Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Magyar tozsde

#856080 prfecó

cca 5000 pontot már Nyitra csak a shortokat veeermedve, de ez a mai nap már másról szóló

Külföldi alapkezelőt veszteségeik miatt, és robotnak ész nélkül szórnak azt, ami eladható. OTP, Mol, Telekom, . Kicsiket magyar kisbufik, mert vesztesége srk.

Meg kellene lépni (így j…

#856020 walex Előzmény: #856012

Meg kellene lépni (így jelentősen fékezni lehetne a terjedését), de ezek még mindig tökölnek, várnak, hogy terjedjen tovább. Agyrém.

Más országokban is megoldották a gyerekfelügyeletet, itt is meg fogják az emberek, ha mérlegelni kell, mi a fontosabb, az egészség vagy a pénz.

Egyre inkább az a benyomásom látatlanban, hogy ez a döntéshozó csapat a Kádár korszakból itt maradt emberekből áll, látva a reakcióidőket.

Ennyire nehéz más országok hibáiból tanulni???

Várunk, várunk, várunk (miközben 2 hét a lappangási idő) és majd lépünk.

Egy biztos, előre gondolkozni szerintem nem tudnak, más országok hibáiból tanulni meg végképp nem.

Kozintezmenybezaras

#856016 prfecó Előzmény: #856009

Óvoda , iskolabezárási Európa közel 15 országa bevezette. Közel 150 millió ember megszervezte eletet. Magyarországon is meg lehetne oldani , ráadásul úgy hogy öregek otthonát, egészségügyi ellátogat karanténba helyezik ( hadd hulljon az öreg


Gyerekek kevésbé veszély…

#856012 TrendMan Előzmény: #856009

Gyerekek kevésbé veszélyeztetettebbek és - ha ők otthon vannak - hogy dolgozik a szülő?

Iskolák, óvodák bezárásá…

#856009 walex

Iskolák, óvodák bezárására meddig akar várni az igen tisztelt operatív törzs?
Nem kellene előre gondolkozni itthon is?

ideje lenne tábort alapí…

#855838 Bendeguz Előzmény: #855814

ideje lenne tábort alapítani ezeknek a másképp gondolkodóknak, ahol tudnak a saját hülye problémáikra koncentrálni és nem zavarnák a normálisakat

Hú baXXmeg, lehet, hogy …

#855771 TrendMan Előzmény: #855770

Hú baXXmeg, lehet, hogy Istvan kapta el a vírust ők meg Lászlót rakták karanténba?

Ez sem rossz, Origó, a r…

#855770 Fornit Előzmény: #855612

Ez sem rossz, Origó, a rázzuk az öklünket bégetve szintű újságíróktól ennyi tellik:

A bejáraton nagy betűvel: Szent István kórház

Képaláírás: A Szent László kórház



2

#855592 Fornit

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200304/bejelen...

"Két koronavírusos beteg van Magyarországon - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-on. Két iráni diákról van szó, akik Magyarországon tanulnak. Tünetmentesek, a Szent László Kórházba kerültek. Ezt a miniszterelnök az operatív törzs ülése után jelentette be."

pont ezt kellett volna t…

#855313 Ibiza Előzmény: #855310

pont ezt kellett volna tenniük..lecserélni a libsibolsikat a vezető beosztásokból..a döntéshozói posztokról.. kórházakban szinházakban pacsálják a pénzt..majd nem fizetik ki a számlákat, majd mondják ilyen a kormány nem ad pénzt...szándékosan szar kaját rendelnek amin sokat keresnek..és persze mehet a mémkedés.. a kórházakban emberek sorban állnak..de az ajtó mögül hallod az élménybeszámolókat egy órán keresztül....nem számit...erősödnek a kormányellenes hangok...hivatalokban is tapasztalhatod... Ha kapnak egy ellenőrzést akkor megy a visongás..diktatúra!!!!!!!!!!!!!!

Minden platformon megy a mémgyár.. a kormány és orbán lop... naponta kapod az agyadba.. megy a megosztás..a társadalmi bizalom erodálása..

