Regisztráció Elfelejtett jelszó

Space - ŰR részvények

ark

#867808 Koffein

nocsak a pf olvas minket? :)

https://www.portfolio.hu/uzlet/20210115/eddig-mind...

A legújabb durranás az űrutazás

A napokban érkezett a hír, hogy az ARK egy újabb befektetési alapot indítana el, amely kifejezetten az űrkutatásban érdekelt cégekre fókuszálna, amelybe beletartozik az űrutazástól az ezzel kapcsolatos technológiai innovációkig minden (pl. robotika, mesterséges intelligencia).

A bejelentést követően pedig szinte felrobbantak az űrutazással és űrkutatással foglalkozó vállalatok részvényei, holott egyelőre még azt sem lehet tudni, hogy melyikbe fektetne bele az új befektetési alap.

A kereskedelmi űrutazással foglalkozó Virgin Galactic részvényei 19,85 százalékkal kerültek feljebb, így idén már közel 40 százalékos pluszban áll.

virgingal

A Maxar Technologies részvényei szintén közel 20 százalékkal emelkedtek a hírt követően. A vállalat elsősorban űrtechnológiával foglalkozik az Egyesült Államokban, többek között radarokat, szatelliteket és hasonló berendezéseket gyártanak.

maxarte

Külön érdekesség, hogy még olyan vállalatok részvényeinek az árfolyama is felment, mint a Stable Road Acquisition, amely 26 százalékkal emelkedett. Ez azért meglepő, mivel a cég az úgynevezett SPAC kategóriába tartozik, vagyis egy üres vállalat, amely felvásárlási célpontot keres. Azt azonban már tudni lehet, hogy egy Momentus nevű űrutazással foglalkozó, 2017-ben alapított céget vesznek meg. Már ennyi is elég volt ahhoz, hogy a hír után nagyot menjenek a papírok.

stableroad

De természetesen más űrutazással és űrkutatással foglalkozó társaságok részvényei is nagyot mentek, így az ezekbe befektető, többi tőzsdén kereskedett alap részvényei is emelkedésnek indultak.

A Moors & Cabot egy elemzője azzal magyarázza ezt a különös jelenséget, hogy:

Catherine Wood évekig verte az asztalt az akkumulátor technológiával és az elektromos autókkal kapcsolatban, akkor, amikor még senki sem foglalkozott ezekkel, és igaza lett. Ezt pedig sokan nem felejtették el.

Minden ami űr részvénnyel kapcsolatos

#867740 Koffein

ARK Investes nőci, aki évek óta bika a Teslával kapcsolatba, Space ETF-et indít, és mivel most fog felpörögni a téma, így ide kerülhetnek majd azok a részvények, amik az űr, hold, aszteróid mars meghódításával kapcsolatosak...

https://www.thestreet.com/investing/virgin-galacti...

Investing in the Space Industry with "Space Stocks" - Nanalyze