Regisztráció Elfelejtett jelszó

4IG fórum

Szerintem is srv, mert a…

#856158 Csusza Előzmény: #856096

Szerintem is srv, mert amúgy ki a tkm venné?

Csak amit nem értek, hogy vajon miért most veszik, ha veszik? Eddig leszarták, hogy mekkorát zuhan, érdemben nem támasztották sem hírekkel, sem vételekkel, most meg szinte biztosan még folytatódik a szakadás, szóval vehetnék még lejjebb is.

(Azt, hogy innen már nincs lejjebb, azt szerintem engedjük el, amíg usa meg dax csinálnak napi -10%-okat. :-) )





Most már az a kérdés, mi…

#856096 walex Előzmény: #855934

Most már az a kérdés, mikor megy 300 alá?

Szerintem srv lehetett, hogy így visszajött.

Gyíííj most nézem, ezt k…

#855967 Koffein

Gyíííj most nézem, ezt korrekten kiöntötték 370 de járt 350-en is... azt a betyáros mindenségit.. beütött a szar rendesen :-/

ma még nem, holnap inkáb…

#855934 Bendeguz Előzmény: #855848

ma még nem, holnap inkább, bár ennél sose lehet tudni, fordulhat 420-ról

szemétdombon kukorékoló kakas

#855298 prfecó Előzmény: #855229

fenti címre

hmmmmmm azért 3500 vérfürdőnél forevernek is már 450 körül kellene járni , de Mészáros hatás tartja az árfolyamot


bezzeg húzna el Orbán , már 2xx kezdődne az árfolyam , sőt

Mezőgazdasági felhő

#854967 prfecó Előzmény: #851444

azért egy 100 millió forintos traktorba belefér havi 25000 forever IT szerződés

Nyugi, szállogatok én ki…

#854493 Csusza Előzmény: #854490

Nyugi, szállogatok én kifelé, már erősen leapadt a csomagom. ;-)

Írtam egy PÜ-t is.

remélem kiszállt már! Va…

#854492 matgab Előzmény: #854491

remélem kiszállt már! Vagy ha ez így megy tovább kezdheti böngészni a profession.hu-t...

Ámulok és bámulok :-/ Ki…

#854491 Koffein Előzmény: #854489

Ámulok és bámulok :-/

Kissherceg vajon mit szól ehhez a lavinához? Tartja vajon, vagy már kiszállt?

540 alatt vagyunk, ez má…

#854489 Csusza

540 alatt vagyunk, ez már sokkal több, mint baj.

MNB: 5M Ft bírság

#854113 matgab Előzmény: #854112

ami aggasztó, hogy ma is eszetlenül önti valaki. Legalábbis eszetlennek tűnő módon, pont úgy, amikor hír nélkül elkezdték önteni anno nov 29-én délután és nem is álltak le az öntéssel 10 napon keresztül...
SRV most már nem lehet. Itt bizony valaki még mindig elég nagy pakktól akar a lehető legrövidebb idő alatt megszabadulni, valaki olyan , akinek megint több információja van a cégről, mint nekünk.
Lehet mégsem lett olyan jó a Q4, mint ígérték? Lehet , hogy Q4-ben beficcen egy egyszeri nagy kártérítés a T-com részére az indoklás nélküli elállás miatt? Vagy csak az átvilágítási tanácsadók kértek el olyan összegeket amire nem számított a cég (csakúgy, mint ahogy nem gondoltak arra, hogy a T-sys megvételével az osztalék fizetési politika sérülhet)?

MNB: 5M Ft bírság

#854112 matgab Előzmény: #854111

persze mindenki azt csinál a pénzével amit szeretne és mindenki abban hisz, amiben szeretne...

MNB: 5M Ft bírság

#854111 matgab Előzmény: #854108

Jó lett volna a cikk, ha... Ha nem lenne szar.

Jó lett volna, ha mondjuk ha a forrást megjelölnék.. Ha nem is név szerint, de nem mindegy, hogy mondjuk vmelyik pf-es rózsaszín ködtől elvakított fórumtárs volt-e a forrás, vagy egy a cégnél dolgozó magas beosztású vezető.

Jó lett volna a cikk, ha logikus következtetéseket von le és nem közzéteszi a logikátlan magyarázatokat...

"Ebben forrásaink szerint alapvetően ez játszhatott szerepet, hogy minél magasabb a saját részvények aránya, a tulajdonosok – köztük is Jászai Gellért és Mészáros Lőrinc érdekeltségei – egy darab részvényére annál magasabb osztalék jut."

Mennyi lehet a maximális osztalék? Ha a teljes nyereséget kiosztanák, ami ha jól emlékszem 2,5 milliárdra volt várva, akkor 25 ft lenne. Ha 4 milliárd, akkor lenne 40 forint. Noha elképesztő lenne egy ilyen piacon működő cégtől, ha a növekedésre fordítható pénzeket kifizetnék osztaléknak, de mennyi osztalék növekedést okozna ez a kb 630e darab saját részvény növekedés Jászaiéknak? Ha 40 ft-tal számolok, akkor az 25m ft oszalék tömegről beszélünk, amiből JG-nek 40%-a van azaz kb 10 millió forint plusz osztalékról. Számít 10 milla osztalék, akkor amikor a cég kapitalizációja 100 milliárd feletti összegről kb. 50 milliárdra (jó legyen 55 milliárd) esett?? Ezen JG elvileg 18 milliárdot bukott... És most nagyon veszi a saját részvényt, hogy a 18 milliárdos bukóból visszanyerjen 10 milliót?? Normális vagy Margíííít???

