Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Senki nem mondta, hogy j…

#854962 KawaBazsy Előzmény: #854961

Senki nem mondta, hogy jobbak, mint a másik. Minden komcsit ki kéne takarítani.

Tordai, Niedermüller, Ka…

#854961 walex

Tordai, Niedermüller, Karácsony, Donáth, Klára asszony, hozzák a színvonalat, ami miatt anno rühelltem a szoclibeket.

Kell az emlékeztető, mert sokan már elfelejtették, hogy mi volt itt 2002 után.

Óbuda is elkezdte húzni a nadrágszíjat. Ezt akarták, szívjanak csak. Sokaknak többször meg kell fizetniük a tanulópénzt, mire megtanulják a leckét.

gyerekes, mivel minden o…

#854958 Ibiza Előzmény: #854797

gyerekes, mivel minden országban saját valutájában mérik a GDP-t önkényes milyen valutára váltod át, nem egyforma a dollárhoz chf-hez a viet donghoz képest. Forintban kapod a fizetést forintban költesz.
Rádadásul ne felejtsd el kik növelték az államadósságot..

amiket irsz vesd össze kis cimboráid jóslataival amit mato illiberális gazdaságpolititikájával kapcsolatosan röfögtek. csőd, nem lesz aki finanszirozza az államadósságot..bla bla bla.. mondták szegények..szerencse..ok szerencse..de már tizen éve?
mindezeket hasonlitsd a komcsilibsi kormányzás eredményeihez

szegény libsibolsik húznék vissza a vonatot de nem megy nekik.. egyre kétségbeesettebbek.

mi az amit Mató és csapata jól csinál?

- nem növelik az államadósságot!
- 3%os vállalkozói hitellel levitték a banki 10-12%os kamatokat
- optimalizálják az államadósság szerkezetét, növelik a belső finanszirozást amit gyenge Forinttal tudnak majd kifizetni.
- jó hatásfokkal hivják le az eus forrásokat, épül szépül mindent
- jelentős infrastruktúrális beruházások vannak.(mindezt a komcsilibsi bankárkormánnyal szemben nem hitelből!!)
- folyamatosan csökkenő adók.

kik is novelték meg az államadósságot?

https://makronom.mandiner.hu/gallery_sub/2019/portf.png


Képtalálatok a következőre: magyar államháztartás nettó államadósság

milyen érdekes ez a magy…

#854797 Láma

milyen érdekes ez a magyar gdp
Zúgjanak a harsonák és peregjenek a dobok, hiszen megérkezett az ADAT! Magyarország GDP-je 2019-ben 4,9%-kal nőtt. Érkeznek a szalagcímek sorjában, miszerint várakozás felett alakult a növekedés, és az EU-ban ezzel az értékkel az élmezőnyben vagyunk, vagy akár a legelsők is lehetünk. Eddig 19 ország publikálta a tavalyi GDP növekedési számait, amelyek között nem volt magasabb a magyar adatnál. 8 ország eredményére még várunk, ezek között az ír, a máltai, vagy esetleg az észt gazdaság kerülhet a közelünkbe. Jelenleg Románia van mögöttünk a második helyen 4,2%-os értékkel, utánuk pedig Bulgária és Lengyelország következik egyaránt 3,5%-kal.A GDP növekedés kapcsán sokszor elhangzik, hogy az a lényeg, hogy folyamatosan meghaladjuk a nyugat-európai növekedés ütemét, mert így zárkózhatunk fel. Ez valóban így is van, hiszen ha tartósan magasabb növekedést produkálunk hozzájuk képest, akkor előbb-utóbb utolérjük őket, legfeljebb az időtáv a kérdés. Vagy mégsem?A GDP adatokat - beleértve a növekedési ütemet is - minden ország a nemzeti fizetőeszközében publikálja. Így a magyar adatot úgy kell értelmeznünk, hogy a nemzetgazdaságunk forintban kifejezve 2019-ben 4,9%-kal több értéket állított elő, mint 2018-ban. A szomszédos Szlovákia eközben alig 1,9%-kal, Csehország pedig 1,7%-kal bővült. Micsoda siker ez, gondolhatnánk. A Pannon Tigris az élre ugrott.De várjunk egy percet. 2018. utolsó munkanapján, december 28-án 1 euróért 321,51 forintot kellett adnunk, míg 2019 december 31-én ugyanezért már 330,52 forintot. 2019-ben tehát 2,8%-kal értékelődött le a forint az euróhoz képest.Azaz amíg mi az eurót használó Nyugat-Európát 'üldözzük', addig a felzárkózás nevű játékot euróban játsszák. Azaz hiába nőtt a magyar GDP forintban kifejezve 4,9%-ot, euróban ez valójában csak 1,96%-ot jelent, köszönhetően a forint értékvesztésének. Így bár még mindig Szlovákia előtt végzünk 2019-ben, de az euróban mért 0,1%-os előny már nem csillog olyan fényesen, mint a forint alapú +3%.Ha pedig vetünk egy pillantást a csehekre, akik 'alig 1,7%-kal vánszorogtak' tavaly, akkor azt láthatjuk, hogy a cseh korona 2019-ben a forinttal ellentétben felértékelődött az euróhoz képest 1,4%-kal. Azaz euróban számolva a cseh gazdaság valójában 3,1%-kal bővült. Ha tehát valóban az a cél, hogy 'utolérjük a hanyatló Nyugatot', akkor nem elegendő, ha fényes győzelmi jelentéseket harsogunk a forint alapú növekedési számokkal, miközben a forint lassan, de biztosan csúszik lefelé a lejtőn./blog.hu, tollforgató/

