Regisztráció Elfelejtett jelszó

Tesla Motors Inc - TSLA

Teslanaires - Teslamosok

#866817 Koffein

Teslanaires, így hívják az új Tesla milliomosokat, akik hittek benne és beletoltak egy kis pénzt az elmúlt években...

A bloomberg cikk bemutat pár embert, akik beletettek 90-100e dollárt, azaz mindenüket, oszt mostanra milliomosok... a cikk is felteszi azt a kérdést, hogy eladják, vagy még tartsák-e? de a cikkből az is kiderül, hogy nincs kiszállási startégia és a továbbiakban is hisznek a szárnyalásban...

https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-12-18...


kezd lefőni a kávé?

#866519 Koffein

még a végén Burry bácsinak igaza lesz és ideje volna Musknak a szufléra valót zaciba adni :)

"A Nikkei Asia szerint a Toyota már a következő 1-2 évben piac érett szilárd test akkumulátorral ellátott autót fog bemutatni. Árakról nyilván nem szól még a bejegyzés,

A töltési idő "állítólag" 10 perc, ami alatt 500 kilométeres hatótávot tud "felvenni" az autó. Az akku helyigénye nem nagyobb, mint eddig, kevésbé tűzveszélyes a technológia, illetve tűz esetén vélhetően kevésbe fatális a helyzet.

Az iparági várakozások szerint a szilárd test akksik az évtized közepe-vége felé lesznek széria érettek. Valami hatalmas okosságot húz elő a Toyota, ha már 1-2 éven belül meg tudják valósítani ezt."

https://www.facebook.com/varkonyi.gabor.hivatalos/...

#TeslaSzuflé

#866114 Koffein

Kíváncsi vagyok, hogy a nagy shortoló nyereséget, vagy veszteséget fog elkönyvelni...

Kép

atomot

#866102 Koffein

a kis Gráta most sír, vagy nevet? most hogy a németek az atomerőműveket elkezdték bezárni, azt mondja ez a hippi, hogy nyissák ki? hát ez hogy? :D

"Ha a teljes közlekedési szektor átáll villanyra, akkor dupla annyi áramra lesz szükség, mint eddig. Ehhez meg kell növelnünk a szél és a szolár erőművek, valamint az atomerőművek kapacitását."

https://varkonyigabor.blog.hu/2020/12/03/elon_musk...

összeesik, mint a szuflé - Musk

#865976 Koffein

A Tesla az elmúlt 5 negyedévben nyereséges volt, de Musk most azt mondja, hogy mindenkinek ki kell vennie a részét a jövőbeli nyereségességből.

"Ha megnézzük a tényleges jövedelmezőségünket, akkor 1 százalék körüli értéket látunk az elmúlt évben. A befektetők sok bizalmat adnak nekünk a jövőbeli nyereségért, de ha valamikor arra a következtetésre jutnak, hogy ez nem fog megtörténni, akkor a részvényeink azonnal összeesnek, mint a szuflé a kalapácsütés alatt."

https://www.portfolio.hu/befektetes/20201202/elon-...

Buffett bevásárolt?

#865860 Koffein Előzmény: #865857

Attól függ, hogy nem-e kezdtek el már vásárolni belőle? Habár igen, lehet short covering, ha ekkora vételi erő jön be, de ahogy nézem, nincs most szétshortolva... kb60milla részvénnyel shortolják, ez kb egy forgalmasabb napi forgalomnak felel meg...ez mennyire lenne elég? talán 1000ig? lemaradók is beszállnak, 1500? ki tudja? :)

Buffett bevásárolt?

#865857 matgab Előzmény: #865726

mit vártok a dec közepi indexbe kerüléstől?

Megy ez még feljebb? Mennyire duplájára, triplájára?

Ha tényleg nagy súllyal érkezik meg az indexbe és az alapok elkezdik vásárolni nyakra főre -mert kell alapon- úgy, hogy venni csak a kicsiktől fognak tudni venni, akik nem akarják eladni, mert felfele megy, akkor nem lesz ebből egy olyan emelkedés, mint a VW idején a short covering?


Buffett bevásárolt?

#865726 Koffein

Warren Buffett, a világ egyik legnagyobb befektetője bevásárolhatott valamilyen fontos társaság részvényeiből – talán a Teslából. Erről szólnak a pletykák és a találgatások a Finanzen.net német oldal szerint. Az egyik alapja a híresztelésnek, hogy a Tesla tulajdonosi körében felfedeztek egy meg nem nevezett részvényest, 50 millió darabos tulajdonnal. A másik, hogy a legutóbbi negyedéves jelentésben a Berkshire Hatthaway utalt arra, hogy a tőzsdefelügyelet (SEC) engedélyével titokban tart valamit.

A 13F űrlap záradékából kiderül, hogy létezik olyan megállapodás, amelyet közvetlenül a SEC-vel kötöttek, és amely nem nyilvános tranzakcióra utal. David Kass, a Marylandi Egyetem professzora szerint Buffett most kétségtelenül nagy pozíciót épít, és ezt a következő 13F jelentésben fedheti fel. Más elemzők is feltételezik, hogy egy nagy tőzsdei társaságnak kell rejlenie a célpontnak a külön megállapodás mögött.

ez már csak így megy, a főni leruccan Berlinbe, nem talált parkolót és jön egy új modellcsalád

"Új, kompakt kategóriájú járműmodellt akar kifejleszteni kifejezetten az európai piac számára. Nemrég voltam Berlinben egy X modellel, és sok problémánk volt, hogy olyan parkolóhelyet találjunk, amelybe az autó belefér magyarázta Musk."

https://privatbankar.hu/cikkek/reszveny/musk-parko...

ismét nyereséges

#863875 Koffein

mekkora mákja van Musknak, hogy CO2-vel tud kereskedni..

"a működési eredmény rekord szintre, 809 millió dollárra nőtt a negyedévben, ami 9,2 százalékos üzemi marzsot eredményezett. Emellett javarészt a CO2 kreditekből származó bevételeknek köszönhetően 156 százalékkal 874 millió dollárra nőtt a Tesla adózott eredménye (non-GAAP). Ha az Elon Musknak járó kompenzációs csomag értékét levonjuk, akkor viszont csak 331 millió dolláros profitról beszélhetünk (GAAP), ilyen értelemben pedig a CO2 kreditek bevételei nélkül veszteséges lett volna a cég."

https://www.portfolio.hu/uzlet/20201022/megallitha...

Visszatekintö

#863422 rbbj11 Előzmény: #818335

Figyelem!!! Hatalmasat tévedtem, ti pedig el voltatok képedve, mikor 1000 usd-re vártam teslát!!

rbbj11

Figy, a 100 usd-s ärfolyamhoz képest tul van rendesen értékelve, megcsinálta volna lehet ker. idöben is. Oké, hogy 1000 usd-re várom a teslát, de nem mostanában...sok-sok év kell még ahhoz. Jelenleg 200 usd felett nem tul vonzo nekem.

Hát igen. 1000en mind eladtam. 2500on már fájdalmas...