Maximum felmehetne még az általam várt, de még nem teljesített 12.429 vagy a 12.488-ig.
Maximum felmehetne még az általam várt, de még nem teljesített 12.429 vagy a 12.488-ig.
Betettem nektek a cikket! A kisbefektetők felfelé várják és már Ti is átálltok a sötét oldalra?
Akkor még egyszer nézzük az Elliott szerint!
1. Volt egy hosszú öt hullám felfelé.
Utána feltétlenül kell egy A-B-C korrekciós hullám.
2. Megvolt a gyors "A" hullám lefelé.
3. Felment a "B" hullám (normál esetben a maximumig, vagyis a 85.4%-os fiboig. (Nem hiszem, hogy ebben a helyzetben Flat"B" hullámot csinálnának).
4. Kellene egy "C" hullám lefelé, ami biztosan öt hullámos lesz

Minden esetre színtiszta szívatás, ami mindenben megy. Így néz ki pl. a WTI olaj 1 perces chartja:
https://invst.ly/rb5w5
De a DAX-é sem sokkal különb:
Én már nem tudom, mit gondoljak. Nem tudom kizárni az újabb lokális csúcsot sem (amiket a chartjaidon jeleztél), mert úgy kavarják a sz..., ahogy csak lehet.
Tegnap nem mertem még a legtetején sem shortot nyitni pl. szűk, 12400 feletti stoppal (nem értem miért), amikor te nyitogattad. Óriási hiba volt, úgyszintén az, amikor a délelőtti nyitáskor nem nyitottam shortot 12370 körül, és a mai 12080 körüli alj felett nem nyitottam longot.
A mai küzdéssel annyit sikerült csak elérnem, hogy a tegnapi kb. -30K HUF mínuszomat sikerült egészen minimális pluszba fordítanom. Ez nevetséges teljesítmény, de ennek is örülnöm kell.
A problémám továbbra is, hogy nem azt csinálom és nem akkor, amit látok, tudok, érzek. Amikor a legjobb helyen kellene pozíciót zárni, nyitni, akkor akár órákig hezitálok, ugyanígy rossz pozíciók zárásakor, viszont a jó pozíciókat 1 másodperc alatt le tudom zárni és a rossz pozíciókat meg tudom nyitni, amikor nem kellene.
Mintha fordítva lennék bekötve (lehet, hogy csak a stressz miatt nem azt csinálom, amit tulajdonképpen látok és érzek?)
USA befektetőinek is lehetőséget adtak pozícióba lépni?
Az alul bezárt shortokat újra nyitni?
12.390 nyílt remélem ma az utolsó adag short!
Most már nem mehet olyan sokat.
-------------------------------------------------
Sziasztok!
Tudva, hogy ma nem leszek és ennek ellenére bátran nyitogatom a shortokat, akkor erre számítottam.
Mai alj 12.067

Jó reggelt! Sziasztok!
Indul a második félév. Dax-ra ráférne egy korrekció.
A kisbefektetők pénzét várják az alapkezelők.
Erre a hírre vártam! Amikor a kisbefektetők elhiszik, hogy megy felfelé is nyitják a longokat. Ekkor lépnek a nagyok!
---------------------------------------------------------------
A Corona-válság kiváltja a kisbefektetők fellendülését
A legnagyobb gazdasági válság közepén több millió befektető rohamozza meg a tőzsdeket világszerte. Miközben a szakemberek félnek a második erőszakos összeomlástól, egyre több amatőr lép fel - a magas pontok ellenére. Eddig ezt az optimizmust bőségesen megjutalmazták.
Jelenleg azonban nem az alapkezelők milliárd dolláros eszközeikkel és professzionális elemzéseken alapuló befektetési döntésekkel készítik a szokásos módon a világ tőzsdei irányát. A márciusi hatalmas visszaesés után az árak ideiglenesen rekord sebességgel emelkedtek Frankfurtból New Yorkba - elsősorban azért, mert az új kisbefektetők megrohamozták a tőzsdeket.
https://www.n-tv.de/wirtschaft/Corona-Krise-loest-Kleinanleger-Boom-aus-article21880996.html
-----------------------------------------------------------
Érdemes elolvasni!
A kis "iii" hullám lehet, akár 11.514-11.538 között. Ha, igaz, akkor hamarosan nagy esés előtt állunk.