érdekes, hogy az értékcs…

#854727 matgab Előzmény: #854718

érdekes, hogy az értékcsökkenéssel csökkenteni akarják a helyi iparűzési adó alapját, holott az STKÁV például egy termelő cégnél sokkal jelentősebb tétel lehet, mint az écs.

Év végén pl. készletre veszik az összes anyagot, amiket a következő évben eladnak- és így azok anyagköltségével a következő évben már nem csökkenthető a HIPA. Ez egy az adó szemléletével totálisan szembemenő dolog, vagy szándékosan kárt okoz a termelő cégeknek, vagy inkább egy törvény megfogalmazóinak idiótasága.

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200204/tovabb-csokkenhetnek-a-vallalkozasok-terhei-414697

éhesek a libsibolsi elvt…

#854718 Ibiza Előzmény: #854716

éhesek a libsibolsi elvtársak. vérükben az ócskaság..már telerakták a rokonokkal a hivatalokat.

Karigeri már venné is fe…

#854716 walex

Karigeri már venné is fel a hitelt. Az fel sem merül benne, hogy húzni kéne egyet a nadrágszíjon, ha már sok, korábban már megbukott kádert visszahoztak jól fizető állásokba.

Felveszi a hitelt, visszafizetni nem fogja tudni,ha már most sincs lóvé, csak újabb hitellel, azaz még több hitel jön valószínűleg, utána meg az, hogy a kormány a hibás, tessék konszolidálni az adósságot.

Ezek ugyanazt csinálják, mint a Demszky érában, a sok pestinek pedig még mindig nem esik le a tantusz, csak az O1G megy.

Ezt akarták, egyék meg.

Én megtiltanám az önkormányzatoknak a külföldi hitelfelvételt is sürgősen.

Karigeri "békés" tüntető…

#854646 walex

Karigeri "békés" tüntetői.

https://kuruc.info/r/26/208198/

Videóból jól látszik, hogy melyik fél volt békés, mégis védi a csőcseléket és megy az ajvékolás, a feszkó keltés.

