"Szóval most Full cash"
Forint?
Matgab Forintot longol emberek!!!
Vegyetek földet, aranyat, valutát, kovászolni való uborkát, vagy bármit:)
"Szóval most Full cash"
Forint?
Matgab Forintot longol emberek!!!
Vegyetek földet, aranyat, valutát, kovászolni való uborkát, vagy bármit:)
RFV eladva...Hátha mégis lesz valaki jószívű, aki az eljövendő óriási tőzsdei esésben megelégszik a kis de legalább realizált profittal és odaadja nekem 2800-on...:)
Szóval most Full cash (kivéve a történelmi FLAX (1200) és FREESOFT (4000) részvényeimet (ezek nem darabszámok, hanem beker árak voltak)
a várható inflációtól sokan félnek már... több nevesebb alapkezelő is aranyba tesz kisebb-nagyobb összegeket.
Valahol hallottam, vagy olvastam , hogy pontosan emiatt fog tönkremenni az amerikai bankrendszer pár éven belül. Az USA államadóssága hihetetlen mértékben nő, ennek előbb-utóbb meglesznek a következményei. És ezt már a mostani válság előtt is sokan mondták...
De biztos, hogy nem csak mi hallottunk ilyeneket, a fejeseknek meg ezt tudniuk kell, kíváncsi vagyok, hogy milyen akciótervük van erre az esetre.
Hát, mit is mondhatnék, úgy látszik az OTI eladásomat követő 2-3 nap alatt meglesz a szokásos faktorhatás...
Kicsit mérges vagyok...Nem is kicsit.
Először a Kva richter...Ma elértem volna az általam megbecsült és kikalkulált 45%-os hozamot, alig 2 hónap alatt...
Aztán vettem MOLt, 13200-nál, elkezdett esni 11.170-en kidobtam, azon a napon fordult,ma már az egekben...OTIra cseréltem, ami azonnal elkezdett zuhanni és 3000-ig meg sem állt...
Azt tegnap a záró előtti visszaesésben adtam el 3291-en. Azonnal fordult és tegnap óta emelkedett 150 HUF-ot...
Akárhogyis számolom laza 2 -3 millióval lehetnék beljebb, bármelyik lépésem nem lépem meg...Különösen a Richter fáj...
Tudtam hogy megemelték, de nem tudtam mennyire, és nem akartam hülyeséget írni. A 10-szeres szorzó is nagyon durva, ha így nézed.
sőt , a bankoknak nincs semmilyük, mert a betétesektől gyűjtik be azt a 10%-ot. és az a szorzó sem 10-szeres már, hanem csendben meghoztak már egy olyan szabályt, hogy azt hiszem 20 vagy 50-szeres (azaz 2 vagy 5% a tartalékráta, ezzel kapcsolatban olvastam egy szabályváltozásról.)
Ezért mondom, hogy bizonyos pénzügyi folyamatokat ellenőrző csoportok (mert ki engedi azt hogy a bankok kirabolják a reálgazdaságot és a társadalmat) legálisan kifoszthatják az emberiséget.
Igaz, és nem is akarok vitatkozni vele, de ez kamatos kamat, a befektető pedig nem fekteti vissza a nyereségét, hanem feléli.
Ennél sokkal nagyobb baj, hogy a bankok 10*es hitelt adhatnak. Van 1 millájuk, kihelyeheznek 10 millát. Nálunk a kamat most kb 10%, tehát évente kérik vissza azt, ami nekik összesen volt. Egyértelmű, ez hová vezet.
talán ide (is) való...
Érdemes elgondolkozni azon, hogy ha valaki 1 GRAMM aranyat Krisztus születésekor kölcsönad évi 2%-os kamatra, akkor az mára 158.614.732.760, tehát több, mint 158,5 milliárd TONNA arannyal kellene, hogy rendelkezzen.
Tehát ha valaki még évi ennél is magasabb hozamot vár el a befektetéseitől, akkor az nagyon nagyon kizsákmányolja a földet és az egész világot, ergo megérdemli, hogy tönkremenjen...
Valamint azt is lehet látni, hogy eddig a világtörténelemben egyetlen egy ember leszármazottjának sem fizetttek ki ezred ennyi kamatot sem (hiszen a Római birodalomban jóval több arany volt forgalomban, mint 1 gramm), viszont nincs ennyi arany talán az egész világegyetemben.
Ha ezt a helyzetet átgondoljuk, akkor gyakorlatilag könnyen rájöhetünk, hogy a kamatok gyakorlatilag semmi másra nem jók, mint hogy az egyes pénzügyi folyamatokat ellenőrzésük alatt tartó érdekcsoportok a társadalom többségét folyamatosan legálisan kirabolhassa.
Tehát éljen a kamatmentes hitel és betét! A fejlődés fenntartható lesz, az emberi kapzsiság és hataloméhség mérséklődni fog, hiszen nem lesz értelme felhalmozni a vagyont, hiszen nem származik belőle kamatjövedelem.
Könnyebb lesz kölcsönt szerezni, tehát még a gazdaság is fejlődni fog.
Valamint minden ember csak annyi vagyont gyűjt, amit el tud tárolni, vagy belátható időn belül fogyasztani...
értem én...D...nem is tettem jelölést az írásom után..
maradtam kétségek között..))
de 6% jóváírva...
Ha jól látom, a matgab faktor nem matgab szándékaival kapcsolatban figyelendő, hanem a tényleges trade-jeivel kapcsolatban. :)
A meglátásai gyakran jók, csak többnyire nem azokat lépi meg, vagy nem akkor amikor kellene.
(Mellesleg ezt a hibát én is gyakran elkövetem, csak nem mindig merem leírni úgy mint Ő.)
öreg róka vagy Te... :)
én meg eladtam a molt...amikor matgab benne akart volna maradni....
az a szép, hogy sokszor nagyon jól látom a piacot, mint pl. a Richter esetében, vagy a Mol-nál is (ha 19k-t ér az oroszoknak, akkor előbb utóbb ott kell legyen az ára), de türelmetlen remegőkezű pöcs vagyok...
Minden tiszteletem mester ! :)
Az OTP 7%-ot esett a vételemet követően, a MOL 9,2% emelkedett a swapom óta (múlt hét vége...
Nem lettem túl boldog..:))
De legalább a faktor célár teljesült már ? Már azis megnyugtató...