Regisztráció Elfelejtett jelszó

De30 (GDAXI)

Remelem lemegyünk még és…

#872528 sztrovy Előzmény: #872523

Remelem lemegyünk még és Lenthor shortos verziója jön be. Van egy pakkom amit tartok még és ott már jó is lenne :)

Nálam h4-en innen is for…

#872523 LBTrade

Nálam h4-en innen is fordulhat.

De a 4. aljához 14650 körülhöz lemehet.

kígyó alakzat

#872522 DÉKÁVÉ Előzmény: #872520

Igen. Mindenki a saját fejében kereskedik. Nekem is sokat segítenek Lenthor szintjei és rajzai, pedig nem kereskedem le ezeket a távokat.

dax

#872521 sztrovy Előzmény: #872506

Nagyon kiváncsi vagyok mi lesz. Nekem most a 14800-as szint holnap hajnalra már adná magát.
Egy héttel ezelőtt bejelöltem a charton időtávon alapon hol lehet a 4. hullám vége, mert olvastam, hogy annak hossza is függ a korábbi hullámoktól (nyilván vannak elnyúlt esetek) és nálam ez holnapra dobta időtáv alapon. Ez baromság vagy lehet benne valami? Nyilván lehetnek eltérések de közelítésnek használja valaki?

kígyó alakzat

#872520 sztrovy Előzmény: #872519

Értem, de ezt nem ismerném fel :), viszont az érdekesen hangzik hogy a pocakkal a felismerés segít rövid távon két irányba is. Köszi!

kígyó alakzat

#872519 DÉKÁVÉ Előzmény: #872515
https://invst.ly/uroyd

Itt van egy kígyó, ami beleharap a derekába. 15230-nál a zöld gyertya a pocakja. Alacsonyabb időtávon érzékletesebb. Meg kell szokni felismerni az alakzatot.

Ugyanez: https://invst.ly/urp05

Itt elidőzik az árfolyam és elindul a 61.8 fibo felé, de azt nem lépi át. Ez a stopszintje. Mert ha átlépi, nem lesz kígyó.

kígyó alakzat

#872517 DÉKÁVÉ Előzmény: #872515

Hosszabb távon a pocak azért problémás, mert nehéz pontosan fibózni és menet közben kialakulhat egy pocakabb pocak, vagy kiderül, hogy arányaiban mégsem pocak a pocak. :D . De napon belül, egy 100 pontos mozgáshatáron belül jól működik. (Ugyanígy működik a két ellentétes kanócú gyertya a "kicsapás", meg az "ostor" és van egy "forgató" elnevezésű alakzat, de az nekem nem megy, nem is csinálom. Próbálok keresni kialakult kígyót, mert tegnap délelőtt azt kereskedtem.

kígyó alakzat

#872515 sztrovy Előzmény: #872514

Köszi, ez is érdekes, még nem hallottam. Erről van valahol bővebb információ, mert a "pocakot" most nem találom :) Esetleg egy ábra is jól jön.
Vagy a pocak lehet az 5 percesen az ellentétes két kanóc 15152 körül?

Hogy mi adta ki a felszú…

#872514 DÉKÁVÉ Előzmény: #872509

Hogy mi adta ki a felszúrást? Jó kérdés, elég nehéz megmagyarázni. Én nem igazán használom a klasszik tőzsdés alakzatokat, mert a tanárom - Wana, ha mond ez valakinek valamit - arra tanított, hogy a klasszik alakzatok kialakulása előtt részalakzatokat figyeljünk. Ez, amit most figyelek, az un. "kígyó" alakzat. Ez úgy néz ki, hogy a gyertyák elnyújtott "S" alakban sorakoznak, középen egy "pocakot" alkotnak. A kígyó "pocakja" a fibo 50% szintje. Ha a pocak kialakul, húzok rá egy fibot és ha az árfolyam nem megy 61,8% fölé, akkor ki fog alakulni a kígyó, tehát lemegy az árfolyam a fibo 0%-ra. A kígyó viszont bele is harap a derekába, tehát a 0%-nál zárjuk a pozit és átülünk az ellenkező irányba, mertvissza megy az árfolyam az 50% fibóhoz.

Addig tapostuk a 15.050-…

#872512 DÉKÁVÉ

Addig tapostuk a 15.050-es szintet, hogy a felszúrásra is figyelemmel, szerintem már nem megyünk lejjebb. Ha sokáig oldalazunk és kialakul egy stopszintje a longoknak, akkor még alácsapnak, hogy kivegyék a stopokat. Az alácsapást megvárnám és akkor nyitnék longot.

Nálam van egy GAP rés a …

#872510 sztrovy Előzmény: #872508

Nálam van egy GAP rés a prompton 14.960 alatt, ami már baromi közel van a Lenthor által írt 14.928 körüli szinthez (ami alatt 4. hullámról beszélünk) Ez szerintem most egy baromi nagy mágnes.
Azért itt 15.050 körül megy a cicaharc.

Ez a felszúrás nekem nag…

#872509 sztrovy Előzmény: #872508

Ez a felszúrás nekem nagyon közel van a nagy felfelé menetelés 50%-is fibojához, nálad mi adta ki a várt értéket? Bocsi kiváncsi vagyok, szedegetem az információk morzsákat.

Megvan a felszúrás 15161…

#872508 DÉKÁVÉ

Megvan a felszúrás 15161,9-ig, innen már lefele megyünk, 14740 közelébe. (Persze 15164-ig nem jött fel, hogy kétségeim legyenek.) Mert lehet, hogy ezen a két ponton múlik, hogy felfelé megyünk. Mert ennyit tévedhetek a méréssel. Vagyis nem tudom, hogy merre megyünk. :D Na, ezért nem szeretem a hosszútávú elemzést. Napon belül pontosabban tudok fibózni.

dax

#872504 DÉKÁVÉ Előzmény: #872500

De ezt tegnap írtam, a kérdésed pedig nem a short célárára vonatkozott, hanem az ATH lehetőségére. Én akkor zárom a pozíciómat, amikor az általam számolt célárat eléri, nem érdekel, hogy mehet-e még tovább. Ha zártam, újraértékelem és annak megfelelően nyitok pozit, mivel napon belül kereskedem és pozit sosem viszek át. Hosszú távon nagyokat gondolni én is szoktam, pl. most azt méregettem, hogy ha nem sikerül 15164 fölé kerülni, akkor megnézhetjük a 14740-et is. De mivel ez nem ma lesz, csak a terendirány meghatározására használom. Nekem éppen elég az, ha napon belül ellátok 9:00 -től délig, vagy 15:00 óráig.

dax

#872500 Lenthor Előzmény: #872421

DÉKÁVÉ Előzmény: #872420

Én úgy számoltam, hogy ma 15.488 fölé nem megy és onnan 300 pontot kellene esni 15.190-ig.

----------------------------------------

már 15.017

de nincs probléma szólj csak hozzá.