Amellett a 650-en vett srv-n már most van 10% bukója a cégnek. Ez azt jelenti, hogy csak az új részvényeken van 41 millió bukója- aminek 40%-a JG-re jut... vs 10 millió osztalék többlet... Megérte...


Lássuk a következő csúsztatást:

"Mivel a szeptemberi közgyűlésen a részvényesek 3 milliárdos tőkeemelésre, valamint 30 milliárd forint értékű – a Magyar Nemzeti Bank tavaly júliusban elindított programja keretében kibocsátott – úgynevezett növekedési kötvények értékesítésére is az áldásukat adták, annak érdekében, hogy a T-Systems Zrt. két hónappal korábban, július elején kilátásba helyezett felvásárlásának anyagi hátterét megteremtsék, logikusnak tűnt, hogy ugyanezen célt szolgálta a saját részvények vételére adott felhatalmazás. Magyarul, hogy azokkal is lehessen fizetni, a vételár egy részét ily módon rendezze a cég."

Soha nem volt arról szó, hogy az srv-vel fizetnének a T-Sys részesedésért a T-com-nak. Ennek megfelelően nem is voltak SRV-k a T-Sys kudarcának bejelentéséig.

Ne akarja a cikk író azt a látszatot kelteni hogy a most "olcsón" megvett srv az egy korábbi akvizició finanszírozásához adna előnyös finanszírozást. És a jelen árfolyam trendben egy jövőbeni akvi helyett inkább egy egyre növekvő veszteség forrása lesz az SRV hatása.

És miért nem kérdezte meg a cikk írója a "Forrását", hogy mit tud arról, hogy a cég miért nem 550 körül vette magát , vagy miért nem adtak el 1000 felett SRV-t, vagy miért nem állnak be támaszra egy árfolyamra, miért tépnek ki hirtelen egy-egy nagyobb eladói pakkot??

Ez a cikk vagy egy beragadt 4IG részvényes megrendelése alapján készült vagy maga a 4IG megrendelésére...

Így is úgy is, kamu, csúsztat, félreinformál...

És ne felejtsétek , aki hazudik az lop is...!

Én örülök neki, hogy már kiszálltam és nem amortizálódik napról napra az egyenlegem...

MNB: 5M Ft bírság

#854108 Koffein Előzmény: #854103

több verzió is van, ki mit lát bele

https://privatbankar.hu/reszveny/vadul-veszi-a-4ig...

"Az egyik magyarázat lehet, hogy ugyan az „Év üzlete” nem jött össze, azért vannak más, igaz, kisebb kaliberű célpontok, amelyek vételárának kifizetésekor jól jöhetnek a saját részvények. Lapunk információi szerint jelenleg több megvásárlandó céget is vizsgál a 4iG.

A másik ok lehet az árfolyamkarbantartás, ami egy törvényes lehetőség arra, hogy ha egy tőzsdei cég túl alacsonynak ítéli részvényei piaci árát, akkor azt vételeivel feljebb tornássza – természetesen nyilvánosan bejelentve a tranzakció tényét.

Forrásaink szerint azonban ez nem volt szempont. Már csak azért sem, mert a logika fordított: a 4iG azt használta most ki, hogy saját részvényeihez viszonylag olcsón hozzájuthat. A számításaink szerint kijött 651,85 forintos átlagárnál alacsonyabbra utoljára 2019 márciusában volt példa. Azt követően pont a T-Systems megvásárlásának eshetőségére indult felfelé a jegyzés, majd esett nagyot a tranzakció meghiúsulásának bejelentésére.

Ugyanakkor a részvények visszavásárlása arra is alkalmas, hogy a forgalomban lévő értékpapírok csökkentésével növekedjen az egy részvényre jutó nyereség, mivel így kevesebb papírra jut ugyanakkora profit.

Forrásaink szerint alapvetően ez játszhatott szerepet az utóbbi hetek vételeiben, nevezetesen, hogy minél magasabb a saját részvények aránya, a tulajdonosok egy darab részvényére annál magasabb osztalék jut. Márpedig azt Jászai Gellért tavaly decemberben egy interjúban egyértelművé tette, hogy a 2019-es csúcsév után osztalékot akarnak fizetni. Épp a T-Systems-ügylet lefújását követően jelezte előre a cég, hogy 2019-es nyeresége huszonötször (!) magasabb lehet a 2018-asnál. S ne feledjük: amellett, hogy Jászai érdekeltségei több mint 40 százaléknyi 4iG-pakettet birtokolnak, Mészáros Lőrincé közel 10 százaléknyit.

Tilalmi időszakba léptünk

A részvényvisszavásárlásnak ugyanakkor van olyan hatása is, hogy erősítse a befektetők bizalmát a kibocsátó céggel szemben. Eszerint amikor egy társaság nagy összegben vásárol vissza saját részvényeket, akkor azt jelzi a piac felé, hogy pénzügyileg stabil, hisz a saját teljesítményében, illetve a piacon elért eredményei biztatóak. Ez pozitív kilátást közvetít a befektetők számára, ez erősítheti az ő bizalmukat, amelynek következtében az árfolyamok is felfelé indulhatnak. Márpedig ez jól jöhet egy olyan társaságnak, amely éppen cégvásárlásokra készül – úgy, hogy a vételár egy részét vagy egészét saját részvényeivel rendezné, azokból ugyanis magasabb ár esetén értelemszerűen kevesebbet kell adnia.

Mindenesetre most egy ideig biztos, hogy nem duzzasztja tovább a sajátrészvény-állományát a 4iG. A tőzsdei szabályok szerint ugyanis effajta tranzakció a negyedéves gyorsjelentés megjelentetése előtt 30 nappal már tilos. Márpedig az informatikai társaság előrejelzése szerint február 28-án teszi közzé a 2019-es főbb gazdálkodási mutatóit."