Mikor lesz 6000 a DAX? Én már azt várom...
Egyrészt a FED által nyomtatott dollárok segélyek formájában a kisbefektetőknél csapódnak le, amik közvetlen vételekként jelennek meg a piacok, addicionális keresletként.
Másrészt a FED által megvett rossz hitelektől a bankok azoktól megszabadulva újabb és újabb pénzeken vásárolhatnak részvényeket.
Harmadrészt a bóvli vagy csődközeli kötvényeket megvásárolva a többi befektető is közvetlenül részvényeket tud venni a bóvli meg majd max beragad a FED-nél.
És akkor én még azt gondolom, hogy a FED más csatornákon is juttat pénzeket közvetett vagy közvetlen módon bizonyos piaci szereplőknek, akik összehangolt módon vásárlásokat vagy eladásokat generálnak. Nem hiszek abban, hogy a Robinhood-os szereplők irányítanák a világot. Ők csak birkák, akiket megnyirogatnak, adósságcsapdába kényszerítenek, hogy hosszú távon egy kisemmizett adósságcsapdában vergődő olcsó munkaerő bázis jöjjön létre a multik számára...
12.640-12.700 lehet.
12.640 alá már nem nagyon mehet. De most már bármikor fordulhat felfelé az 5. hullámra.

Mindig ezzel a pénznyomtatással jöttök.
Ha veszik is egyes bajba került cégek papírjait, azt úgy teszik szerintem, hogy elindítják a vételt. A kisbefektetők látják, hogy nincs itt baj és elkezdik venni. Az EKB és a FED már rég kiszállt a vételből és a piac végzi munkáját.
Az EKB és a FED nem spájzolja a megvásárolt részvényeket, hanem amikor a kisbefektetők feltornázzák a cég papírjainak az árát, akkor azokat a piacra öntik.
A pénzből vásárolnak egy újabb bajba került cég papírjait és megy a körforgás!
Az egésznek a költségeit a kisbefektetők viselik.
Lehetne a 4. hullám fekete "b" hulláma háromszög is.
A piros "d" nem ment le az alsó szárra, ezért furcsa.

szerintem annyi történt, hogy tegnap a főnyomdász szabadságra ment.
DAX is érdekes!
Törjük vagy sem az emelkedő csatornát.
Ha nem törjük le, akkor a=c hullám lehetséges.
Ha, letörjük, akkor fontos szabály, hogy:
- a 4. hullám nem jöhet vissza a 2. hullám 100%-ig.
Tehát 12.624 felett fordulnia kell.

Dow Jones-t meghatározni nem egyszerű!
Első lehetőség, hogy 28.076-al kész a 4. hullám.
Jobb megoldás, hogy lemegy vagy 27.603-ig vagy 27.526-ig a 4. hullám.
A Nasdaq zavar, hogy már előrébb tart!

Furcsa!
A Nasdaq100 lehet, hogy már közel van a 4. hullám teljesítéséhez.
Elég lehet a 11.649 vagy egy kicsit lejjebb a csatorna vonalánál.

Jó volt ismét a rajzod!Nem gondoltam volna,hogy még ennyire felmegy.Pedig az indik miatt mehetett még.US100 BB-ből már az űrben volt,várható volt a korrekció.
Innen 13.007 először 13.313-ig emelkedhetnénk, majd 13.475-ig
----------------------------------------------------------------------------
Augusztus 25.-én az 5/3-ra 13.475-öt vártam.!
13.460-ig mentünk fel.
Most az 5/4 hullám indulhatott el.
Valószínű, hogy az amerikaiak és talán a DAX is a 4. hullámot kezdte el lefelé.