Buxot meg shortolod? Ha igen, akkor izgulhatunk egyutt
Buxot meg shortolod? Ha igen, akkor izgulhatunk egyutt
Ööööö, bármit kimagyarázok!
Ezt mondjuk nem olyan könnyen... :-D
"OTP short kreténség lett volna? Az is esik annyit, mint a bux, és legalább likvid."
Csusza, meg tudod válaszolni így utólag 12%-os pluszos OTP-nél a kérdésed? :-)
napi elszámoláskor, nem a pozició zárásakor...
Az még sajnos várat magára...
Kva anyját ennek a Trumpnak meg Fed-nek...
Akkor a pozició amit megtizszereztél már eleve a tízszerese volt annak amit gondoltál. Még kész szerencse, hogy a nyereségjóváíráskor vetted észre :)
köszi az Erste tájékoztatójában ez áll:
" A
lejárati érték egyenlő a kötési ár és a mögöttes termék árfolyamának különbözete szorozva a szorzóval. "
a kötési ár jelenleg 47.281
mögöttes termék: 32.800
Felhívtam az Erste-t azon a vonalon, ahol további tájékoztatást lehet kérni...
Megkérdeztem, hogy a kötési árat hogyan határozzák meg. Azt válaszolta borzalmas flegmán, hogy ez nagyon bonyolult úgysem tudja elmagyarázni és amúgy is most rengeteg megkeresésük van és nem is érti igazából a kérdést.
Más kérdésem van?
Anyád, hogy rohadj meg! -gondoltam magamban...
Certiknél az a rossz, hogy stoppot nehéz beállítani, mert akkor van ár frissülés amikor a jegyzőnek odaadják. Emiatt elég nagy gapek is lehetnek. A másik, hogy neked kedvező helyzetekben az árjegyző hajlamos 10-20 percig eltünni így előnyös helyzetekről le lehet maradni. Inkább trend lekereskedéséhez lehet megfelelő, mert ki be ugrálgatásokhoz elég necces.
A Turbos certik szorzói nem konstansak hanem annak függvényében változnak dinamikusan hogy milyen messze van a kiütés. (Minél közelebb van - nagyobb a kockázat - annál nagyobb a szorzó.)
Calculating leverage for turbo short = 100 /(price of underlying asset/((strike price - price of underlying asset)*issue ratio)
A strike price és az issue ratio fenn van Erste oldalán a certinél.
Ma jobb lett volna az OTP short. De egyedi papírokat még kockázatosabb shortolni, lásd ma amit csinált a 4IG...
Fuu bazzeg, nezegetem, most, h mi a frasztol Lett ennyi nyereség jovairva a számlámon... Szamolgattam es rájöttem, hogy mikor pozit nyitottam, akkor azt hittem, h az Xk short az csak kb 35000xHUF, mondván, hogy X* 33500...
Csak nem gondoltam rá, h minden k az nem 33500ft, hanem 335000 Ft, így egy kicsit erős pozíciót vettem fel...
Meg vettem az erste-s EEBBUXTS24 certifikatot, de ott nem értem pontosan, h ott mondjuk 100 darab vétel esetén az milyen méretű pozíciót veszek fel, mert a tájékoztatóban lévő 2,3- szoros tőke áttétel kalkulasaval nem annyi nyereség jönne ki, mint amennyit én kiszamoltam. Tud ebben segíteni valaki?
Holnap black Friday lesz a tőzsdén remélem!
Na, ez a short nagy veszélye, én is ettől rettegnék, nem is mertem soha napon túl.
Igaz, én beszari vagyok. :-)
OTP short kreténség lett volna? Az is esik annyit, mint a bux, és legalább likvid.
fosok is egy kicsit a shortot tartani, mert egyszercsak hirtelen benyög vmi egetverő faxságot a Trump, aztán likvidálnak minden shortost...
na várjuk meg a holnapot...
Az a baj, hogy a hatin alig van forgalom, 20 darabokat lehet venni eladni a könyvből. Ha már 100 darab van akkor nézem, hogy mi a fene...!
Nézem ezt a certi szart is, Erste BUX, ott legalább van árjegyző, de nem nagyon bízom az ilyen árjegyezgetésben. Egyrészt, hogy nem tol hirtelen fel vagy le egy tüskét, amivel kiüti a limit közelében lévő papírokat, másrészt ezt is csak szaros 2500-asával lehet veszegetni. Aztán veszek, akkor meg feljebb tolja az árat... pofám leszakad...
Ohh, ez fincsin hangzik!
Rád fért már. ;-)
megrögzött shortoskent 6000 pontot végig nyomtam, de most már longban ülök
tegnap bux short poziciók felének zárása, ma BUX short poziciók megtízszerezése....