Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

elég sok témában mozgok.…

#860264 Ibiza Előzmény: #860178

elég sok témában mozgok. Ahogy érzem az utóbbi 5évben sokat változott a korrupció Magyarországon.
Legyen az biztosítós kárfelmérő, önkormányzati ügyintéző... az orvosok egy nagy része sem fogad el pénzt.

Nálam kb tizedére csökkent.
Egy kalap alá veszem de a korrupció és a jutalék nem azonos.

Korrupció amikor előre elkérnek pénzt egy olyan dologért ami neked üzlet vagy az érdeked.
A jutalék az sima üzletszerzési jutalék - máshol hálapénz- amit utólag fizetsz. Attól korrupció mert zsebbe fizeted.


Egy cégnél van több ár:csak nagyságrendileg
Listaár: 100%
Kedvezményes ár. - 5-10% (ennyi az üzletszerzési jutalék is)
Nagyker ár. -10-15% a kedvezményes árból
Projekt ár. az az ár amiért minimum megéri a cégnek az eladás.

Ha valakinek viszek témát akkor én is kérek 5-10%-ot de adok számlát.

Az emberek zöme be van állítva a média által, nem gyakorlatból hanem hallomásból "tudják" van korrupció.

Úgy látom az emberek jól élnek, kapnak elég fizetést nem kockáztatnak.
Sok esetben jönnek kérnek kedvezményes árat de a cégüknek átadják ezt a kedvezményt.

Az egész téma érdekes, á…

#860188 Koffein Előzmény: #860178

Az egész téma érdekes, átfutottam az egész jelentést, akit érdekelne https://ec.europa.eu/commfrontoffice/publicopinion...

Magyarországon 62% elfogadhatónak tartja, mindeközben a románok mindennapi életét befolyásolja 64%, ami a legmagasabb, viszony magyarországon 32%...

Amúgy durva, hogy majdnem minden felmérésbe sikerült a dobogót megfogni..

a pártra gondolok, hátté…

#860139 Koffein Előzmény: #860131

a pártra gondolok, háttérmelóra, megnézed, hogy kik voltak mszp körül 90es 2000es évekbe s mi történt 2010 után, összehasonlítod azt a rendszert a mostani fidesz rendszerrel két különböző céget látsz, más más működési elvvel, nem lehet párhuzamot vonni...

persze, van egy kormányváltás, egyik cég összezsugorodik, a másik felemelkedik, ez ezzel jár, ahogy írod is, mindenhol így van... nézd pl a médiát, volt egy országos rádiójuk, semmit nem tettek bele, hogy versenyképes legyen, volt tv csatorna, ugyancsak nem, így fennmaradásért megoldást kellett találni, volt újságjuk, elkótyavetyélték.... erre gondolok, hogy etetni kell ezeket, betolni kegyetlen sok pénzt, hogy majd kitudj venni belőle... és én azt látom, hogy a nagy szoci mamutból csak kivettek és kivettek és kivettek de nem tettek vissza semmit, most meg ezt látjuk, ezt a fost... relatíve olyan építkezést egyik pártba se látok, amilyen volt mondjuk a fideszbe anno... így értem, más rendszerek, más megoldási kulcsok, hogy nehogy ugyanabba a hibába essenek mint a szockók...

ha tudod biztosan akkor …

#860131 Ibiza Előzmény: #860130

ha tudod biztosan akkor mond, ha nem tudod akkor a te elméleted is csak egy.
kóka többször benne volt a kormánydelegációban, diplomata útleve van, benne volt szűk körű magángépes üzleti utakban is.
Simán csak kiszorítanák ha nem lenne az árulkodásban valami.
Tudom van egy startup cége, de ez ehhez karcsú lenne.
Ez a beárulós érzésem volt demszkinél is, szétszedhették volna de egyszer csak elengedték, mehetett jugókhoz fügelekvárt főzni.

a ballibsi kormány hiteleket vett fel, megszigorításokat nyomta, miközben az ingyen eus pénzek 30%át sem hívták le.
Fidesz kimaxolja az eus pénzeket, a multikat fölözi, nem a lakosságot nyüstöli, nem növeli inkább csökkenti az államadósságot, csökkenti az adókat. Folyamatos béremeléssel növelte az adóbevételt és a belső fogyasztást. Az olcsó állami hitelek is segítettek ezen, megszüntette a bankok prémium helyzetét.

