Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

Országokat tesz tönkre, …

#868103 TrendMan Előzmény: #868088

Országokat tesz tönkre, de ez nem zavar bele abba a képbe, hogy egy globalizált világban egyre több profit jelenjen meg az online bankszámlákon.

A saját, harmadik világbeli országuk GDP-je jóval kisebb, ezért ha ott maradnak várárlóként jóval kisebb pénzt mozdítanak meg, mint ha mondjuk az USA GDP-jét és annak jóval erősebb valutáját mozgatják.

Másrészt odahaza így is van és lesz is elég utánpótlás.

Harmadrészt pedig a nyugati világ bukott a demokrácia exporttal, ezért bukott az az elképzelés, hogy első világbeli pénzzel harmadik világbeli országokat lehet felfejleszteni.

Demokratikus választások nélkül (a 3. világbeli országokban) a nyugati világ nem tud kontrollt gyakorolni a pénze felett, nem tud minimális ellenőrzést sem tartani annak felhasználása kapcsán, ezek a tőkék többnyire harmadik-világbeli diktátorok és helyi potentátok zsebében kötnek ki.

Talán ez az oka a bevándorló importnak.

Lehet, hogy ez egy paradigma váltás és annak beismerése a Nyugat részéről, hogy a demokrácia exportra tett kísérletek nem működnek?

A saját országukban is e…

#868088 Ibiza Előzmény: #868084

A saját országukban is ekkora vásárlóerő lenne. Országokat tesz tönkre az elvándorlás. Az elmaradott országok fejlesztése nagyobb üzlet lenne.
Régen is csinálták amit a nyugat nem vett meg vitték keletre.

Sokkal többe kerül a fenntartása a szisztémának mint a haszon.
Ezek a metrószexuális kis pöcsök pont annyit baszq..k a telefont mint a csajok. Ezért van annyi baleset.


Mindent a profit mozgat.…

#868084 TrendMan Előzmény: #868081

Mindent a profit mozgat.

Na és melyek a társadalomnak azok a rétegei, amelyektől a jövőben növekedés és további fokozott vásárlás várható?

- Nők ill furcsa nemű emberek

- Bevándorlók

Előbbiek azért, mert a vásárlási döntések 80 %-át már most is ők hozzák meg. Egy nő nem tud ellenállni a 28. pár cipőnek, mert ő megérdemli. Egy nő elbűvölve követi a telefonján a történéseket egész nap. (Tisztelet a kivételnek.)

A bevándorlók azért, mert sokan vannak, sok gyerekük van (még) és mert a múltban nem volt lehetőségük vásárolni.

Ezt a két réteget, amelynek erőteljes hátszele van azért, mert tőlük várja az Elit a piacgazdaság további pörgetését, támogatják a döntéseikkel.

Véleményem szerint a dolog ott lett elbaltázva, hogy a profit szempont mindenek felett állóvá vált a mai világban.

Ilyen értelemben (és ezt nem szívesen mondom ki), de a mohamedán megközelítés sokkal szimpatikusabb és társadalmilag sokkal stabilabb.

Egyébként hasonló átalakuláson már átmentek a rómaiak is, amikor a római légiókba egyre több gótot és más távoli nemzet fiát vonták be, a társadalomba egyre több bevándorlót fogadtak be és kapott római polgárságot.

A Birodalom nő, aztán visszavág.


Én nem hittem el a szava…

#868082 Ibiza Előzmény: #868053

Én nem hittem el a szavazatok miatt csinálják..annyira káros és annyira értelmetlen a társadalom szempontjából...és annyi veszélyt rejt.. nagyon rossz a hatásfoka..nagyon drága de még is.
Ami félelmetes..látszólag értelmes emberek úgy beleállnak ebbe a szarba..mintha az életük múlna rajta.

inkább érthetetlen, a ko…

#868081 Ibiza Előzmény: #868053

inkább érthetetlen, a kollektív bölcsességnek működnie kell..kellene.

látható a recept.Csaláss…

#868047 Ibiza

látható a recept.
Csalással vagy bármivel mindenáron megszerezni a hatalmat, minden társadalmi bizalmat és közmegegyezést szétszedni, szétszedni a nemzeti értékeket, és a legfőbb, új szavazatokat venni és fenntartani az új szisztémát.
Biden is azzal kezdi szavazatokat vesz, 11 millió illegális bevándorlót legalizál akikre a szavazáskor lehet számítani majd.
Ez a harc lesz a végső. a szélsőbal/libsibal totális támadásban van.
Jön a "szép új világ" liberálbolsevizmus, ha jól viselkedsz nyalhatsz..kapsz tejet vajat.. mint kínában, értékelni fognak mennyire vagy hasznos tagja a világuknak.

Hol van kérem szépen a menedzser?