Ez a banda semmit nem változott a 2010 előtti időkhöz képest, csak a csomagolás.

libsibolsik

#854512 Ibiza

A libsibolsik alapvetése a hazugság a kettős beszéd a kettős mérce, cimkézgetés, demagógia, a társadalmi egység bomlasztása, a társadalmi szövetségek, szokások és a közbizalom erodálása.. Szegény liberalizmus meg forog a sírjában..mármint a valódi :)

Okosan gyűjtik birkáikat, akik birkáznak másokat és a szájukba rakott jelszavakat fújják, és szentül hiszik szabadok, merészek és a jövőbe látók. Olyanok akik egyrészt nagyon nagy tudással egy elittség érzésével kritikusan és csalhatatlanul szemlélik a világ eseményeit. Ők egy klikk egy kiválasztott népréteg.. ja álmaikban..
Nem véletlen hasonlóak a módszerek a nácizmusban a komcsi eszmékben és a mostani libsibalban. mindegyik szocialista alapokhoz nyúl, azonos kommunikáció azonos eszközök.
Modernebbek lettek a lehetőségek a gyors internet és a közösségi felületek egyben értékelik is az embereket, terelik a "helyes" irányba.. követők és lájkok jutalmazzák a helyes bőgést.

Cui bono... tegyük fel a kérdést..(csakhogy csillogtassam google keresői képességem)

nyikorognak a kerekek.eltorzul az arc..izomlázat kap az agy... kezdünk valamit kapisgálni..egyszer csak.. ááá ez összeesküvés elmélet.. jelenik meg az elégedett mosoly a boldog delikvens agyában.. erre is kapott helyes választ.. és ha hozzáteszi..fúúj ez még antiszemitizmus is..akkor már jönnek a szívének kedves like hegyek..megérkeznek a bősz aktivisták..kit is kell szétmémkedni?..

Ott lóg ki a lóláb a brancson belül hirtelen elveszik a kritikai érzék, az egységes mérce, aki bomlasztja az egységet az ellenség.. és közben azt gondolják ők egy önálló entitás. Azt gondolják annyira kiválasztottak az embereket meg kell menteni önmaguktól, majd ők megmondják a tutik az egyedüli értéket adják. Ezt láthattuk az szdsz idejében, nagy arc, kézben a bölcsek köve, kettős beszéd, komcsikkal soha!! másnap kézen fogva keltek ki az ágyból.. ígérgetés és lopás ezerrel..

De nincs is ezzel gond sokféle birka van, mindegyiknek más a gazdája, más a színe, de akkor ezt be kellene látni a hatalmas eszükkel.

Libsibolsevikok

nem érzékeli, egy gondolatkísérlet részei, nyitott társadalom, nemzeti érzések nélküli biomassza, a jobbágyok keveredése az életrevalóbb

törzsek gyermekeivel. Mivel túltolták ezért elég szar lett az optikája,

már már kezdett meginogni ezen bolsik hite (mint gyurcsóti mondta anno

őskomcsiknak akik lázadoztak, azért kell privatizálni az elvtársaknak,

hogy amikor visszajönnek akkor vissza lehessen adni, ne legyen a gaz

fasiszták kezében.. sok szerencsétlen hüjén halt meg) , akkor bedobták a

klímavédelmet, nem kell más pár rendes bozóttűz.. ami éppen jókor lett

valahogy és már zöldek is mint a kaméleon..
új célok új kitűzők új pontgyűjtők...készek az új zászlók.. lehet bőszen lengetni nem figyelve a lényegre.

fidesz vs ellenzéki fizu az önkormányzatokban

#854370 Koffein Előzmény: #854366

Azt próbáltam érzékeltetni, hogy az ellenzékiek is olyan pénzéhesek, mint a kormányon lévők. Ha most nem tudnak megálljt parancsolni, jó példát mutatni, akkor mi lesz később? csak egy ilyen kósza kérdés merült fel bennem...

Indexen koffein nick alatt nem írogatok.

fidesz vs ellenzéki fizu az önkormányzatokban

#854366 Láma Előzmény: #854302

Ja, mert te nem ebben élsz. Ne légy már te is gerendás, mint pici sziget.

Más. Indexes koffein is te vagy?

fidesz vs ellenzéki fizu az önkormányzatokban

#854302 Koffein Előzmény: #854300

Biztos úgy van, ahogy mondod, hisz ebben élsz... maszatoljátok a sztorit, egyebet amúgy se tudtok...

A kis fogaskerékre katti…

#854001 Láma

A kis fogaskerékre kattintva bekapcsolható a magyar felirat.