K+S a nap nyerője +8%-on?? Ilyen is régen volt...
amikor eldöntöm, hogy beleveszek, erre a piac is felébred és elkezdik zsákolgatni... kb így érzem magam
En szoktam ott kajálni. Régebben többször es mostanában (utóbbi 2-3 év egyre ritkábban). Házhozszállítást is volt h igenybe vettem. Az árakat eléggé felnyomták, a minőség meg neha gyengébb. A magyar ceg az csak franchise, a német csődje elvileg nem érinti.
Pizza hut-nal azért jobbnak mondanám. Es nem is a pizza a fő vonaluk hanem a tészta. En a pollo di crema-t szoktam mindig enni, az a legjobb!
Egyszer én is elmentem mellette és csak azért nem kajáltam ott, mert sokan voltak előtte :) mostanság érdekelne, hogy üzemelnek-e? túlélheti-e? vagy már az emberek elszoktak és máshol tömik a makit... :)
Ismerek EGY embert, aki már evett ott (bp-iben). Finom, de nagyon drága. Szvsz olyan, mint a pizzériák között a PizzaHut
ilyen szép meglátásra, kár hogy nem vettem bele, pedig akartam :-/ habár duplázni nem dupláztam volna, hisz ez nem az usa :))
idő kérdése volt, hogy egymásra találnak :)
"Akár fel is vásárolhatja a Deutsche Bank a Wirecard Bankot megsegítve ezzel a céget a Bloomberg értesülései szerint. A Wirecard banki része közel 160 millió eurót érhet. Egyelőre viszont az egyeztetések még zajlanak a Wirecard menedzsmentje, a felügyelet és a Deutsche Bank között. A Wirecard árfolyama a hét eleji megugrás után ismét lefele csúszott jelenleg 3 euró körüli értéken ingadozik a részvény."
Elég lassan fogják farigcsálni ezt a Lufthansát...
"A Lufthansa legnagyobb magánbefektetője, Heinz Hermann Thiele szerint a
Lufthansa átalakítása 5-6 évet is igénybe vehet. A menedzsment tervei
szerint méretes létszámleépítést kell alkalmazni, ugyanakkor az anyagi
költségeket is csökkenteni kell. Az is előfordulhat, hogy a nem központi
üzleti tevékenységek esetében meg kell szabadulni a kapcsolódó
leányvállalatoktól (ilyen lehet a catering vagy a technikai
szolgáltatások üzletág). A nagybefektető azt is elmondta, hogy jelen
pillanatban nem szándékozik részvényt venni, de nem zárta ki ennek
lehetőségét."
hát bazz, azóta is mondom minden nap az asszonynak, hogy ha tavaly júl 9-én nem ripakodik rám, hogy "legalább a szülőszobán tegyem már el azt a kva tőzsdét" -amikor épp elő akartam húzni a laptopom amikor visszaengedték a 4IG-t a parkettra- akkor lehet, hogy ma már nem kellene dolgozni... (ha mondjuk utána vettem volna egy kis Tesla-t vagy legalább egy adag OTP-t...)
ezt a sztorit mindenképp meg kellene filmesíteni :)
Az a durva, hogy Németo.ban, ez a többedik ilyen eset, semmit nem tanultak pl a DB esetéből... az EY meg a felügyelet elkente a problémát, nem kicsit, hanem nagyon...
A 4IG esetében is ezt mondtad, de még mindig melózol :-)
Nem volt az sem elég?
mondjuk az lehet, hogy akkor megtalálták volna a 2 milliárd elrejtett EUR-t is...:-)
tuti ha elkezded shortolni, olyan zavar keletkezett volna a téridőbe, hogy az univerzum beleremeg és az EY elfogadja a könyvelést, most meg 200 felett hasítana.. :))
kár, hogy ezt a vackot nem shortoltam meg 90-100 EUR között valahol egy tekintélyesebb összeggel. Azt hiszem ma vonultam volna nyugdíjba...
Németek így védik a cégeiket, ha Mo. csinálná ugyanezt, tuti lenne hiszti minden oldalról. Bármennyire is nem bírom ezt a Ryanaires fickót, de igazat kell adnom neki :)
"Korábban az Európai Bizottsággal, mint az unió versenyjogi szervével is
megállapodtak a támogatásról, így azt csütörtöki közlése szerint a
bizottság jóváhagyta."
"Ezzel kapcsolatban csütörtökön Michael O'Leary, a versenytárs Ryanair
vezérigazgatója a közösségi médiában közölte: tökéletes példája ez
annak, amikor egy uniós ország semmibe veszi az uniós szabályozást és
megsérti a versenyjogot..."
https://infostart.hu/gazdasag/2020/06/25/efogadta-...
Ez igaz :)
Véleményem szerint, profilt fognak váltani, értékesíteni fognak több légitársaságot, és csak a legjövedelmezőbb társaságokat és utakat fogják meghagyni... de ez csak az én meglátásom...