#867934 TrendMan

Nehéz helyzetben a pályaválasztók: szakadék tátong a megfizetett és a megbecsült szakmák között

Több nemzetközi kutatás is foglalkozik évről évre azzal a problémával, hogy szakadék tátong a társadalmi megbecsülésnek örvendő, és a jól fizető szakmák között. A The Varkey Foundation kifejezetten a tanárok munkájának társadalmi megítélését vizsgálta 2013-ban, majd 2018-ban is a Global Teacher Status Indexben - a felmérés 35 országban, köztük Magyarországon folytatták. A kutatás rámutat, hogy Magyarországon a tanárok helyzete (megítélése és bérezése) nem túl jó. Ami azonban fontosabb, hogy nem csak a tanárok munkájának megítélésével kapcsolatban tettek megállapításokat: felállítottak egy rangsort is a szakmák között aszerint, mennyire tartják elismertnek, megbecsültnek a válaszadók. E szerint a lista a következőképpen fest:

1. Orvos

2. Ügyvéd

3. Mérnök

4. Iskolaigazgató

5. Rendőr

6. Ápoló

7. Könyvelő

8. Helyi önkormányzati képviselő

9. Vállalati tanácsadó

10. Középiskolai tanár

11. Általános iskolai tanár

12. Webdesingner

13. Szociális munkás

14. Könyvtáros

Mivel a nemzetközi kutatások nem feltétlenül tükrözik a hazai helyzetet, a Pénzcentrum felmérést készít, melyben arra keresi a választ, 2021-ben, Magyarországon milyen az egyes szakmák megítélése, mennyire elismertek, hasznosak társadalmilag, túl- vagy alulfizetettek az egyes szakmák.

újra kéne építeni az internetet

#867866 Koffein Előzmény: #867863

Itt fb, googleről van szó főként. Van benne logika, hogy fb-n, twitteren, google egyes szolgáltatásaiért, az adatainkkal fizetünk. És itt válik érdekessé a téma, hogy az adatokkal lehet úgy játszani, hogy a végeredmény egy brexit legyen... vagy az okés-e, hogy az fb lehallgatja a felhasználóit, és ha kimond különböző kulcsszavakat, akkor az adott termékeket kezdi ajánlgatni?

Az is kérdés, ha fizetnénk érte, akkor jobban megválogatná-e az ember, hogy milyen infókat fogyaszt?

Jobs vs Gates, ha azt nézzük mindkét filozófia megtalálta a saját piacát..

újra kéne építeni az internetet

#867863 TrendMan Előzmény: #867843

Ez az arc Microsoft-os, tehát Bill Gates embere.

Bill Gates-nek az a mániája, hogy mindenki pénzzel fizessen mindenért. Steve Jobs életrajzi művében vannak érdekes részletek arról, hogyan ment az alkudozás a garázsokban, ahol a fejlesztések zajlottak anno Kaliforniában arról, hogy egyik felhasználó vagy a végfelhasználó ki szerint hogyan szükséges, hogy fizessen.

Szerintem ez a szakértő egy előretolt hadállás, aki egyébként részben valós problémákat fogalmaz meg.

Kérdés, ha újra lehetne is fejleszteni az internetet, az miért működne jobban? Mi erre a garancia?

20 éves a Wikipedia

#867836 TrendMan

Budapest, 2021. január 15., péntek (MTI) - Megalakulásának 20. évfordulóját ünnepli pénteken a mindenki által szabadon szerkeszthető online világenciklopédia, a Wikipédia, a világ hetedik leglátogatottabb honlapja.

Az internetezők által szerkesztett webes enciklopédia 2001. január 15-én indult útjára angol nyelven, az első év végére pedig már 18 nyelven volt elérhető. Ez a szám mára 309-re bővült, így a világ egyik leglátogatottabb weboldalává és az egyik legnagyobb, leggyakrabban használt információforrásává vált. Az oldalt a kezdetektől fogva önkéntesek szerkesztik szerte a világon, minden hónapban több mint félmillióan javítják és ellenőrzik a tartalmát. A honlap 2007-ben bekerült a világ 10 leglátogatottabb weboldala közé, egyedüliként a nonprofit honlapok közül. A Wikimédia Alapítvány médiatára, a Wikimédia Commons 2004. szeptember 7-én indult el, a feltöltött fájlok száma 2016. január 13-án túllépte a 30 milliós határt, ezzel az oldal egyike lett a világ legnagyobb szabad médiatárainak. Egy felmérés szerint a fejlett ipari országokban (OECD) az emberek havonta átlagosan kilenc Wikipédia-szócikket néznek meg. A legtöbb emberek által szerkesztett szócikk angol nyelvű, második helyen a német kiadás áll. A teljes szócikkállományt tekintve 2. a szebuano (egy fülöp-szigeteki nyelv), a 3. pedig a svéd, ezeket azonban mesterségesen duzzasztotta fel egy vitatott, svéd fejlesztésű robotszoftver. A Wikipédia magyar nyelvű változata 2003. július 8-án indult el és ma 482 ezer magyar nyelvű szócikket tartalmaz. A magyar Wikipédia nagyjából 2000 alkalmi és 150 állandó, aktív szerkesztővel rendelkezik. Az enciklopédia számos elismerést is nyert az évek során: 2015 őszén megkapta a holland király által adományozott Erasmus-díjat, amelyet kiemelkedő kulturális tevékenységet folytató személyeknek vagy intézményeknek ítélnek oda, valamint kiérdemelte a spanyol királyi család kitüntetését, az Asztúria Hercegnője-díjat is, nemzetközi együttműködés kategóriában. Bár a világ legnagyobb szabad médiatára nem nyereségérdekelt, az online lexikont működtető - a technikai hátteret biztosító és több mint 100 fizetett programozót alkalmazó - Wikimédia Alapítvány évente több mint 120 millió dollár adományhoz jut.