem) ott lehetett volna, ha ...

https://youtu.be/t0AFqeZgLXQ

#874188 TrendMan Előzmény: #874187

Én még emlékszem, '78-ban Buenos Aieresben majdnem megvolt.

Akkor Nagy Laci góljával vezettünk idegenben a félidőben !!!

A késöbbi világbajnok ellen!

1:0 után lett 1:2

Saaaaaaaaaaaaajnos, saaaaaaaaaaajnos, akkor majdnem megvolt.

Törőcsik, Nyilasi is a pályán!

Az volt ám a csapat!

És milyen szerények voltak a fiúk, még a nevek sem voltak kiírva a mezeken.

Hej!

Sajnos, nem láttam az eg…

#874187 Koffein Előzmény: #874179

Sajnos, nem láttam az egész meccset, de hogy 81ik percig 0-0 s állták a sarat, az már nagy szó. Oké 3 gólt kaptunk, de ha nem jön az első, akkor lehet lett volna energia döntetlenre kihozni. Látszott egy két felvételen, hogy az első gólnál eltört a mécses, egy két játékos ott feladta.. 10évvel ezelőtt küzdelem nélküli portugál győzelemről beszélünk... lehet 4 év múlva már odaérünk, jönnek újabb generációk Szoboszlai s társai, akik külföldön is megállják a helyüket...

Összességében Rossi alat…

#874182 TrendMan Előzmény: #874179

Összességében Rossi alatt látok fejlődést.

Nem tudom, hogy keveredtünk ebbe a csoportba.

Egy olyan felhozó mérkőzés után, mint pl az osztrákoknak Észak-Macedónia ellen most örülhetnénk.

Csodálatos.Százmilliárdo…

#874179 walex Előzmény: #874172

Csodálatos.

Százmilliárdokat toltak bele.

Ha rajtam múlna, egy fillért nem adnék rá az adófizetők pénzéből. Ha piaci alapon nem tud működni, akkor életképtelen.

Igen, Akkor ez a látszól…

#874178 TrendMan Előzmény: #874175

Igen, Akkor ez a látszólag majdnem siker, de helyette kudarc kategória.

Amilyen volt már 126 az elmúlt 40 évben.

Sallai-t hiba volt lehozni a vége előtt, az egyetlen elméletben ütőképes csatárunk.

Ha már ő sem egészséges, akkor vége.

A német meccsen majd azon fogunk keseregni, hogy rúgott gól nélkül esünk ki.