Regisztráció Elfelejtett jelszó

Space - ŰR részvények

Privateer Space

#877615 Koffein

Senki nem akar kimaradni a zűrből...

https://haszon.hu/megduplazni/kornyezetvedelem/ste...

"Steve Wozniak, az Apple társalapítója hivatalosan bejelentette: Privateer Space néven új űripari vállalatot indít.

...

Augusztusban megjelent egy cikk a Businesswire-ön, amely egy titán alapú 3D nyomtatóról értekezett. A cikk Steve Wozniakot is idézte, aki kifejtette, hogy egy ilyen eszköznek az űripari vállalkozások is nagy hasznát vehetik. Majd a portál úgy hivatkozott rá, mint a Privateer Space társalapítójára, ez egyéblént egy új, az űrszemét megfigyelésére és feltakarítására szakosodott műholdvállalat.

Mindenesetre Woz nagy szívességet tenne az űrkalandoroknak. 2019-ben a NASA a világ legnagyobb szeméttelepének nevezte az alacsony Föld körüli pályát, ahol már több mint 6000 tonnányi űrszemét kering."

Föld körüli pályára állt a SpaceX

#877613 Koffein

Elon Musk itt is szintet emelt, hol van e mellett Jeff Bezos + Richard Branson repülése? :)

https://telex.hu/tech/2021/09/16/fold-koruli-palya...

"Az Inspiration4 címet kapó, háromnapos út történelmi jelentőségét nemcsak az űrturizmus gyakorlati beindulása adja, hanem az is, hogy a Dragon űrkapszulának csak fizető utasai vannak. Az biztos, hogy a 38 éves Jared Isaacman amerikai milliárdos üzletember bérelte ki a Dragon űrkapszulát, a Time magazin értesülései szerint a négy űrturista útja 200 millió dollárba került.

Az út során Isaacman és három társa – Sian Proctor, Hayley Arceneaux és Chris Sembroski – 580 kilométeres magasságban, vagyis a Nemzetközi Űrállomás (ISS) keringési pályájánál magasabban, nagyjából 30 ezer kilométer óránkénti sebességgel száguldva másfél óránként kerülik meg a Földet."

JoanneClarr

#875049 JoanneClarr

Nézem itt, amiket írtok és nagyon érdekel engem is a dolog, csak nem igazán tudom, hogy hol kéne belevágni. Meg most mi köze az online tőzsdézéshez annak, hogy az Amazon vezetője az űrbe megy? Vagy van valami alkusz cég, aki megmutatja nekem az egészet? Tök érdekelne a dolog, de kollégám azt mondta, hogy ha nem figyelek oda, sokat veszíthetek. Az meg azért nem lenne jó, most vettem fel egy tök nagy hitelt, hogy kiköltözhessek a Duna-part mellé. Ezen is sokat filóztam, fene tudja, hogy a jelenlegi helyzetben érdemes volt-e belevágni.

Minden ami űr részvénnyel kapcsolatos

#870673 Koffein Előzmény: #870671

én is néztem, hogy ezek mit keresnek ott :) annyiban igazuk van, hogy a mars fele netflixezni jó volna, meg vásárolni ezt azt az amazonon :)))