Regisztráció Elfelejtett jelszó

USA részvények

Leállítani a leállíthatatlant? Erről beszélni? Mi lesz itt?

#873261 TrendMan

A Fed már érzi, hogy hamarosan nehéz döntést kell meghoznia

Az eszközvásárlás lelassításáról szóló párbeszéd elindításáról beszélünk

- mondta meglehetősen óvatosan a jegybank 120 milliárdos havi vásárlásainak lelassításáról a CNBC-nek Mary Daly, a San Francisco Fed elnöke. Az eszközvásárlási program során a jegybank a másodpiacról államkötvényeket vásárol, amellyel így leszorítja a kötvények hozamait. A jegybank a koronavírus-járvány elején indította el a programot, és az alacsony kamatokkal együtt azóta sikeresen tartották alacsonyan a pénzügyi források költségeit, támogatva a hitelezést.

"Szeretném hangsúlyozni, hogy jelenleg nem arról beszélünk, hogy most azonnal fogunk tenni valamit" - hűtötte tovább a kedélyeket Daly. Elmondta, hogy még mindig 8 millióval alacsonyabb a foglalkoztatottak létszáma, mint a járvány előtt volt. "Jelenleg a monetáris politika jól van beállítva, türelmesnek kell lennünk" - mondta.

Tegnap Richard Clarida, a Fed alelnöke is úgy nyilatkozott a Yahoo Finance-nek, hogy eljöhet hamarosan az a pont, amikor a Fednek lépnie kell. "Lehet, hogy lesz valamikor olyan pillanat a következő kamatdöntő ülésen, amikor ott tartunk majd, hogy elkezdhetjük az egyeztetést az eszközvásárlás lassításáról" - mondta. Hozzátette, hogy nem ez volt az áprilisi ülés központi témája, és az eljövendő döntés is majd a beérkező adatoktól függ.

A Fed döntéshozóinak még ez az óvatos megnyilvánulása is jelentős fordulat Jerome Powell elnök előző havi megszólalásához képest, amikor szerinte még az eszközvásárlás gondolata sem merülhetett fel.

A Fed döntéshozói azt ígérték, hogy jóval az eszközvásárlási program visszafogása előtt jelzéseket küldenek majd a piacnak, hogy elkerüljék az államkötvények hozamainak hirtelen megemelkedését. 2013-ban Ben Bernanke akkori Fed-elnök némileg meglepte a piacokat a program lassításával. Az áprilisi kamatdöntő ülés óta már két regionális Fed-tisztviselő is jelezte: hamarosan megindul az egyeztetés a program lassításáról.

A Fed korábban azt ígérte, nem emeli a kamatokat addig, amíg az infláció nem kerül stabilan 2% fölé, és a gazdaság nem éri el a teljes foglalkoztatottság állapotát. Jerome Powell emellett azt is előrevetítette, hogy az infláció idei tavaszi, átmeneti célsáv fölé kerülésén a jegybank átnéz.

Az elemzőket és a befektetőket viszont aggasztani kezdte, hogy a Fed talán túlságosan is rugalmassá vált, és nem látszik az "átnézés" felső határa és időbeli korlátja. Attól tartanak az elemzők, hogy a megugró inflációra a Fednek olyan választ kell majd adnia, amely a gazdasági kilábalást hátráltatja majd.

A Fed döntéshozói mindenesetre továbbra is azt hangsúlyozzák, hogy az infláció átmeneti, és olyan kínálati és keresleti hatások fűtik, amelyek idővel automatikusan elmúlnak. De teljes egyetértés nincs köztük, a Kansas Fed elnöke, Esther George szerint a nagy fiskális stimulus által is hajtott inflációs jelzéseket nem szabadna figyelmen kívül hagyni

Clarida kedden azt mondta, hogy véleménye szerint a Fed szigorúbb hangnemmel és enyhébb kamatemelésekkel képes lehet letörni az inflációt, nem veszélyeztetve ezzel a gazdasági kilábalást.

Nem mindenki gondolja egyébként így. Erik Nielsen, a milánói UniCredit vezető közgazdásza abban hisz, hogy az áprilisi amerikai inflációs adat nem több, mint zaj, amelynek elcsendesedésével újra relatíve alacsony áremelkedés köszöntene ránk, ezért szerinte a jegybanknak nem lenne érdemes hátráltatnia a kilábalást elhamarkodott reakcióval. Nielsen szerint mindezt alátámasztja, hogy az áprilisi inflációt mindössze négy termék húzta, és ezek egyaránt az újranyitás és a chiphiány által befolyásolt termékek és szolgáltatások (például autóárak, hotelek árai).

Most akkor mennyire félelmetes az infláció? Markáns vélemény érkezett

Pénteken érkezik egy újabb inflációs adat, és az elemzők szerint a személyes fogyasztásra szánt javak (az energia és élelmiszerárak nélkül) 2,9%-ot drágulhatott áprilisiban. Ez 1993 óta nem látott emelkedést jelentene az árakban, és messze meghaladná a Fed 2%-os célját. A Fed legközelebb június 15-16-án tart kamatdöntő ülést.

felvásárlás

#873202 Koffein

Amazon-MGM: A Blomberg szerint ma kerülhet bejelentésre, hogy az Amazon felvásárolja az MGM filmstúdiót. Az ügylet 9 milliárd dollárba kerülhet, amely az Amazon valaha volt második legnagyobb akvizíciója lehet. Ezzel pedig még erősebbé válhat az Amazon a mozgóképes tartalomelőállítás területén, a Disney-hez és a Netflixhez is közelebb kerülhet. Ma érdemes figyelni a részvényt.

