szerintem sakkoznak
matgab Előzmény: #874291na ezen kivételesen nyertem... De majdnem sikerült megviccelnem a portugálokat!
Sallait nem volt hiba lehozni. Lehetett látni, hogy már a lábához kapkodott. Vagy elfáradt és görcs előtti pillanatok voltak, vagy sérülést érzett a lábában.
Szerintem nagyobb hiba volt a kis Schafer-t lehozni.
De még az sem alapvető hiba volt. Az alapvető hiba az Szalai Ádám.
Igen, nagyot küzdött elöl. Csak az a baj, hogy értelmetlenül. Lassú , képzetlen , túlsúllyal rendelkezik és küzdésének semmi értelme és emellett el is fáradt kb. a 60. percben már a seggén vette a levegőt. Őt kellett volna lehozni, vagy fel sem küldeni a pályára.
Mi a koncepció az ő játékában? Én értem. Az, hogy felmegy, nagydarab ütemtelen és ezért az ellenfél védői majd csak szabálytalanul tudják megállítani és onnan majd lesz egy pontrúgásunk, amit vagy bevarázsol Szoboszlai vagy valamelyik védőnk befejeli. Ezzel annyi a probléma, hogy a francia , portugál, német védők, azok legalább akkora benga állatok, mint Szalai és kb. háromszor olyan gyorsak fejben és fizikailag is. Ezért mire levenné Szalai a labdát , addigra már ketten körülveszik, de amúgy egy védő is bőven el tudja venni tőle minden szabálytalanság nélkül. Tehát csak nagyon kevés pontrúgást tud kiharcolni, főleg a 20. perc után mert utána Szalai elfárad.
A másik lehetőség az az lenne, hogy felrúgják Szalaira a labdát, ő a nagy testével lefedezi és visszagurítja az érkező középpályára, akik felzárókóznak. Ezzel két probléma van. A felzárkózó középpálya továbbra is ember hátrányban van és továbbra sem tudnak elől nagyon kit megjátszani, hiszen Szalai az még mindig ott áll, ahonnan visszagurította a labdát és nem tud kiugrani gólhelyzetbe. A két védő meg hagyja Szalait nagyjából üresen és ráhelyezkednek Sallaira.
Szóval ez, mint koncepció még akkor sem működik, ha Szalait nem előznék meg a védők vagy ha épp le tudná venni a labdát...
Mi lenne az egyetlen megoldás? Nem sok lehetőség van, azt látjuk hiszen ezek a világ élvonalbeli csapatai brutális felépítésű atlétákból, villámgyorsan gondolkodó technikailag képzett gladiátorokból állnak.
Az egyetlen lehetőségünk a nagyon zárt és fegyelmezett védekezés, amiből nagyon gyors labdakihozatalokkal és kontrákkal lehetne megindulni. Ezt láttuk pl. Schön Szabolcs beállításával. Alacsony súlypontú, gyorsan forduló játékos, aki ha nem is Messi, de gyors cselekkel meg tudott lépni a portugál védők közül. Hasonlóra lehet képes Sallai is.
Persze, ahhoz, hogy ilyen labdákkal ki tudjuk ugratni ezeket a játékosokat, ahhoz valóban kellene egy Szoboszlai vagy legalább egy Kalmár, de az ellenfél akkor is toronymagas esélyes lenne.
De én úgy érzem, hogy Szalaival nem lesz semmi esélyünk még gólt sem rúgni.
Sajnos Nikolics ma már nem az a csatár, mint 4 évvel ezelőtt az ő gyorsasága is megkopott rá sem nagyon számítanék már, de még mindig ötször inkább, mint Szalai...
Nagyon remélem, hogy Szalai válogatottbeli búcsúmeccse a mostani EB-n meglesz és utána visszavonul. Ő már 2016-ban is nagyon gyenge volt, kár hogy ő lőtte az osztrákok elleni gólt, mert sok emberrel elhitette, hogy ő még a válogatottba való.