Regisztráció Elfelejtett jelszó

MNB: 5M Ft bírság

matgab Előzmény: #854108

Jó lett volna a cikk, ha... Ha nem lenne szar.

Jó lett volna, ha mondjuk ha a forrást megjelölnék.. Ha nem is név szerint, de nem mindegy, hogy mondjuk vmelyik pf-es rózsaszín ködtől elvakított fórumtárs volt-e a forrás, vagy egy a cégnél dolgozó magas beosztású vezető.

Jó lett volna a cikk, ha logikus következtetéseket von le és nem közzéteszi a logikátlan magyarázatokat...

"Ebben forrásaink szerint alapvetően ez játszhatott szerepet, hogy minél magasabb a saját részvények aránya, a tulajdonosok – köztük is Jászai Gellért és Mészáros Lőrinc érdekeltségei – egy darab részvényére annál magasabb osztalék jut."

Mennyi lehet a maximális osztalék? Ha a teljes nyereséget kiosztanák, ami ha jól emlékszem 2,5 milliárdra volt várva, akkor 25 ft lenne. Ha 4 milliárd, akkor lenne 40 forint. Noha elképesztő lenne egy ilyen piacon működő cégtől, ha a növekedésre fordítható pénzeket kifizetnék osztaléknak, de mennyi osztalék növekedést okozna ez a kb 630e darab saját részvény növekedés Jászaiéknak? Ha 40 ft-tal számolok, akkor az 25m ft oszalék tömegről beszélünk, amiből JG-nek 40%-a van azaz kb 10 millió forint plusz osztalékról. Számít 10 milla osztalék, akkor amikor a cég kapitalizációja 100 milliárd feletti összegről kb. 50 milliárdra (jó legyen 55 milliárd) esett?? Ezen JG elvileg 18 milliárdot bukott... És most nagyon veszi a saját részvényt, hogy a 18 milliárdos bukóból visszanyerjen 10 milliót?? Normális vagy Margíííít???

Amellett a 650-en vett srv-n már most van 10% bukója a cégnek. Ez azt jelenti, hogy csak az új részvényeken van 41 millió bukója- aminek 40%-a JG-re jut... vs 10 millió osztalék többlet... Megérte...


Lássuk a következő csúsztatást:

"Mivel a szeptemberi közgyűlésen a részvényesek 3 milliárdos tőkeemelésre, valamint 30 milliárd forint értékű – a Magyar Nemzeti Bank tavaly júliusban elindított programja keretében kibocsátott – úgynevezett növekedési kötvények értékesítésére is az áldásukat adták, annak érdekében, hogy a T-Systems Zrt. két hónappal korábban, július elején kilátásba helyezett felvásárlásának anyagi hátterét megteremtsék, logikusnak tűnt, hogy ugyanezen célt szolgálta a saját részvények vételére adott felhatalmazás. Magyarul, hogy azokkal is lehessen fizetni, a vételár egy részét ily módon rendezze a cég."

Soha nem volt arról szó, hogy az srv-vel fizetnének a T-Sys részesedésért a T-com-nak. Ennek megfelelően nem is voltak SRV-k a T-Sys kudarcának bejelentéséig.

Ne akarja a cikk író azt a látszatot kelteni hogy a most "olcsón" megvett srv az egy korábbi akvizició finanszírozásához adna előnyös finanszírozást. És a jelen árfolyam trendben egy jövőbeni akvi helyett inkább egy egyre növekvő veszteség forrása lesz az SRV hatása.

És miért nem kérdezte meg a cikk írója a "Forrását", hogy mit tud arról, hogy a cég miért nem 550 körül vette magát , vagy miért nem adtak el 1000 felett SRV-t, vagy miért nem állnak be támaszra egy árfolyamra, miért tépnek ki hirtelen egy-egy nagyobb eladói pakkot??

Ez a cikk vagy egy beragadt 4IG részvényes megrendelése alapján készült vagy maga a 4IG megrendelésére...

Így is úgy is, kamu, csúsztat, félreinformál...

És ne felejtsétek , aki hazudik az lop is...!

Én örülök neki, hogy már kiszálltam és nem amortizálódik napról napra az egyenlegem...