Regisztráció Elfelejtett jelszó

Soros Görgy topik

felháborodott

#866522 Koffein Előzmény: #866518

nem tudom, átfutva az esszéit, inkább eu-nak ugat be, usának kevésbé.. habár az is igaz, a tv interjúkba még oszthatja az észt...

Soros

#866507 Tapasz Előzmény: #866506

Ja. Amúgy mi a fa.sz köze van egy amerikai állampolgárnak, hogy mi van itt Európában? Meg Magyarországon?

felháborodott

#866506 TrendMan Előzmény: #866503

Soros állásfoglalásairól, amelyeket a számára otthoni (USA-beli) ügyekben lead, hol lehet olvasni valamit?

Nekem mindig az jön le, hogy ide próbál belebeszélni, mintha átmenne a szomszédba és onnan telefonálgatna.???

vételek- eladások

#865215 Fornit

https://thefly.com/landingPageNews.php?id=3196536&...

George Soros' Soros Fund Management disclosed in an SEC filing its holdings as of September 30, 2020. Soros' 32 new buys during the third quarter included, by size of position, Palantir Technologies (PLTR), Microchip Technology (MCHP), Unity Software (U), and Varian Medical Systems (VAR). Soros exited 41 positions during the quarter, including by size of previous position, TransDigm (TDG), Grifols (GRFS), Bank of New York Mellon (BK), Bank of America (BAC), and JPMorgan Chase (JPM). Soros increased its stake in 18 holdings, including by size of previous position, D.R. Horton (DHI), Darden Restaurants (DRI), Aramark (ARMK), General Motors (GM), and Activision Blizzard (ATVI). Soros reduced its stake in 24 holdings, including by size of previous position, PG&E Corp. (PCG), T-Mobile US (TMUS), NortonLifeLock (NLOK), Peloton (PTON), and Citigroup (C). Soros' top holdings as of September 30, in order of size, were Liberty Broadband (LBRDK), D.R. Horton, and Palantir Technologies.


Szia Zoli! De rég voltál…

#863524 Tapasz

Szia Zoli! De rég voltál itt. Minden redben veled?

próba per

#863510 Koffein

Soros leszólt az elefánttoronyból, hogy az EU indítson próba pert Magyarország ellen.

https://index.hu/belfold/2020/10/06/soros_gyorgy_a...

ezzel nekem semmi problémám, pereljen, itt van egy döntés, azzal lehet menni fene tudja hova, hogy erkölcsi elégtételt vegyen.

Kicsoda Soros, hogy utasítgatja az EU döntéshozatalait? Nem is itt lakik az EU területén, hanem valahol az usában egy 10 méter magas fallal körülvett birtokon. Mutasson már példát, és legalább sövénnyel vegye körül azt a qrva telket, ha már ennyire átlátható, liberális világot akar, vagy legalább költözzön az eu területén lévő tanyára.. ne féljen, hogy belátnak az ablakán, ne féljen ettől a kontinenstől annyira ... félre ne értsetek, amit letett a pályafutása alatt, az tiszteletreméltó, de ez a folyamatos ész osztás érthetetlen...

Buffett, vagy Gates sem csicskáztatja a törvényhozókat olyan szinten, mint Soros, pedig úgy gondolom megtehetnék.. elmondják véleményüket, hogy látják, mit kéne, vagy kellett volna tenni oszt be is fejezték.

Habár azt is eltudom képzelni, hogy simogatja az eu csúcsvezetőinek egóját, hogy egy milliárdos lesétál, lehajol hozzájuk, megsimogatja buksijukat, elmondja meglátását...

2019. április. 02. 17:57…

#841899 Bendeguz

VILÁG

Annyira örülnek a CEU-nak Bécsben, hogy kitüntetik érte Soros Györgyöt

A határozat szerint a magyar származású milliárdos "jelentősen hozzájárult az osztrák főváros tudományos életéhez".

Bécs város és a tartomány legmagasabb kitüntetésével, Arany Becsületrenddel tünteti ki Bécs főpolgármestere Soros Györgyöt – vette észre az osztrák hírügynökség tudósítását az Azonnali.

Michael Ludwig már felterjesztette a magyar származású milliárdost a díjra, a végleges döntést az osztrák főváros szociáldemokrata-zöld tartományi kormánya jövő kedden fogja meghozni, de ez már csak formalitás.

A közlemény szerint Bécs azért tünteti ki Sorost, mert azzal, hogy oda viszi a CEU-t, jelentősen hozzájárult a város tudományos életéhez.

Ahogy a határozat fogalmaz: Soros „mint a CEU alapítója és legfontosabb támogatója, a Bécshez fűződő intenzív kapcsolatai és példaadó ténykedése” miatt érdemes a kitüntetésre, ugyanis „az oktatásért és az emberek közötti együttélésért tett erőfeszítéseivel, valamint Bécs tudományos és gazdasági helyzetének javításával jelentősen hozzájárult a területek fejlődéséhez”.

Az egyetem március végén jelentette be hivatalosan, hogy új kampuszt nyit Bécs multikulturális 10. kerületében, a Favoritenben.

A felsőoktatási törvény módosítása és az egyetem elüldözése után Manfred Weber, az Európai Néppárt csúcsjelöltje budapesti látogatásán arról beszélt, hogy a Müncheni Egyetemmel kötött megállapodással megoldható lenne, hogy Budapesten maradjon a CEU, de ennek még mindig nem világosak a részletei.

Soros újabb véleméncikke

#835966 Láma Előzmény: #832687

Most éppen nem az van nálunk, amit a Soros szeretne. Ebből következik, hogy most éppen nyakig vagyunk a közjóban. Persze kinek mi a közjó.

Két esetet tudok elképzelni Sorossal kapcsolatban. Vagy úriemberként magasról leszarja a vajda vergődését, vagy már kész van a terv és csak az alkalomra vár(nak), hogy valóban nagyon fájjon. Aztán lehet ám majd hazaárulózni. Ezzel csak az a baj, hogy az mindenkinek fájni fog, nem csak azoknak, akik most nyakig ülnek a közjóban. Szerintem meg fogja várni a következő válságot. És ebben az a szép, hogy nem is feltétlen kell élnie már akkor.