Regisztráció Elfelejtett jelszó

USA részvények

Jól indítja a 2021-et a WallStreet

#867350 TrendMan Előzmény: #867349

Majd, ha repül, elhiszem neki.

Legalább úgy, mint a S&P500 szokott.

Én most eljutottam oda, hogy a politikai palettán számomra már csak ellenszenves oldalak vannak.

Jól indítja a 2021-et a WallStreet

#867338 Illuzio Előzmény: #867315

"Matgab" megint előadod a hattyú halálát. komolyan ki kíváncsi erre? Sírtál 4 éven keresztül az idióta "faktorod " miatt, most megint előre nyafogsz. Nem unod már? Majd 20 éve ezt csinálod, ha Te valóban kereskednél, akkor nem rováznál állandóan az éterben. Azt a pénzt amit kerestél a vállalkozásaiddal (20 év alatt 50-100 mill. tb-t fizettél ???) azt hasznosabb dolgokra is használhatnád mint a börze. Te egy megveszekedett virtuális befektető vagy, max. 1-1 részvény tartása nem speka. Megragadtál az ifjú korodban. Mikor nősz már fel?

Jól indítja a 2021-et a WallStreet

#867319 matgab Előzmény: #867317

Hát tudod, nem szervezte senki tovább a "spontán" bulikat...

Jól indítja a 2021-et a WallStreet

#867317 Koffein Előzmény: #867315

Szerintem Trumpon kívül nem kételkedett ebben senki :)

én is pont ezen gondolkodtam, hogy lehet fegyvergyártó cégek részvényeibe bele kéne markolni, az elkövetkező években megnőhet a kereslet a fegyverek, drónok, repcsik iránt...

amúgy a választások óta hallott bárki is a blm tüntetésekről? hirtelen hogy elcsendesedtek... :)

Jól indítja a 2021-et a WallStreet

#867315 matgab Előzmény: #867161

kételkedett-e valaki egy pillanatig is azzal kapcsolatban, hogy a demokraták fognak nyerni azután, hogy valszeg az egész elnökválasztást sikerült elcsalnia a demokratáknak:

Nekem csak az a kérdés, hogy ez most jó lesz a részvénypiacnak vagy sem. Azt gondolom, hogy a demokrata vezetés visszatér az USA birodalmi politikájához, azaz háborúzni fognak előbb utóbb valakivel, az az olaj árát emelni fogja, de Biden zöld hullámai miatt abban sem vagyok biztos, hogy előtte nem esik-e még az olaj egyet előtte.

Cannabis papírok menni fognak, mert jó az a demokratáknak, ha a nép közben delíriumban várja a rabszolgásítását...

Erste:

Fordulhat a szenátus

Különösen erős napot zárt tegnap az amerikai piac annak fényében, hogy mekkora változás előtt állhat az amerikai törvényhozás. A három index közül a Nasdaq Composite teljesített a legjobban, közel 1%-ot emelkedett. Ez azért is érdekes, mert pont a technológiai vállalatokat érintené legkevésbé kedvezően a demokrata kontrol.

97%-os feldolgozottság mellett úgy néz ki, hogy mindkét széket a demokraták fogják megnyerni. A sajtó már győztesnek kiáltotta ki az egyik demokrata jelöltet, a másik pedig jelen állás szerint 0,3 százalékponttal vezet. A korai szavazatokat most is később dolgozzák fel, mint a választás napján érkezetteket, így a demokraták előnye tovább javulhat. A PredictIt jelenleg csupán 5%-os valószínűséget tulajdonít annak, hogy a szenátus republikánus kézen marad. A piacok is elkezdték beárazni a demokrata győzelmet. A Russell 2000 futures 1,4%-os pluszban, a Nasdaq 100 futures 1,3%-os minuszban kereskedik, a 10 éves állampapír hozama pedig 1% fölé emelkedet

sp500

#866807 Koffein Előzmény: #866799

az utolsó10 percben jól megfordították helyzetet az alapok, majd jövő héten revansot vehetnek :)

sp500

#866797 Koffein

hopp a mai esésről csakis a tesla tehet, mert átsúlyoznak az alapok... :)

"A becslések szerint a pénteki kereskedési nap végére mintegy 80 milliárd dollár értékben fognak begyűjteni Tesla részvényt ezek a befektetési alapok. Másrészt ugyanezek az indexkövető alapok meg más részvényektől meg kell, hogy szabaduljanak ugyanilyen értékben.

A Virtu ITG Canada indexkutatással foglalkozó vezetője, Ivan Cajic szerint:

Az indexkövető alapok menedzserei nagy mennyiségű pozíciókat kénytelenek eladni más S&P 500 tagokra vonatkozóan, annak érdekében, hogy finanszírozni tudják a Tesla részvényeket, és ennek jelentős hatása lesz az egész indexre."

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20201218/hatalma...

Crocs

#866752 Koffein Előzmény: #866747

Miért lenne magától értetődő? :) egy eredeti crocks papucs/cipő 10-20e körül, felett van, a hamisított pár ezer ft, az utóbbit vásárolják a népek, a kínai boltba.. azt néztem, hogy felénk a crocks bolt is bezárt, nem is látok ilyen boltot, cipőt, szóval ki veszi? hogy nem ment csődbe? csupán ilyen kérdések kavarognak bennem :)

Crocs

#866747 Fornit Előzmény: #866741

Olyan gumipapucs, amivel tele vannak a kínai boltok, csak van rajta márkajelzés? Magától érthetődik.

Cramer

#866743 TrendMan Előzmény: #866340

A tapasztalatlan fiatalság mindig előnyben van, amíg a piacok nem esnek be.

Meg a nagybankok is.

Aztán majd jönnek a sirámok, hogy ennyi meg ennyi milliárd dollár 'égett el' egyetlen perc alatt stb...

Bezzeg most senki nem azzal a retorikával jön, hogy ennyi-meg-annyi milliárd dollár keletkezett a semmiből rövid időn belül.

Cramer

#866340 Koffein

hát igen, ezt tapasztaljuk már egy ideje :)

"Bár ezek a vásárlók lehet, hogy fiatalok, de egy olyan piacon vagyunk, ahol a tapasztalatlan fiatalság előnyben van a cinikus idősebbekkel szemben"

  • Tesla
  • Roku
  • Shopify
  • Etsy
  • PayPal
  • Netflix
  • Amazon
  • Okta
  • Zscaler
  • Palo Alto Networks
  • CrowdStrike
  • Zoom Video Communications
  • RingCentral
  • Virgin Galactic
  • Snowflake
  • Fiverr International
  • HubSpot

https://www.portfolio.hu/uzlet/20201209/cramer-eze...