Karácsony szervezete és az újkomcsi polgármesterek leképezi a jövőt ha ez a siserehad a kormányra kerülne mi történne..

amúgy rajtad is látszik simán beszopod a propagandát...csak a másikat.. felmondod a leckét.

Beszoptad azt is aki hozzájuk tartozik (libsibolsik) és azt gondolják az a trendi..a felvilágosodott..az nagyon menő csávó..aki felelősen gondolkodik a világról.. átlát a szitán..aki a bölcsekhez tartozik..akik kétségek nélkül tisztán látnak...mindenki más az alacsonyrendű jobbágy.. felszínes talmi csillogást kergető ösztönlény...akikért a nemeslelkű libsibolsik kéretlenül is harcolnak.

Azt gondolod ezekhez sem tartozol..de aztán még is azonos platformra kerülsz..azt gondolod nagyon független és okos vagy..de ezért zseniálisak.. igy is azt szajkózod amit mondanak..azt gondolod amit akarnak, hogy gondolj.

Az eredet cimű film.. (incepció) azt hiszed független vagy de belemásztak a fejedbe..irányitják a gondolataid..azt akarják magadtól juss arra a következtetésre amit ők akarnak.. a filmben van egy módszer..megpörgetik a pörgettyűt, a valóságban lassan leáll és elbillen..mig az álomban folyamatosan pörög..

Ilyen inga a kritikus gondolkodás.. ha egyik oldalon kritika nélkül elfogadsz mindent ha a másik oldalon nem látsz semmi pozitivot.. akkor már a zombijuk vagy.

És látod? itt a lényeg oldalak vannak.. van a mi meg a ti..a megosztás sok ezer éves módszer.




"Az oktatásban elmaradt …

#855310 Láma Előzmény: #854988

"Az oktatásban elmaradt anno a rendszerváltás. Az egykori szocializmus alatt kinevezett igazgatók (pártemberek) nem lettek elmozdítva, se a pedagógusok vezetői, így általában nem is engedik fejlődni, előre lépni azokat az embereket , akiknek más a politikai meggyőződésük mint az övék. Viszont a hasonszőrűek simán hasítanak a ranglétrán."

Hol élsz te ember? Az összes igazgató régen le van már cserélve fidesz seggnyalóra.

Mindenki hülye. Túlfizetett léhűtő. Értjük. Még szerencse, hogy vannak csuti cigányaink, akik keccsölnek helyettünk éjt nappallá téve. Akik mindent jobban tudnak. Ezt is. Mindent is.

Amelyik gyerek szűzen kezdett 2010-ben elsősként, az ma másodikos középiskolás. Hahó. Azóta zemútt 10 év. Miért is vannak funkcionális analfabéták, romló pisa tesztek? Tán mert szabotál a mocskos liberál-bolsevik tanár? Pedig a csuti csüngőhasú a belét kikeccsöli az oktatás fejlesztéséért. Ezek a hálátlan rohadékok meg verik a nyálukat.

Mondanám, olvasgass, hátha bejut a fény a buborékba. Ehh.. reménytelen.

https://magyar-gyaur.blog.hu/2020/02/28/szakmaisag...

EZ a PDSZ az egyik legna…

#854988 matgab Előzmény: #854962

EZ a PDSZ az egyik legnagyobb bázisú erősen manipulált liberál -bolsevik csökevénye (meg talán a MÁV szakszervezet) a magyar társadalomnak...

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200224/maris-reagaltak-a-tanarok-ez-nem-beremeles-416959

Ezek az ellen is tiltakoztak, amikor a pótlékok beépültek a bérekbe, meg az ellen is tiltakoznak, ha pótlék formájában jön az emelés.

Egy tanár ma átlagosan megkeres 250-400 e bruttót. Plusz bizonyos pótlékok jutalmak stb.

Ez jár nekik heti 21-22 órás tanórával (45 perces!), meg adminisztrációs munkával, meg órára való felkészüléssel, dolgozat javításokkal...

