Regisztráció Elfelejtett jelszó

De30 (GDAXI)

dax

#860677 matgab Előzmény: #860674

nem azt mondtam, hogy abbahagyják. Trump alapvetően biztos forszírozni fogja a nyomtatás folytatását.

A FED-nek sincs ellenére, hiszen az ingyenpénzéből megvásárolhatja magának a fél világot , illetve amúgy is kamatot szed a kinyomtatott pénzek után a költségvetéstől.

Az hogy szakmailag mennyire hirtelen akarják ők elárasztani a dollárral és mennyiben okozhatja ez a dollárjukban nyilvántartott vagyon erodálását, azt ők tudják.

Másik oldalról viszont minél kevésbé pumpálnak, annál hálásabb lesz novembertől Biden, ha ő nyer. Neki az az érdeke, hogy novemberig zuhanjon a tőzsde, legyenek elégedetlenek az emberek és ő egy alacsony bázisról kezdje el az elnöki pályáját elkezdeni...

Tehát emiatt benne van az is akár, hogy még akár vissza is csökkent a FED.

dax

#860675 Lenthor Előzmény: #860669

Ezektől a néhány perc alatti 100 pontos mozgásoktól teljesen ki vagyok akadva.

--------------------------------------------------

én meg nem! Ekkor lehet keresni, ha tudod, hogy hol az ellenállás és bevásároltál.

Én meg akkor akadok ki, amikor kár volt a gépet bekapcsolni, mert semmi mozgás nem történt.

dax

#860673 matgab Előzmény: #860668

A hírek egyértelműen negatívak:

nő a covid,

egyre inkább növekvő csődszámok,

magas munkanélküliség,

növekvő aranyár

növekvő olajkészletek,

romló IMF gazdasági előrejelzések,

pénzügyi csalás (wirecard)

Ezek alapján már régen esnünk kellene és a DAX-nak is 5000 körül kellene járnia.

Az egyetlen dolog ami miatt nem ott van, az a nyomorék néhány ezer milliárd dollár, eur, jen , font amit a központi bankok kinyomtattak, no meg az a néhány millió új kisbefektető...

Most az utóbbi napokban nem nyomtattak , meg is van egyből az eredménye.

Tegnap lehetett látni, hogy Luckin Coffee, Hertz APT meg ilyenek ralliztak. Tipikus Robinhood-os kategóriák (amiből az APT-t még megértem, de az is kisbefektetői részvény, a pf-en is mindenki arra gerjed).

Szóval ha a FED nem nyomtat és a kisbüfik elkezdik elveszíteni a pénzüket, akkor itt valahogy mégis nagy és gyorsuló esést várok, amit remélem alátámaszt valami technika...

dax

#860672 Mr. 50% Előzmény: #860668

Dupla aljat telibe kaptam és longba vágtam magam. Ezért is remélem, hogy marad ez az irány.

dax

#860671 Mr. 50% Előzmény: #860670

Ezt nagyon eltaláltad! :)

És most nagyon jól jött, mert legalább tudjuk/értjük, hogy mi is zajlik.

Köszi!

dax

#860669 KB58 Előzmény: #860666

Ezektől a néhány perc alatti 100 pontos mozgásoktól teljesen ki vagyok akadva. Lőni kellene azokat, akik ezeket robotokkal előidézik.

dax

#860657 Mr. 50% Előzmény: #860656

Szia Lenthor!

Köszönjük az elemzést.

Hajnalban megcsinálta a dupla aljat. Innen én inkább fel várnám 12300-330 közelébe. Aztán majd USA eldönti, hogy merre tovább.

Ti hogy látjátok?

dax

#860656 Lenthor Előzmény: #860655

Sziasztok, jó reggelt!

Jelenleg a medvék területére léptünk.

12.205-ig emelkedhetünk, mert ez még a területük felső határa.

12.205 és 12.320 között senki földje - semleges terület!

12.320 felett ismét a bikák vennék át az irányítást.

12.000 alatt felgyorsulnának az események és elindulna az igazi esés.

https://invst.ly/r8qi1

Délelőtt nem leszek!.

dax

#860655 KB58 Előzmény: #860632

Szarvasvadasz válasza a kérdésemre, hogy mivel az SP 3040 alá ment, mehet-e innen még felfelé vagy már csak lefelé van az irány (holnap kiderül):

szarvasvadasz ma, 21:22

Előzmény: #24928 KB58

3168 alatt maradt és lefordult az elsődleges long határ alá - 3040 alá - ez már piros felkiáltójelet ér, de nem ég a ház.
ABC az sés mostanáig (tehát lehet korrekció vége a mai alj), a szürke zóna potenciális fordulási zóna (ABC korrekciós szint és emelkedő zöld csatorna alja is), ahonnan továbbra is folytatódhat még az emelkedés 3240 környékére. De további esés esetén is nagyobb (50-60%) korrekció indulhat a szürke zónából.
Ha a szürke zónából folytatódik az emelkedés, utolsó felfelé körben lehetünk, 3160 és az afölötti régió longból kiszálllási szintnek minősül jelenleg.

Hosszabb távú S&P chartok, amik fontosak lehetnek a jövőben

#860654 KB58 Előzmény: #860620

Felteszem ide a két alábbi linket:

Az Elliotthullam szerzőjének 2020. június 7-i hévégi elemzése, amiben jelezte, hogy június 23. fordulatot hozhat (ami most meg is történt)

https://www.elliotthullam.hu/spx-hetvege-108/

Szarvasvadasz mai hozzászólása a Financial Forecast PF fórumon és egész hosszú távú chartjai, amik szerint jó esetben még van 1-1,5 év jó periódus a tőzsdei emelkedésben:

https://forum.portfolio.hu/topics/financial-foreca...