Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Legalább 67 milliárd Ft …

#870758 walex

Legalább 67 milliárd Ft megy el erre a szrra. Ész megáll és lehet, hogy az x+1. hullám miatt meg sem lehet majd tartani. Biztos sokan jönnek majd rá,amikor megdöglött a turizmus és nem utaznak az emberek.

Ablakon kidobott pénz lesz ez is, mint a focira, stadionokra költött százmilliárdok.

Idióták.

https://24.hu/kultura/2021/03/31/vadaszati-kiallit...

Ha így haladunk, a jövő …

#870756 walex

Ha így haladunk, a jövő évi választást nem a moslékkoalíció fogja megnyerni, hanem a Fidesz elveszíteni.

Olyan apró hangulatjavító dolgokat lehetne behozni a 13. havi nyugdíj és az új stadionok helyett, ami könnyebbé tenné sok ADÓFIZETŐ életét.

Például

- 100% táppénz, akinek covid miatt otthon kell maradnia. Sokan terjesztik és inkább bemennek dolgozni, ha enyhe tüneteik vannak és frankón körbe fertőznek mindenkit.

- digitális oktatás miatt otthon maradni kényszerülő szülők tàmogatása. Ez lehet célzott havi támogatás, ha emiatt dolgozni nem tud vagy munkanélküli lett, de lehet a családi adókedvezmény jelentős megemelése.

- álláskeresési támogatás idejének növelése átmenetileg 3 hónapról 6 vagy 9 hónapra.

- egészségpénztári adókedvezmény mértékének növelése 20%-ról legalább 30%-ra és a vitaminok elszámolhatóságát visszahozni. Fontos az immunrendszer erősítése, hosszútávon ez olcsóbb lenne az államnak.

Ennek a 4-nek több értelme lenne,mint szórni a pénzt 13. havi nyugdíjra (elfelejtik, hogy míg a nyugdíjasok javarészt magukra költenek, addig sok szülőnek ugyanennyiből kell eltartania 1-2 gyereket) stadionokra, vadász világkiállításra, atlétikai, kézi stadionokra és a többi eszement baromságra.

érdemes végignézni

#870754 Ibiza Előzmény: #870734

aki hülye haljon meg mondja a régi mondás. demokráciát játszunk és még csalnak is tehát senki nem látja a jövőt.
Sima tök egyszerű dolog.
- soha nem éltek ilyen jól az emberek mint most, aki akar az most dolgozhat tanulhat igénye szerint élhet.
- soha nem volt még ennyire osztogató baloldali kormány.

- épül szépül az ország, soha nem épült ennyi autópálya és nem volt ennyi beruházás. Stratégiai tárgyalások, jövőbe mutató tervek.


VS. a szélsőballibsik virnyákolása, azok beszélnek akik nem tettek semmit az országért, loptak amit láttak, eladósítottak, csődközeli állapot, deviza hiteles birkák. Milyen édes ez a karigeri, kicsit bugyuta meg félénk de olyan cukkancs.
éÉS.. amit mondanak az megfelelő táptalajra hullik.
Ha ezt nézem akkor félelmetes.
De simán be lehet hülyíteni embereket kukacos maszkokkal.
Chippes oltóanyaggal.
Vezetés közben 10ből 8 basztatja a telóját, és állati fontos dolgokat posztolgat, mi volt a reggeli, jéé esik, jéé nem esik, az édes macsek és kutyus,
Nem lehet elmenni 100km-t mert koccanás vagy halálos baleset.
Tudatra ébredt az anyag, hatalmasak az egók, mindenki hüje agyatlan agyhalott, birka csak ők nem. De ezt mondja a 80%.

Szóval nem vagyok optimista a jövőt illetően. Nem a fidesz vagy nem fidesz, mert tőlem el is tűnhetnének de ettől a csőcseléktől mentse hazámat az Isten.

Hofinénk az ellenzékbe i…

#870737 Koffein

Hofinénk az ellenzékbe is beleszáll, nemcsak a kormányba.. :)


érdemes végignézni

#870734 Spade Előzmény: #870711

Igen de akkor mi is megérdemeltük gyurcsányt 2006-ban. Sztem azzal van a baj ha a gátlástalan hazudozást benyelik az emberek, egy "tárgyilagos" "független" média segítségével, esetleg a közösségi médián le le tiltogatják a nekik nem szimpi oldalt. Meg ha a posztokkal megtámogatott semmittevést jövőbe látó demokratikus kormányzásnak nézik

érdemes végignézni

#870699 Spade Előzmény: #870683

hahaha, a magyar és ájrópai libernyákok nagy példaképe, megmentője, a demokrácia nagy őre (akimozgósítani tudta szavazáskor a halottakat is), és aki 120 éve jött a szenátusba, és ööööö annyway