De a legtöbb tanár ismerősöm az több napon már délután 2-kor végez egy héten, vagy akár korábban is.

Amellett ott van a 2 hónapos fizetett nyári szabadság, a tavaszi szünet, őszi szünet- amiknél ha néha be is kell járni, akkor ott viszont megint nem kell órákra készülni, adminisztrálni, dolgozatot javítani. Aztán ugyanilyenek a kirándulások, különböző iskolai napok.

És akkor még ott lehetnek a külön órák, amikor a tanárok magánórákat adnak a gyerekeknek, akár az iskola épületében vagy az iskola eszközeit használva. Már annak aki szorgalmasabb, vagy egy kicsit többre vágyik.

Az oktatásban elmaradt anno a rendszerváltás. Az egykori szocializmus alatt kinevezett igazgatók (pártemberek) nem lettek elmozdítva, se a pedagógusok vezetői, így általában nem is engedik fejlődni, előre lépni azokat az embereket , akiknek más a politikai meggyőződésük mint az övék. Viszont a hasonszőrűek simán hasítanak a ranglétrán. Tisztelet a kivételnek!

Az output ennek megfelelően meg látjuk mennyi nagy átlagban. A gyerekek nagy része funkionális analfabéta marad az iskolák elvégzése után. Tudásuk a gyakorlati életben 90%-ban használhatatlan, vagy eleve el is felejtik amit "tudtak" a számonkérés után két héttel.

Ma már főiskolai egyetemi végzettséget lehet elérni szigorlatok elvégzése nélkül. Mi lesz az következő? Érettségizni államvizsgázni sem kell majd?

Na ebbe a közegbe a PDSZ-nek ezekkel a liberál-bolsevik jellegű propagandájával nagy hatása van.

Senki nem mondta, hogy j…

#854962 KawaBazsy Előzmény: #854961

Senki nem mondta, hogy jobbak, mint a másik. Minden komcsit ki kéne takarítani.

Tordai, Niedermüller, Ka…

#854961 walex

Tordai, Niedermüller, Karácsony, Donáth, Klára asszony, hozzák a színvonalat, ami miatt anno rühelltem a szoclibeket.

Kell az emlékeztető, mert sokan már elfelejtették, hogy mi volt itt 2002 után.

Óbuda is elkezdte húzni a nadrágszíjat. Ezt akarták, szívjanak csak. Sokaknak többször meg kell fizetniük a tanulópénzt, mire megtanulják a leckét.

gyerekes, mivel minden o…

#854958 Ibiza Előzmény: #854797

gyerekes, mivel minden országban saját valutájában mérik a GDP-t önkényes milyen valutára váltod át, nem egyforma a dollárhoz chf-hez a viet donghoz képest. Forintban kapod a fizetést forintban költesz.
Rádadásul ne felejtsd el kik növelték az államadósságot..

amiket irsz vesd össze kis cimboráid jóslataival amit mato illiberális gazdaságpolititikájával kapcsolatosan röfögtek. csőd, nem lesz aki finanszirozza az államadósságot..bla bla bla.. mondták szegények..szerencse..ok szerencse..de már tizen éve?
mindezeket hasonlitsd a komcsilibsi kormányzás eredményeihez

szegény libsibolsik húznék vissza a vonatot de nem megy nekik.. egyre kétségbeesettebbek.

mi az amit Mató és csapata jól csinál?

- nem növelik az államadósságot!
- 3%os vállalkozói hitellel levitték a banki 10-12%os kamatokat
- optimalizálják az államadósság szerkezetét, növelik a belső finanszirozást amit gyenge Forinttal tudnak majd kifizetni.
- jó hatásfokkal hivják le az eus forrásokat, épül szépül mindent
- jelentős infrastruktúrális beruházások vannak.(mindezt a komcsilibsi bankárkormánnyal szemben nem hitelből!!)
- folyamatosan csökkenő adók.

kik is novelték meg az államadósságot?

https://makronom.mandiner.hu/gallery_sub/2019/portf.png


Képtalálatok a következőre: magyar államháztartás nettó államadósság