Regisztráció Elfelejtett jelszó

Világválság

jogos vagy nem jogos?

#858459 Ibiza Előzmény: #858440

az is tréfás volt, 2008ban shortosgyurka oktatgatta Magyarországot a piacgazdaságról arról, hogy mennyire egészséges ez. Ahogy beütött a krach egyből azt mondta usa kormánynak kötelessége megmenteni a bankokat.
kutyaféle ez.

csőd: első fecske

#858458 Ibiza Előzmény: #858295

ja vett egy szigetet ahol nem fizet adót. Elég rossz optikája lenne ha kisegitenék.

jogos vagy nem jogos?

#858440 TrendMan Előzmény: #858437

Teljesen jogos és egyetértek vele:

Non-sense, hogy egy adóparadicsomba bejegyzett, a tevékenységével a környezetet erősen károsító cég ilyen esetben támogatásért tartja a markát.

A Zöld-átállás talán éppen itt kell, hogy elkezdődjön.

csőd: első fecske

#858295 Koffein Előzmény: #858261

Virgin Australia: Csődöt jelentett az ausztrál Virgin légitársaság, amely így az első ázsiai légitársaság, amely a koronavírus járvány következtében már nem tudja folytatni a működést. A légitársaság jelentős adósságállománnyal küszködött és gyenge likviditási mutatókkal rendelkezett már tavaly év végén is, amelyen a járvány terjedése és a gazdasági intézkedések csak súlyosbítottak. A jelenlegi helyzetben állami segítséget kér a légitársaság, hogy fennmaradhasson.

jogos vagy nem jogos?

#858280 Koffein

Richard Branson segítséget kér az államtól, hogy a légitársasága ne menjen csődbe... mindezt úgy, hogy 14 éve nem fizetett adót az Angol államnak...

https://www.theguardian.com/business/2020/apr/20/r...

Olvasom, hogy az óceánjárók is igénylik a segélyt, csak hát adóparadicsomba van az összes bejegyezve.

http://concordeblog.hu/2020/04/07/gyemant-hercegno...

Az állam szempontjából mi lenne a fair hozzáállás? Hagyni bukni, azt kommunikálva, hogy csak az kaphat segélyt, aki az adott országba adózik, vagy a megmenteni, ezzel jutalmazva az adóparadicsombeli adózást?

megmondtam vagy megmondtam :) minden porcikám érezte.

#857527 Ibiza

válság ahogy látom - a világ és eu

#851325

2019. október 16. 15:59

Ibiza

lesz válság? lesz, mert igény van rá, ciklikus a gazdaság, a fák nem nőnek az égig, a malacokat időnként levágják..tisztulnia kell a gazdaságnak.. időnként kell az újraosztás..és egyéb okosságok.

A világban:
- Ma olvastam usa nem fogyaszt eleget, kína sem és trumpi még németeknek is beszólt fogyasszatok, valamelyik német okoska is mondta válságba takarékoskodták magukat.

- trumpi beb.tt egy követ a békák közé.. újra akar osztani..új eővonalakat befolyási övezeteket akar, nem akar erős eut.ezért szankciókkal akadályozza a fejlődését ezzel is emelve a saját exportját.


- eu gyenge, németek akarnak meg nem is eu vezetői lenni, és ott vannak a dögök, görögök, spanyolok, olaszok, portugálok..


- németeknél Ott a DB. ki tudja miket rejtegetnek.még nem intézték el a AAA minősítésű sz@rt sem érő amcsi ingatlanpapírjaikat.
- EU autóiparban néhány cégnél 40-50%os visszaesések vannak.


- olcsó hitelekkel tuningolták a belső fogyasztást a világban..(és előre hozatták ezzel a cégek beruházásait) ez a végső stádium.. és ennek ellenére is csökken az.. válságban a hitelek nagy része visszafizethetetlen lesz... a lakossági és a céges is..


- az alacsony kamatok miatt a pénzek jelentős része ingatlanba ment..airbnb-s megoldásba.. ezeket már számos helyen korlátozták.. nem jönnek ki a számok.. ingatlanbuborék van..

- németeknél felmerült

állami beruházások kellenének..hiszen negatív kamattal finanszírozhatóak

lennének.. de ott is korlátozták a maximális állami eladósodást.




szerintem most az élelmi…

#856562 Ibiza

szerintem most az élelmiszer gyártók és áruházláncok papírjait érdemes venni. negyedéves jelentések jól fognak kinézni.

Sok légitársaság megtérdel

#856231 Koffein

"There is a heightened concern there will be increased airline bankruptcies in 2020 given the fallout from the coronavirus,"

https://seekingalpha.com/news/3551425-mayday-call-...

itt az eu.ban gondoljunk azokra a légitársaságokra, akiket lélegeztetőgépen tartottak ezidáig... aki tőkeerős az túléli, felvásárolhat, racionalizálhat, aki nagyon eladósodott, az kipontózódik...

Adidas

#855958 Koffein

Dirr neki

"Az Adidas becslése szerint 800-1000 millió eurós bevételkiesést okozhat a cég számára az első negyedévben a kínai koronavírus. Ez mintegy 400-500 millió euróval csökkentheti a sportszergyártó profitábilitását. Az egész éves hatásra, ami várhatóan ennél jelentősebb lesz, azonban még nem adott becslést az Adidas. Azt mindenesetre elárulták, hogy szerintük az idei értékesítésen túl még a jövő évi eredményre is negatív hatással lesz a vírus. Az idei évben 6-8% közötti árbevétel növekedéssel számoltak, azonban ez még nem tartalmazza a koronavírus miatti negatív hatásokat. Az Adidas ma reggel publikálta meglehetősen erős negyedik negyedéves eredményét, melyben a vártnál nagyobb EBITDA-ról, de a várakozásoktól elmaradó egy részvényre jutó eredményről számolt be. A piac viszont a tavalyi utolsó negyedéves eredmény helyett a profit warningra koncentrál, így jelentős esés látható az Adidas árfolyamában"

felfügg

#855817 Koffein Előzmény: #855816

azt ne is említsem, hogy pl az investing.com akadozik, ilyet se éltem meg az évek alatt, hogy alig alig töltödjön be, mert annyian használják...

felfügg

#855815 Koffein

Ilyet se sürün látni, vagyis ilyenre én nem emlékszem, hogy fel kellett volna függeszteni az s&p-t :-/


Akkorát esett az amerikai tőzsde, hogy felfüggesztették a kereskedést, az S&P 500 7 százalékkal került lejjebb, ezért 15 percre felfüggesztették a kereskedést a részvényekkel.

Aktivizálódott az automatikus „circuit breaker” nevű mechanizmus, napon belül az S&P 500-ban 3 felfüggesztési szint van:

  • ha az index 7 százalékot esik, akkor 15 percre függesztik fel a kereskedést,
  • 13 százalékos esésénél újabb 15 percre függesztik fel a kereskedést,
  • a 3. szint 20 százalék mínuszban van, akkor a kereskedési nap hátralévő részére felfüggesztik a kereskedést.

https://www.portfolio.hu/uzlet/20200309/akkorat-zuhant-az-amerikai-tozsde-hogy-felfuggesztettek-a-kereskedest-418525

betyáros szakadás a tőzs…

#855808 Koffein

betyáros szakadás a tőzsdéken... k régen láttam ilyet, talán 2008 magasságában... ma sok robot kitárazhat, átsúlyozhat...