Gábor, Mihály és a sajtószabadság

#870627 TrendMan

"A betelefonálók között azonban volt egy olyan ember is, aki nem értett egyet az előtte szólókkal. Mihály onnan indította gondolatmenetét, hogy fiatalkorában, a '70-es évek diktatórikus Magyarországán sokat hallgatta az Amerika Hangja rádiót, és most déjà vu érzése van. Mihály és a műsorvezető között a következő beszélgetés zajlott le (bár kissé nehezíti az olvasást, jeleztük, ha a műsorvezető megpróbált a férfi szavába vágni):

Mihály: Vártuk, hogy véget érjen a szocializmus, vártuk, hogy szabad világ legyen, vártuk, hogy valaha Európához tartozhassunk, a Nyugathoz tartozhassunk. Akkor az Amerika Hangja rádió azt mondta, hogy rendkívül fontos a jogállamiság megléte, aminek eleme, hogy független legyen a bíróság, legyen független a törvényhozói szerv és a végrehajtó szerv. És a negyedik pedig, hogy legyen független a sajtó. Legyen szabad a sajtó. Most önök úgy tették fel a kérdést, hogy az ellenzék képes volt Magyarország ellen dolgozni Brüsszelben. Már a megközelítés is borzalom. (A műsorvezető megpróbál közbevágni.) Tizenhét évesen az Amerika Hangját kellett hallgatnom, és most ismét olyan világban élünk, hogyha szabad sajtót akarok hallgatni, akkor vagy az interneten tájékozódom (a műsorvezető megpróbál közbevágni), vagy pedig valamelyik nyugati sajtóterméket olvasom. Borzalom, tessék elhinni nekem…

Műsorvezető: Tehát, Gábor, nem értem. Egyrészt…

Mihály: Én Mihály vagyok.

Műsorvezető: Bocsánat, Mihály, elnézést. Szóval Mihály, én azt gondolom, hogyha nem lenne szabad ez a sajtó, mármint, hogy konkrétan nyilván a Kossuth Rádióra gondol, akkor ön nem nagyon tudná itt elmondani a véleményét. Egy.

Mihály: De uram, amikor így teszik fel a kérdést az én adómból fizetett rádióban…

Műsorvezető: Mondom egy. Tiszteljen meg, legyen szíves! (Mihály még mondja.) Jó, akkor halkítsuk le Mihályt, jó? Kicsit halkítsuk le Mihályt, jó? Köszönöm szépen. (Mihályt teljesen lehalkították, lenémították.) Tehát, egy: ha nem lenne szabad a sajtó, ön nem tudná ezt elmondani. Kettő: én nagyon szívesen beszélek önnek olyan időkről, amikor bizonyos emberek a lábukat nem tehették be bizonyos médiumokhoz, mert egyszerűen listán szerepeltek a nevek, és nem nagyon fogadták volna őket szeretettel… Most akkor hívjuk vissza Mihályt!

Itt visszahangosították Mihályt, aki azóta is mondta, amit szeretett volna.

Mihály: …ezt szeretném elmondani a Kossuth Rádióban…

Műsorvezető: Itt van még, Mihály?

Mihály: Igen, itt vagyok.

Műsorvezető: No, de egyébként az ellenzéki tevékenységgel egyetért?

Mihály (nevet):Az ellenzék lehetne százszor vérmesebb, és már régen utcára kellene vinnie az embereket.

Műsorvezető (szintén nevetve):Na, hát akkor innen folytassuk a hírek után!

Mihály: Mert… (Mihályt lekeverik.)

Műsorvezető: Köszönöm, hogy hívott bennünket, Mihály! Én azt gondolom, hogy a szabad sajtó kérdésében most nem kell vitába szállnunk.

Ezután hírek következtek, de Mihályt már nem kapcsolták vissza."

blob:

https://nava.hu/1857c800-9754-465b-a44b-591ec7bb9f...

https://telex.hu/belfold/2021/03/26/egy-betelefona...

tovább fehéredik a gazdaság

#870540 Ibiza Előzmény: #870527

Mesterséges intelligencia elemzi az adatokat és gondolom összeveti a jövedelmekkel.
Terjedni fog a kp fizetés.

Amúgy kb 3-4 éve tesztelik a rendszert és láttak is dolgokat de nem használhatták fel.

tovább fehéredik a gazdaság

#870527 Koffein

lesz adat dögivel

"Április elsejétől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) minden számla adatait megkapja az online számlarendszeren keresztül, azaz nemcsak a cégek közötti számlák információi érkeznek meg a hatósághoz, hanem azoknak a számláknak az adatai is, amelyeket a lakosság, vagyis a különféle magánszemélyek vásárlásairól, ügyleteiről állítanak ki a vállalkozások - mondta a Magyar Nemzetnek Izer Norbert adóügyi államtitkár."

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/aprilistol-min...