+1 a pletykák szerint a Amazon, az Apple vagy a Disney fogja felvásárolni a AT&T-től leváló Warnert...

https://www.musoron.hu/2021/05/24/az-amazon-az-app...

Igen, ezért esznek almát…

#873095 matgab Előzmény: #873093

Igen, ezért esznek almát minden nap, azon férjek, akiknek a feleségének tetszik az orvosa... :-)

Micsoda kistoppolódásaim…

#873091 Fornit

Micsoda kistoppolódásaim voltak tegnap... most mérgemben vettem egy nagy adag almát.

https://schrts.co/PierWD…

#873036 big-ebuy.eu Előzmény: #873033

https://schrts.co/PierWDjA 4166 a Spx Boll. (Daily) közepe,sztem oda jön, hétfőn ünnep mindenhol?...a nagyok mind eladtak 1 hete a Amazon (6,7 milliárdért) , Facebook vezér és csak kitáraznak a insiderek , alapkezelők a bubborékba , éppen a kicsik még vihetik feljebb a árat 1 évig , a nagy bankokkal segítve, ők meg kiégetik sok ember pénzét a shortba! A Boaf 3800 Spx-t vár, egy guru meg 4500, ki tudja merre száll el!! A Dax meg ősztől választások németbe , a Ekb szerint gáz jön majd a sok cégnél jó fél év múlva ,kiderül mit okozott a Covid !Jeff Bezos has sold $6.7 billion in Amazon shares over the past week

Last Updated: May 12, 2021 at 7:47 a.m. ETFirst Published: May 5, 2021 at 9:31 p.m. ET

AZ EKB FIGYELMEZTET A PÉ…

#872938 big-ebuy.eu Előzmény: #872896
AZ EKB FIGYELMEZTET A PÉNZÜGYI STABILITÁS FOKOZOTT KOCKÁZATAIRA

A koronavírus-járvány egyenlőtlen hatása miatt Európában nőnek a pénzügyi stabilitási kockázatok, elsősorban egyes iparágakban és országokban - áll az Európai Központi Bank szerdai jelentésében, amely a potenciális zombi cégek „jelentősen magasabb fizetésképtelenségi rátájára” figyelmeztetett.

  • Az EKB különösen a vállalati adósság magasabb szintjére figyelmeztet az egész régióban. Nevezetesen: "a nagyobb vállalati adósságteher a nagyobb szolgáltatási szektorral rendelkező országokban növelheti az ezen országok kormányaira és bankjaira nehezedő nyomást" - mondta Luis de Guindos alelnök.
  • Amint a kormányok visszavonják a világméretű támogatást, amelyet a világjárvány idején a vállalkozásoknak nyújtottak, „nem zárható ki a pandémiához képest lényegesen magasabb fizetésképtelenségi ráta, különösen az euróövezet egyes országaiban” - közölte az EKB legfrissebb pénzügyi stabilitási áttekintésével.
  • A jegybank arra is figyelmeztet, hogy „az eszközárak hirtelen korrekciója lehetséges ”, a pénzügyi piacok elmúlt hat hónapos gyűléseit követően, az árak emelkedésével párosulva az európai lakossági piacon.
  • Lehet, hogy a bankszektor piaci értékelése az elmúlt hónapokban emelkedett, de a bankok jövedelmezősége továbbra is alacsony, és a hitelezési lehetőségek bizonytalanok - mondja az EKB, és a rossz hitelek céltartalékának növelését szorgalmazza.
  • Ami a nem banki pénzügyi szektort (más néven „árnyékbanki ügylet”) illeti, az EKB arra figyelmeztet, hogy „nagy kitettséggel rendelkezik olyan vállalatokkal szemben, amelyek gyenge alapokkal rendelkeznek, és érzékenyek a hozam-sokkra”.

Mi következik: A csődök száma 18% -kal csökkent az EU-ban 2020-ban, mivel a kormányok minden vállalkozás számára átfogó védelmet kínáltak a Covid-19 járvány hatásának enyhítése érdekében. A gazdaság fellendülésével nyilvánvalóvá válik a zombi cégek száma, ami új politikai problémákat hoz létre.

- Pierre Briançon

Jó meglátás, ő is csak e…

#872873 Bendeguz Előzmény: #872805

Jó meglátás, ő is csak egy ember, egy földi halandó a maga rossz tulajdonságaival. Meg jókkal. A kérdés csak az arány és a lábnyoma, amit az életünkön hagy

Sziasztok!Akit érdekelne…

#872784 FolioNerd

Sziasztok!

Akit érdekelnek az osztalékfizető amerikai részvények, annak ajánlom a folionerd.com oldalt. Nagyon sok mutatóval naprakészen.

Üdv

FolioNerd