Regisztráció Elfelejtett jelszó

Bolygónk, a Föld

nemi betegség, vagy környezettszennyezés?

#867806 TrendMan Előzmény: #867805

Már a szelektív gyűjtés sem segít?

És ilyenkor mi újság a műanyagevő baktériumokkal, azokat már rég felfedezték. Miért nem etetik meg azokkal?


Attenborough

#867239 Koffein

Elég ütősre sikeredet, ha ezt megnézi egy érzékenyebb tini tuti eret vág magán, vagy kis Grétává változik...


Mérőállomás, a kis hamis ...

#866734 TrendMan

https://telex.hu/kulfold/2020/12/17/nemetorszag-ho...

"A DWD magyarázata szerint a lingeni mérőállomás keleti oldalán az utóbbi években nagyon elburjánzott a növényzet, ami az északkeletitől a délkeletiig terjedő szelek befogásával sajátos mikroklímát, egyfajta hősziget alakított ki az állomás körül."

A környezetpusztítás fel…

#864217 TrendMan

A környezetpusztítás felelős a világjárványért

A világszervezet Biodiverzitási és Ökoszisztéma-szolgáltatási Kormányközi Tudományos Testülete (IPBES) által a biodiverzitásról és a világjárványokról készített jelentés szerint a trópusi erdők és más gazdag ökoszisztémák védelme érdekében tett lépések segítik lelassítani a klímaváltozást, megvédeni az állat-, madár- és növényfajokat és megelőzhetik a világjárványokat.

A Peter Daszak zoológus vezette 22 fős szakértői csoport becslése szerint

akár 850 ezer olyan vírus is létezhet a természetben, amely képes lehet megfertőzni az embert is, és a világjárványok "egzisztenciális veszélyt" jelentenek az emberiségre.

A Covid-19 a hatodik világjárvány az 1918-as spanyolnátha óta, és valamennyit az emberi tevékenység idézte elő. Ezen tevékenységek között van az erdőirtás, a mezőgazdasági terjeszkedés, a vadállat-kereskedelem és -fogyasztás, amelyek révén egyre szorosabb kapcsolatba kerül az ember a vadállatokkal és az általuk hordozott betegségekkel.

A megjelenő betegségek - köztük az ebola, a zikavírus és a HIV/AIDS - zoonikusak, azaz állati eredetűek, ami azt jelenti, hogy már az előtt terjedtek az állatvilágban, hogy átugrottak volna az emberre. A kutatók arra hívják fel a figyelmet, hogy minden évben átlagosan öt új betegség bukkan fel az emberekben, amelyekből bármelyik világjárványt okozhat.

A természet állapotáról tavaly közzétett jelentésükben az IPBES kutatói megállapították, hogy a Föld háromnegyedén a talaj súlyosan károsodott az emberi tevékenység miatt. A bolygó szárazföldjeinek egyharmada és édesvizeinek háromnegyede mezőgazdasági művelés alatt áll, és az emberiség erőforrás-felhasználása 80 százalékkal ugrott meg három évtized alatt.

A szakértők felhívják a figyelmet arra is, hogy becsléseik szerint a koronavírus-járvány csak júliusig mintegy 8-16 trillió dollárjába kerülhetett a világgazdaságnak, és az Egyesült Államokban egyedül ez 16 trillió dollárra emelkedhet a következő év végére. Egy világjárvány megelőzése századannyiba kerül, mint a vele való megbirkózás - hangsúlyozzák a jelentésben.

újabb olajkatasztrófára felkészülni

#863937 TrendMan Előzmény: #863936

Igen, ezt már talán én is linkeltem valahol.

Amit nem értek, hogy ha előre lehet tudni, hogy mi várható, akkor miért nem szivattyúzzák ki belőle az olajat?

Vagy ez most pénzkérdés és senki nem állja a kasszát?