Nem hinném lopni tudnának ebből, hiszen árgus szemek vizslatják, a költéseket EU vizsgálja. Egy hűtlen kezelési eljárás van az épp a libsibal M4es metróépítése.

Fidesz simics féle pénztárnokokat már nem akar akik királycsinálók akartak lenni, egyirányba állítható vállalkozói kört alakít ki akinek megvannak az eszközei a giga beruházások kivitelezéséhez.
Az EUS és állami beruházásokban van a pénz, azért mert nagyok a számok, ha csak a projekt haszonkulcsot használják a 4-10%ot már akkor is hatalmasak a nyereségek. Ezeket a termelő kapacitásokat fenn kell tartani, etetni kell mint tamagocsit, másképp elpusztul, ezeknek a cégeknek lételemük a politikai kapcsolat. Ez a világban így van, lásd strabag és társaik.
vinnyog a libsibal, de nem tudnák megcsinálni ezeket a munkákat, nem véletlen ha kormányváltás van ezek a nagy cégek átkerülnek az új kormány vállalkozóinak a kezébe.






Rossz fele tapogatózol. …

#860130 Koffein Előzmény: #860107

Rossz fele tapogatózol. Igaz, jól jöttek az infók, de leszarta Orbán, neki arra volt jó, hogy tudja, mit ne csináljon. Tehát, a Fidesz azért tudta kivéreztetni, mert a szocik mindent kiszedtek, széthordtak, amit tudtak az államból, a pártból és a cégekből, ami a tulajdonukba volt. Amikor vissza kellett volna tenni, akár tudást, médiát, pénzt, akkor lófaszt tettek vissza. Szépen, csendbe elsunnyogtak, azok a szoci milliárdosok, akik jóformán közpénzből szedték meg magukat. Ehhez képeset a fidesz életútja más, Simicska után egy harmadik utat jár a Fidesz.

kókaféléknek ez nem gond…

#860107 Ibiza Előzmény: #860095

kókaféléknek ez nem gond, gerinctelen lények, nekik mammon az isten. Ez az szdszesek nagy részére igaz, de bennük ott a zsigeri gyűlölet.
Korábban is az volt az érzésem (de ez az érzés ambivalens) ez a kóka legény simán elmondott mindent szdsz-mszpről és ezek pénzügyi vérkeringéséről, fidesz ezért tudta kivéreztetni őket. Most - meg korábban- Júdás kapja az ezüstpénzeket.
De van egy másik érzés: a pártoknak vannak kijáró embereik, összekötőik Pl anno csintalan, akik a hatalmon lévőknél kuncsorognak vagy adnak el infókat, befolyást, kapcsolatot, és hoznak üzleti lehetőségeket, pénzügyi megoldásokat.



Tegnap kiderült, hogy Bi…

#860097 Bendeguz Előzmény: #860095

Tegnap kiderült, hogy Biden-Trump cicaharc lesz, vagyis megint 2 szar közül lehet választani. Számomra ez annyira szomorú. Főleg, hogy nálunk is Viktor van és mellette Feri. A többi párt elenyésző. Csoda, hogy a 2 farkúakra szavaznak egyre többen?

ezek utólag megmondó emb…

#859667 Ibiza Előzmény: #859552

ezek utólag megmondó emberek, beleállnak a szélbe, most kiszorultak keresik az új gazdát.

szerintem is őszinte :) …

#859570 Koffein Előzmény: #859563

szerintem is őszinte :)

így helyezkedni nem lehet, a mai világba ezt nem így szokás... elmondta, mit hogyan élt meg.. ennyi...

kapós ember.. :) mindenk…

#859556 Ibiza Előzmény: #859552

kapós ember.. :) mindenki kapkod érte, de szerintem csak helyezkedik.. pacekon is látszik.