:-DDD
az hagyján, de amikor egy ázsiainak felmutatnak egy sárga lapot, azt nagyon rasszistának érzem. Nem lehetne zöld meg kék lapokat használni? Vagy inkább szivárványosat?
Vajon mi történne, ha mondjuk Afrikában játszanának egy meccset, ahol mondjuk van egy fehér bőrű idegenlégiós és a bíró azt a kifejezést használja, hogy a --> white one vagy a sápadtarcú egy megfelelőjét?
Tényleg, az indiánok rasszisták voltak, amikor a fehéreket sápadtarcúnak titulálták?
Sőt, a fenti szenárió Kínában bármikor megeshetett, hiszen sok európai focizik ott levezetésként. Vajon azokra milyen szavak vannak ott közhasználatban? Nem hiszem, hogy csak a mezszámuk vagy a nevük alapján hivatkoznak rájuk ...
(???)
azt mondta, hogy adj a fekete játékosnak sárga lapot. Csak ugye románul a fekete negru. Na ezen meg kiakadtak a niggerek...
Botrány bazzeg, hogy a fekete szót sem lehet már használni a PC miatt...
Nos, a Fradi 1 pontot szerzett a csoportban, ezek szerint szakértő vagyok:)
Érdekes fejlemények Párizsban, ha jól értem a 4. bíró rasszista megjegyzései miatt a csapatok levonultak a pályáról:
https://www.kicker.de/4686298/ticker/paris-st-germ...
Ilyen se volt még, hogy egy tök üres stadionban a bíró viselkedjen rasszista módon, Még jó, hogy petárdákat nem lőtt fel !
HeHeHe :-DDD
kerülhettünk volna gyengébb csoportba is, a legjobb a dán -osztrák lett volna, a legrosszabb talán a C vagy D csoport, de amúgy ha nem a dán csoportba kerülünk, akkor kb hasonló erősségű ellenfelek lettek volna.
Most , hogy a románok gyengébbek jó lett volna velük is összekerülni, hátha megverhettük volna őket.
Igazából rajtunk múlik. Nem vagyunk csoport favoritok, de akár, mint az NL-ben , ahol megvertük a török-orosz- szerb csoportot, itt is okozhatunk meglepetést. Jó lenne , ha addigra beépülne a csapatba a múltkori gyors csatárunk Varga Kevin és Szoboszlai, Sallai, Kalmár trió sem sérülne le. Esetleg hátha Balogh Norbi még egyszer összeszedi magát, vagy Vécsei talál magának egy olyan csapatot , ahol játszik.
Hátul Orbán, talán Lang beérik, Negoval és Botkával vagy Fiola /Bolla Bendegúz vagy Hangyával, csak tudjuk valahogy stabilizálni a dolgokat.
Nagyon sokan javasolták Hahn-t a Paksból mostanában, hátha Rossi mester is eldönti, hogy kell-e.
Mindegy csak Szalai már a pálya mellett legyen, mint mentor vagy edző és Dzsudzsit se hívják már vissza az EB-re se!
Ezt a gólt szerintem méltatlanul keveset idézik, pedig zseniális, szinte külön műfaj:
Annyira váratlan, Vitray először nem is tud reagálni. :-)
A góljait végignézve senki másnak nem volt ennyi gyönyörű átemelős gólja.
Erre lehetne azt mondani, hogy a lényegtelen dolgok közül a foci a leglényegesebb:-)
Ibrahimovic meg 39 évesen úgy rúgdossa a gólokat a Napolinak, mintha a grundon lenne:
Most meg lehet kövezni engem , de:
- mi a fészkes fekete dolog történt , hogy minden gyönyörű.Több meccset megnyert a magyar válogatót táény,. Sőt Fradi is bejutott., több meccset nyert , tény Ezzel megint Magyarország felszabadult ?. Az ég kékebb? , a gazdaságunk jobb ?, kevesebb az adó? erősebb a forint?kevesebbet lopnak?
Meszáros stromann meg több pénzt fog kapni az egyetlen realitás
Egyébként a magyar sport eddig is jó volt , most is az legyen szerintem a fontos.
Személy szerint eddig sem érdekelt se a magyar , se a külföldi foci. Ellentétben szeretek úszni , természetet járni , teniszezni , sőt ultizni-bridgezni is , de ezért az állam ne öltsön erre kurva sokat , még akkor se , ha én lennék az Atyauristen.
A pénz!
A sok pénz elvakít!
Meg a hatalom!
Esetleg a szex!
Pénz, hatalom, szex,
MLSZ, MLSZ!!!
és Leekens után is egyértelműen Rossira voksoltam.
Azt nem tudom, hogy ha én mezei hobbiamatőrként ennyire láttam, hogy kiből lehetne jó kapitány, akkor az MLSZ-nél vajon miért nem látták?
katt előzmény:
2017 , még Leekens előtt írtam:
Sousa-nak nincs csapata, a Videotont elég jól összeszedte, nemzetközi eredményeket ért el (amit azóta sem senki), a Fiorentinának jó volt, és nincs csapata és ismeri a magyar közeget.
Marco Rossi: kis költségvetésű nem kiemelkedő játékos állományú csapatból csinált bajnokot. Jól érzi magát magyar közegben. Jelenleg a Dunaszerdahelyen van. Más kérdés, hogy amit el lehet érni egy klubcsapatnál - napi szintű kapcsolatban- azt el lehet-e érni egy válogatott esetén is?
Ha nem ez a kettő, akkor lehet valami újhullámos kapitány, mint Szélesi, vagy Szabics, de nekik nem hiszem hogy meglenne az az edzői tapasztalat, amire szükség lenne egy válogatott esetében.
De legalább a nmezetközi futball élet nyelvét értik.
khmmm ... jelenleg még nem tudjuk mennyire jó, én ezeket egyenlőre kicsúszott eredményeknek tekintem, amelyek jelentős részben az összes mérkőzés edzőmeccs hangulatának tudhatóak be.
Az biztos, hogy Rossi messze a legnagyobb tudású. legtehetségesebb, legelkötelezetebb és leginteligensebb edző, aki az elmúlt 40 évben a magyar válogatott szövetségi kapitányai közül.
Hozzá hasonló egyedül Dárdai volt, de nála is a támadójáték kialakítása problémákat okozott ( holott neki volt egy Gerája és egy még fiatal Szalaija, illetve több tehetségesebb csatára).
És nem emlékszem már ki volt anno, aki azt mondta, hogy ennek a csapatnak m indegy ki az edzője, de szerencsére tévedett. Igenis számít, hogy ki az edző, csak korábban vagy a képesség vagy a tudás, vagy a tehetség, vagy az empatikusság, vagy az elhivatottság vagy ezek kombinációi hiányoztak az edzőkből, mi meg azt hittük, hogy a csapat ennyire rossz.
Szerintem ez a kulcs mondat:
"Egészen felemelő lehet például játékosként azzal szembesülni, hogy az edző egyrészt megüti a kívánt szintet szakmailag (pláne jó néhány korábbi versenyzővel összehasonlítva), másrészt pedig se ugródeszkaként nem tekint a magyar válogatottra, se nem derogál neki az itteni munka."
Csányi meg lehet, hogy jó szervező, de inkább ne menjen a foci pálya közelébe.
Végülis Csányi addig szervezte az UEFA-ban a dolgokat, hogy mindig épp megmaradt az esélyünk, hogy kijussunk az EB-re és a C csoportból egyetlen csoport győzelemmel (csoport megnyerésével) egyenest az A csoportba ugrottunk... Tud valamit az öreg.