Érték is!
Vajon, ha a geopolitikai feszültség fokozódik, kilőhet az arany egy a kamatemelések árnyékát vető gazdasági háttér ellenére?
Vagy innen már egyenes a lejtő? (Kisebb bukkanókkal ... természetesen ....)
Érték is!
Vajon, ha a geopolitikai feszültség fokozódik, kilőhet az arany egy a kamatemelések árnyékát vető gazdasági háttér ellenére?
Vagy innen már egyenes a lejtő? (Kisebb bukkanókkal ... természetesen ....)
Jelenleg úgy néz ki, hogy kirázás volt a hétfői beleadás és most zajlik az akkumuláció.
De persze még érhetik az embert meglepetések.
Áttörte a következő ellenállást, akár jelentősen feljebb lehet nemsokára.
Jelenleg szép egyenletesen elindult felfelé a FED heti híreire.
Ez akár lehet egy évfordulós rally?
Menekítik át a részvényekből a lovettát, netántán?
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211211/jobban-...
előttem van, ahogy egy atomháború után, legókkal újraindul a cserekereskedelem... ja nem XDjól eldumálgatnak az arany körüli világról...
szerk: érdekes, ahogy elindultak az arany témától és már a felére már metaverzumba vannak... na a végére megérkezett a politika, meg újságírás...
Ha jól értem ez alátámasztja, amit említettem.
Egy sávban mozog https://invst.ly/wutsn
Nem tartom kizártnak.
Ami nekem feltűnt, hogy mintha eltűnt volna az arany viselkedéséből az a séma, ami korábban jellemző volt:
Nem mutat erőt a szeptember-január közötti időszakban, sőt idén mintha április-május között lett volna jobb erőben.
Ez nekem azt mondja, talán most mások vásárolják, mint általában szokták?
Összességében ezt a stagnálást jelenleg még mint 'bázisépítést' sorolom be.
Véletlenül nem azért nem tud emelkedni, mert akik aranyba, ezüstbe fektettek, azok elkezdtek bitcoinba is fektetni?
Meg kéne vizsgálni, hogy az elmúlt évekbe mennyi pénz áramlott ki az aranyból és mennyi ment a bitcoinba... de az is lehet, hogy ez a pénz, más termékekbe vándorolt, pl olaj, fa, kávé, gáz stb és még nem jött el az arany/ezüst megpörgetése...
én is hetek/hónapok óta ezen gondolkozom, hogy az arany és az ezüst árai miért nem szálltak még el?
Érdekes kérdés, hogy ha nagy az inflációs nyomás, akkor miért stagnál továbbra is az arany árfolyama?
"Az arany 1.812 dolláron stagnált ma reggel. Az legnagyobb arany ETF, az SPDR Gold által birtokolt arany mennyisége 1000 tonna alá esett a napokban. Az alapban tárolt arany utoljára 2012-ben volt ilyen alacsony szinten. A befektetők szerint ez azt mutatja, hogy a szereplők nem kívánnak aranyat tartani a Fed monetáris szűkítése előtt, amire várhatóan az év végéig kerül sor. Mások ugyanakkor azt emelik ki, hogy az alacsony bázis jelentős ár emelő hatású lehet, ha a pénzügyi befektetők ismét a nemesfém vásárlásába kezdenek."
Arany egyenlőre tovább fel:
Tart az emelkedés, a következő megakadás a legutóbbi nagyobb beadás szintjénél lehet valahol 1960 körül?
Figyelemreméltó, hogy ez amolyan 'antiszezonális' emelkedés.
Nicsak!
Átmenetileg ellentétesen mozognak az indexek és az arany.
Az utóbbi időben együtt emelkedtek általában.
Úgy látom ez az emelkedés, lassú, megfontolt, makacs ...
Még kitarthat egy darabig.
Ráadásul ez nem az az évszak, ilyenkor inkább a másik irányba szokott menni ...
Ez a makacs ellenállás 1740 körül már kitart egy ideje, most úgy néz ki lassan beveszi ezt a várat.
Amennyiben ez igaz, akkor innen egy komolyabb kitörésnek kellene következnie mondjuk 1890 felé ...
Egyenlőre még ????